Sözel ilk 2500 için
Atama sayıları, çalışma şartları açısından değerlendirdiğimizde
Sizce hangi öğretmenliği yazmalıyım
Okul öncesi, sınıf, özel eğitim Anadolu’daki üniversitelerde tutuyor
Türkçe öğretmenliğide Hacettepe üniversitesi tutuyor
Sözel ilk 2500 için
Atama sayıları, çalışma şartları açısından değerlendirdiğimizde
Sizce hangi öğretmenliği yazmalıyım
Okul öncesi, sınıf, özel eğitim Anadolu’daki üniversitelerde tutuyor
Türkçe öğretmenliğide Hacettepe üniversitesi tutuyor
atama açısından özel eğitim tabi ama özel eğitim kolay bir meslek değil yani iyi düşün taşın öyle karar ver. okul öncesi de fena değil ama o alan daha çok kadın ağılıklı oluyor. her gün çocuklarla uğraşabilirim onlarla vakit geçirmekten mutluluk duyarım dersen seçebilirsin. Türkçe öğretmenliği atamalarını pek bilmiyorum. sınıf öğretmenliği eşit ağırlıtka değil mi?
Eşit ağırlık puanda mevcut
onda sıralaman kaç
120 k
eğer geliyorsa sınıf öğretmenliğini tercih et o zaman. özel eğitim zor yani herkes yapamaz zamanında bana da dediler bir özel eğitim öğretmeniyle konuştum onu dinledim seçmedim. gerçekten zor sabır gerektiren bir iş. okul öncesi desen küçük çocuklarla her gün uğraşılmaz. sınıf öğretmenliği en azından bence daha iyi. Türkçenin atamasını bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim
Sınıf öğretmenliğindede şöyle bir durum var diyelim Antalya’ya atanmak istiyorum KPSS den yüksek aldım Antalya’ya atanmak çok zor genelde belli başlı yerlere alıyorlar ve tayin çıkması 10 seneyi bulabiliyormuş
aga nerede açık varsa ona göre alım olur zaten. ha derece yaparsan yerini sana da seçtirebiliyorlar. ilk 100'e girip yerini kendi seçen tanıdıklarım var. öğretmen ol da yeri bir şekilde halledersin bu kadar takılma
O zaman sınıf yazaym
bence öyle yap yine sor soruştur tabi.
Sağolasn
Cevap
1Cevap
Sınıf öğretmenliği eşit ağırlıktır. Özel eğitim öğretmenliğinin ataması fazla ama yapabilmek önemli. Bende okul öncesi tercih edeceğim
Hem eşit ağırlık puanı yetiyor hemde sözel
O zaman sınıf öğretmenliği seçmelisin
İşte ondada diyelim KPSS den yüksek puan aldık istediğimiz şehre atanamıyoruz
Zorunlu görev var onu yaptıktan sonra kpss puanın yüksek ise istediğin şehre görevini aldırıyorsun diye biliyorum
10 yılı buluyormuş
Ya bu biraz şans biraz da çabalamaya bakan bir şey. Kimse mesleğini önermiyor zaten. Sen severek okursan bir yolunu bulursun
Haklısın sen nereyi tercih edeceksin
Ben hali hazırda okuyorum bu sene çap yapacağım yani aynı anda bir bölüm daha okuyacağım. Okul öncesini tercih edeceğim
Hangi bölümden
Bilim Tarihi
Şartları ne peki
Öğretmenlik barajını geçmiş olman, ortalamanın 3 üstü olması, sınıfta %20 lik dilime girmek yetiyor
Anladım peki hangi bölümden hangi bölüme veya hangi üniversitede olduğu tablosunu nerden ulaşabilirim
Sınıf öğretmenliğinin mi
Evet
YÖK atlasa girersen orada istediğin bölümü yazınca çıkıyor olması gerek
Öyle değil çap için sormuştum ben
Yerleştiğin okulda çapı yapıyorsun. O yüzden okuduğun okula bakmalısın
Teşekkür ederim
Rica ederim
Ataması yüksek olandan ve sevdiğin meslekten sıralamaya başla.
İste kararsızım
Her mesleğin artısı ve eksisi var. Yıllarca hangisini ben yapabilirim diye tercih et. Ben sınıf öğretmeniyim bu arada. Ataması en iyi olan o şu anda diğerlerine göre. İstediği yere gelmen biraz zor ama yakın yerleri tercih edersin en kötü.
Son kez sorayım 😀o zaman Hacettepe Türkçe öğretmenliği mi , uşakta, Burdurda sınıf öğretmenliği mi
Üniversitenin bir önemi yok öğretmenlikte. Önemli olan bölüm. Senin tercihin.
Teşekkür ederim
Okul öncesi tercih ederdim
Bayan için genelde okul öncesi
Ozel egıtım
Neden peki
Meslek nasıl peki zor mu kolaymı
Biraz öyleym açıkçası yapamam gibi
Yapılabilir belkide bilmiyorum kaçıncı sınıfsın
E napyon şimdi KPSS falan mı girdin
Özel eğitim
Zor değil mi
Ataması yüksek ama yapabilir misin bunu kendine sorman gerekir
Kimi kolay diyor kimi zor
Hiçbir iş kolay değildir farklı zorlukları var birde şimdi etkinlik bilmem ne çok yapılıyor yarış haline çevirdiler
Fazla öğrenci olmuyormuş doğru mu
Fazla öğrenci olmaz özel eğitimde en fazla yirmi olabilir diğer öğretmenliklerde daha fazla
Anladım hayırlısı artık
Sınıf öğretmenliği
Neden peki
Hem atama sayıları makul hala hem de özelde istihdamı mümkün
Öyle ama yarın yüksek KPSS yapsan bile yinede istediğin yere atanmıyorsun
Seçenekler içinde en iyi
Öyle ama mesela Antalya’ya atanmak istiyorum yüksek aldım Antalya’ya gelmek çok zormuş
Orası öyle
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?