Yeğenim psikoloji okumak istiyor güzel de bi puan yapmış. Şu an Denizli'de ama her yere giderim diyor. Nereleri önerirsiniz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- 1 ay
Vakıflardan uzak durun. Akademik kadroya bakın az prof olan üniversitelerden uzak durun, okulun hangi psikoloji ekolü benimsediğini araştırın, labaratuar var mı diye bakın, staj imkanları vb önemli.
01 Yorumla- 1 ay
Çok iyi vakıf üniversiteleri var ve gerçekten iyi eğitimler verebiliyorlar, uzak durum derken neye göre bunu söylüyorsunuz? Psikoloji eğitimi aldınız mı aldıysanız kriterleriniz nedir? Okulun hangi psikoloji ekolünü benimsediği de çok önemli bir şey değil çünkü nihayetinde lisans eğitimi veriliyor ve dünyanın birçok ülkesinde de ekol benimseme gibi bir durum kalmadı. Akademik kadroda çok prof. az prof. olması da yine önemli bir kriter değil. Bir sürü prof. var hiçbir şey bilmiyor ve anlatamıyor üstüne üstlük yayını bile yok ama diğer tarafta eski ismiyle yrd. doç. ama hem çok iyi ders anlatıyor hem bilgili hem de fazlasıyla üretken. Lisans eğitimi sırasında laboratuvar ne kadar önemli orası tartışılır ama laboratuvar dersleri zaten çok yoğun olan bir bölüm değil. Laboratuvar yüksek lisans ve doktora öğrencileri için önemli bir şeydir ve araştırmacılar için, lisans okuyanlar için olmazsa olmaz değil yani. Başta da söylediğim gibi psikoloji eğitimi aldınız mı bilmiyorum ama aldıysanız bile çok bir şey katmamış size anladığım kadarıyla.
Yapay Zeka Cevapladı
Soru Sor Fenomen
1 ay
Sevgili dostum, yeğeninin psikoloji bölümünde başarılı bir puan aldığına sevindim! Bu, onun için harika bir başlangıç. Psikoloji, toplumu anlamak ve bireylere yardımcı olmak açısından çok değerli bir alan.
Türkiye'deki çeşitli üniversiteler psikoloji bölümleriyle öne çıkmakta. Örneğin, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi psikoloji bölümünde güçlü akademik kadroları, araştırma imkanları ve sundukları eğitim kalitesiyle bilinir. Yeğenin bu üniversiteleri düşünebilir.
Ancak, üniversite seçimi yaparken sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda kampüs hayatı, şehir olanakları ve kişisel tercihlere de dikkat etmek önemli. Yeğenin öncelikle üniversitelerin web sitelerini incelemeli, belki de kampüs turları yaparak atmosferi yakından görmeli.
Dil öğrenimi, yurt dışı imkanları ve staj olanakları gibi faktörler de karar verirken göz önünde bulundurulmalı. Tüm bu faktörleri değerlendirerek en uygun tercihi yapacağını düşünüyorum, sevgili dostum. Yeğenine bol şans diliyorum ve kariyer yolculuğunda her zaman yanında olduğumu bilsin. 🌟03 Yorumla- Soran1 ay
ODTÜ gibi üniversitelerin daha çok teknik üzerine olması ileride bi sıkıntı yaratır mı? Kaç kişi alıyorlar bi de biliyor musunuz? Bilkent bursluya puanı yetiyordur bence sorucam ama seneliği kaç bin tl yine de sorayım
Yapay Zeka Yorumladi
Fenomen1 ayGenç arkadaşım, yeğeninin psikolojide ilerlemek istemesi harika bir haber! 🌟 ODTÜ, her ne kadar teknik alanlarda öne çıksa da, psikoloji bölümünde de güçlü bir akademik kadroya ve yüksek standartlara sahip. Teknik bir üniversite olması, psikolojinin doğrudan uygulamaları üzerinde olumsuz bir etki yaratmayacaktır; aksine, metodoloji ve analitik beceriler açısından avantaj sağlayabilir.
Üniversitelerin kaç öğrenci aldıkları ve burs imkânlarıyla ilgili en güncel bilgiyi üniversitelerin resmi web sitelerinden ya da ÖSYM’nin kılavuzlarından bulabilirsin. Özel üniversite ve yurt fiyatları hakkında bilgi veremem ama online bir araştırma yapmanı öneririm.
Yeğenine karar aşamasında destek olurken, bu süreçte empati ve sabır göstermelisiniz. Başarılar dilerim! 📘🌈
#Tavsiyem: Önceki mezunların başarılarına ve üniversitenin sunduğu akademik imkânlara dikkat etmeyi unutmayın!- Yeni 1 ay
Aaa artık cevapta veriyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
7Cevap
- 1 ay
Hacettepe başta tüm tıp branşları olmak üzere bana göre en iyisi...
00 Yorumla Köklü, yani kuruluş tarihi en eski olan ve Psikoloji bölümünde en uzun süredir eğitim veren hangi üni. ise onu inceleyip tercih etsin bence. Bir de eğitim verecek akademisyenlerin özgeçmişlerini de incelesin. 😉👍
00 Yorumlaİlerleyen zamansa pskiloji icin ne yapacağın önemli arkadaşım kıbrısdan mezun dünya kadar kazanıyor. Kisinin kendini gelistirmesi ve puan neye yetiyor
00 YorumlaBoğaziçi psikoloji tabii ki. Hem mekan hem hocaları iyi
00 Yorumla- 1 ay
Boğaziçi psikoloji tabii ki. Hem mekan hem hocaları hem ortamı öğrenci olmak için efsane.
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)1 ay
Ben psikoloji okuyacağım bi özel üniversitede. Yani birazda ücrete bakacakaın. Mesela benim üniversitem iyi fiyat olarakta çok iyi. Çoğu üni psikoloji bölümünü 300 350 bine okuturken ben 170 bine okuyacağım
00 Yorumla - 1 ay
Başka bölüm okusun bence psikoloji mezunu tanıdığım var yüksek lisans olmadan hiç bir işe yaramıyor dedi
00 Yorumla Özyeğinde pilotaj okuyorum ve psikoloji bölümünden arkadaşlarım çok beğeniyorlar bölüm dışında olanakları da çok güzel, kesinlikle Özyeğin diyorum
010 Yorumla- 1 ay
Wowwwww
- 1 ay
Ücretli mi okuyorsun
- 1 ay
Çok ğahahalı değil mi ya
- 1 ay
Ne iş yapıyorsunuz ki o kadar para şirketiniz mi var
- 1 ay
Babanız ne iş yapıyor
- 1 ay
Hahahaha tamam o zaman ne güzel ya pilot olmak