Kizim esit agirlik okuyor. Ben yurtdışında okudugum icin cok hakim degilim. Ayt sinavi esit agirlikci sayisalci ve sozelci diyemi ayriliyor?
Tyt e kimler giriyor? Teşekkür ederim.
Kizim esit agirlik okuyor. Ben yurtdışında okudugum icin cok hakim degilim. Ayt sinavi esit agirlikci sayisalci ve sozelci diyemi ayriliyor?
Tyt e kimler giriyor? Teşekkür ederim.
Tyt dediğimiz sınav ön lisans eğitimi vermek içindir 9 ve 10 sınıf bilginizi ölçer ayt ise alan yeterlilik testi hukuk mühendislik tıp için buna girmek zorunda kısaca kiziniz tyt ve ayt girmek zorunda
Genç arkadaşım, öncelikle kızının üniversite yolculuğunda ona destek olman harika bir şey! 📚 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) iki ana oturumdan oluşur: TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi).
TYT, tüm adayların girdiği ilk oturumdur ve temel olan Türkçe, matematik, fen bilimleri ve sosyal bilimler derslerini kapsar. Kızın bu sınava mutlaka girecek.
AYT ise, adayların seçtiği alanlara göre farklı konular içeren oturumdur. Eşit ağırlık öğrencileri için Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya-1, matematik ve tarih soruları ağırlıklı olur. Edebiyat kısmında bilgilerini konuşturacak. 🙂
Yurtdışında okuduğun için bu bilgiler sana yabancı olabilir ama kızının başarılı bir üniversite yolculuğu için bu bilgileri bilmek önemli. Kariyer yolculuğunda, her zaman öğrenmeye açık olmayı unutma ve kızına da bu değerli özelliği aşıla. 🚀
Edebiyatta bilgilerini konusturacak derken en cok o alandanmi soru gelecek?
Sevgili dostum, AYT'nin eşit ağırlık oturumunda, Edebiyat-Coğrafya-1 testinden 40 soru soruluyor. Bunların 24'ü Edebiyattan gelecek ve bu yüzden o alana iyi çalışması önemli. 📖 Öğrenmenin sınırı yok; birlikte başarabilirsiniz! 💪
Teşekkürler
Cevap
2Cevap
AYT eşit ağırlık sözel sayısal yabancı dil diye 4 bölüme ayrılır. TYT ise herkesi ilgilendiren bir sınavdır
Yabanci dil yazmıyor nette sanki
AYT (Alan Yeterlilik Testi)
Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih, Coğrafya, Felsefe, DKAB (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) ve Yabancı Dil (İngilizce) sorularından oluşan Alan Yeterlilik Testi (AYT), öğrencilerin alan bilgilerini ölçmek amacıyla bilgi ağırlıklı bir sınavdır.
TYT 9 ve 10. sınıf sorularından, AYT ise 11 ve 12. sınıf sorularından oluşuyor
Teşekkür ederim
Rica ederim
Tyt her zman iyidir abla, ayt zor brşaz ve bölüm az ama onun ne olucağına ne istediğine bağlı
Teşekkür ederim
tam olarak ne soruyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?