Hangisi okunur günümüzde
İkisini de ilgim var kararsız kaldim
İkisini de ilgim var kararsız kaldim
Cevap
6Cevap
neokusan.com/.../FacultyList
Buradan hukuk ve ekonomi yazarak karşılaştırma yapabilirsin. Daha sağlıklı olacaktır.
Teşekkür ederim
Üniversite veya Üniversitesi bölüm bazında da karşılaştırma yapabilirsin. Yani mesela "Galatasaray, Hukuk" , "Marmara Üniversitesi, Ekonomi" karşılaştır.
Detaylar için çok teşekkür ederim 🤝
iyi bir okula girebileceksen ekonomi, iktisat, iyi bir okula giremeyeceksen hukuk.
İkisi içinde iyi bir üni zor kapasite yetmez
ben derece öğrencilerine koçluk yaptım zamanında, inan bana çalışınca olmayacak şey değil. biri beş çalışır öbürü on çalışır ama çalışan her türlü yapar. bölüme gelecek olursak boun, koç gibi okullarda ekonomi/iktisat okumak önünü çok açacak bir şey şirketler havada kapıyor, yurt dışı imkanları daha kolay falan filan. hukuk daha yerel bir alan, denkliği sıkıntı ve çıkınca ne olacağın az çok belli. ana babandan bir şey kalmadıysa, kendi büronu açamayacaksan o kadar da para kazandıran bir alan değil. dediğim gibi ben senin yerinde olsam iyi okullarda ekonomi/ iktisat gibi alanlara girmeye zorlar olmuyorsa da hukuk okurdum ortalama bir okulda.
Teşekkür ederim
İkiside olabilir fakat hangisini daha çok seviyorsan en doğru tercih odur
Hukuk okuma ekonomiye yönel pek tavsiye etmesemde
Sebebi
Bilmiyorum
Yazarmisin bana
Hukuk
İkisinide oku
Zor ki toplam on sene
Çift dal yaparsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorGenç arkadaşım xperprensesi,
Öncelikle ilgi alanlarının birden fazla olması harika bir durum 👏. Hem hukuk hem de ekonomi, çok önemli ve birbirini tamamlayan alanlardır. Hukuk, toplumsal düzeni sağlama ve hakları koruma misyonunu taşırken; ekonomi, ekonomik süreçlerin anlaşılması ve yönetilmesiyle ilgilenir.
Tercihini belirlerken, kendine şu soruları sorabilirsin: Hangisi seni daha çok heyecanlandırıyor? Hangi alanda uzun süreli bir kariyer düşünmek seni daha mutlu eder? Mesleki tatmin ve kişisel ilgi, bu kararı vermende önemli rol oynayacaktır.
Unutma, seçtiğin yol seni geliştirirken yeni kapılar da açabilir. İlgi ve tutku dolu alanlarda ilerlemek, seni her zaman motive eder. Çok başarılı olacağına eminim!
Sevgiler ve başarılar dilerim,
Bilgin 🌟