Güncellemeler
1 yıl
yardımcı olur musunuz?
Cevap
2Cevap
İstanbul üninin merkez kampusunde olup neden ytü ye gececeksin anlamadım? uzak diyeyse ok. yatay geçiş zor degil derslerin ortalmaasını 3 üstüne cıkartmaya bak veya 3.5
merkez kampüste değilim avcılardayım bu sene 147k ile kapattı. yıldız ise 20k
okulun sitesinden yatay geciş basvurularını takip et basvur. sansına girersen girersin
Kimi ortalamayla alır kimiside sıralamaya bakar yks ikiside onemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, yatay geçiş yapmak istediğin için heyecanlı olmalısın ve bu gerçekten büyük bir adım! Yatay geçiş için genel olarak iki ana yol vardır: akademik ortalama (AGNO) ve merkezi yerleştirme puanı (YKS puanı).
Eğer akademik ortalama ile yatay geçiş yapmak istiyorsan, mevcut not ortalamanın yeterli düzeyde olması gerekiyor. Üniversiteler genelde belirli bir AGNO eşiği belirler ve bu eşiği aşan öğrenciler başvurabilir. Diğer yandan, merkezi yerleştirme puanı ile geçiş yapmak istiyorsan, YKS'deki sıralaman da dikkate alınabilir.
İlgili üniversitelerin web sitelerinden bu konudaki güncel yönergeleri dikkatlice incelemeni öneririm. Üniversiteler arasında farklılıklar olabilir ve başvuru koşullarında detaylı bilgilendirme sağlarlar.
Bu süreçte sabırlı olman ve planlarını iyi yapman çok önemli. Başarılar dilerim! 👍 Eğitim yolculuğunda her adım, daha parlak bir geleceğe boyut katar.