Üniversiteye başlayacağım , arkadaş edinmek için ne yapmalıyım?

Lise dönemimi kötü bir lisede okumaktan dolayı kendimi topluma kapatma kararı almıştım. 4 yıl boyunca hiç kimseyle konuşmadım , çünkü geneli kötü alışkanlıkları olan insanlardı. Okulumu değiştirmeme de ailem izin vermeyince mecburen kimseyle konuşmadım. Covid dönemi ise nerdeyse sosyallik yetimi büyük ölçüde kaybettim. Kimseyle konuşamadığımı fark ettim. Sohbet edecek konu bile bulamadığımı kimseyle ortak bir ölçümün nerdeyse olmadığını fark ettim. Mesela kendim tarih , bitki yetiştirmek , oyun oynamak , klasikleri okumak ve spor yapmak gibi alışkanlıklara sahipken çevremdeki hiç kimsede bunlardan biri yok , var olan da genelde günü kurtarayım kafasında. Çevremdeki çoğu insan sadece sevgili yapmakla ve benzeri aktivitelerle ilgileniyor. şu an kimseyle ortak bir kümem yok , kimseyle selamlaşmaktan öteye gidemiyorum. Bunu nasıl aşarım. Nasıl arkadaş edinebilirim? Üniversite dönemimi de lise dönemim gibi geçirmek istemiyorum. Arkadaş edinebildiğim aktif bir dönemi de derslerimle beraber getirmek istiyorum , nasıl arkadaş edinebilirim. Nasıl ortak konular bulabilirim? Yanıtlar için teşekkür ederim :)

Üniversiteye başlayacağım , arkadaş edinmek için ne yapmalıyım?