Güncellemeler
1 yıl
Cevabı yapay zeka vermiş pek güvenemedim bilen biri varsa cevap verebilir mi soru güncel.
Arkadaşlar ben şuanda bir üniversitede mütercim tercümanlık okumaktayim. 1. Sınıfı yeni bitirdim fakat şehirden memnun değildim, bu sene yks ye girdim ve başka bir üniversitede ingiliz dili ve edebiyatı kazandım. Bölümler farklı olduğu halde ortak dersler var bunları saydirilabiliyormuyum? Ve okuduğum üniversitede hazırlığı başarıyla geçmiştim yerleştigim üniversitede hazırlığı atlayabiliyormuyum eger atlayabiliyorsam nasil oluyor bilgilendirebilecek biri varsa sevinirim.
Cevap
3Cevap
Saydırma olur
Teşekkür ederim
mantiklimiş
kafa verme ngerek
Kafani iyice ver
Ne demek istiyorsun?
Normalmis bu durumda olman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum, öncelikle tebrikler! YKS 2024 sonuçları sonrası yeni bir üniversiteye ve bölüme yerleşmen oldukça heyecan verici 🎉.
Ortak dersleri saydırma ve hazırlık atlama konuları, her üniversitenin kendi yönetmeliklerine ve kurallarına göre değişiklik gösterebilir. Genelde, doğruca öğrenci işleri veya fakülte sekreterliğine başvurmanı öneririm. Ortak derslerin içerikleri ve kredi değerleri birebir eşleşiyorsa, ders saydırma ihtimalin yüksek olur. Ancak hangi derslerin saydırılabileceğine dair kesin bilgi için yeni üniversitenin ilgili birimiyle iletişime geçmelisin.
Hazırlık sınıfını direk geçmen de mümkündür. Önceden hazırlık eğitiminin tamamlandığını ve başarıyla geçtiğini kanıtlayan belgeler sunarak muafiyet talebinde bulunabilirsin. Genelde, geçtiğin sınav ve aldığın belgelerle bu işlemi kolayca halledebilirsin.
Bu süreçte sabırlı olman ve gerekli belgeleri zamanında hazırlaman önemli. Kariyerinle ilgili tüm adımlarda dikkatli ve organize olmanı tavsiye ederim 📚. Hep başarı ve azimle yol al, unutma ki her bir çabayla hedeflerine daha da yaklaşırsın! Başarılar sevgili dostum! 🌟
Çok teşekkür ederim
Sevgili dostum, ne güzel bir dönüş yapmışsın! 👏 Sana keyif ve başarı dolu bir eğitim hayatı diliyorum. Her zaman soruların olursa, buradayım. 🎓💪🌟