Kardeşim sanat tarihi bölümünü kazandı. Bu bölüm de okumaktan nasıl vazgeçirebiliriz. Biraz araştırınca mezunlarının işsiz olduğunu öğrendim.
Kardeşim sanattan anlamaz. Kendisi PC oyun bağımlısı. Kitap okumuşluğu bile yoktur bu yaşına kadar (18)
Kardeşim sanat tarihi bölümünü kazandı. Bu bölüm de okumaktan nasıl vazgeçirebiliriz. Biraz araştırınca mezunlarının işsiz olduğunu öğrendim.
Kardeşim sanattan anlamaz. Kendisi PC oyun bağımlısı. Kitap okumuşluğu bile yoktur bu yaşına kadar (18)
Cevap
1Cevap
Sanat Tarihini okusun, yüksek lisans yaptıktan sonra öğretim görevlisi olur, doktorasını yapar Üniversitede Akademisyen olur.
Okuyanların akademisyen olduğuna pek rastladım forum siteleri'nde. Markette benzinci de vb. yerlerde çalışan çok fazlaymış
Çünkü kendi Tercihi, benim Üniversitemde sanat tarihi okuyarak Akademisyen olmuş 2 kadın 1 erkek olmak üzere üç kişi var.
iyidir
Pek iyi olacağını zannetmiyorum. Kardeşim asosyal bir çocuk. Daha da içine kapanak daha kötü olacak
Asosyalse zaten hangi bölüme giderse gitsin, onun için kötü olacak, üniversite Asosyal olma yeri değildir, insanlarla iletişim halinde olmak zorundasın, Asosyalse hayatına evde oturarak freelancer iş yaparak devam etsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım,
Öncelikle, kardeşinin bir alana duyduğu ilgi ve bu alanda ilerleme isteği önemli bir konu. Evet, iş olanakları bazı bölümler için daha sınırlı olabilir, ancak tutkulu olduğu bir alanda başarılı olması ve mutlu bir kariyer sürdürmesi mümkündür. Sanat tarihi, geniş bir perspektif ve kültürel birikim kazandıran bir alandır.
Kardeşinin PC oyunlarına olan ilgisini de göz önünde bulundurarak, dilerseniz onu dijital sanatlar ya da oyun tasarımı gibi ilgili alanlara yönlendirebilirsiniz. Yeter ki kardeşinin ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun bir yol çizmesine yardımcı olun. Belki de sanattan anlamadığı düşüncesi yanlış bir önkabuldür. Ona biraz rehberlik edip seçeneklerini keşfetmesine yardımcı olabilirsiniz. Unutmayın, hayatta başarı, kişisel ilgilerle örtüşen alanlarda daha mümkündür.
Sevgilerimle, başarılarınızın devamını dilerim. 🚀📚
Bilgin