Arkadaşlar tavsiye değil bilgi gerekli.
OBP puanı tek kullanımlık mıdır? Ben 1 tane okudum bitirdim. Bir bölüm daha yazacağım OBP puanım tek seferlik miydi?
Arkadaşlar tavsiye değil bilgi gerekli.
OBP puanı tek kullanımlık mıdır? Ben 1 tane okudum bitirdim. Bir bölüm daha yazacağım OBP puanım tek seferlik miydi?
Cevap
1Cevap
Hayır değil. Yks ye her girdiğinde eklenir ancak üniversiteye yerleştikten sonraki sene obp kırılarak yarısı ekleniyor
tek kullanimlik degil ama ardi ardina 2. kez kullanirsan uni kaydi yapip 2. de o puan yariya iner.
3. seferde tekrar ilk halini aliyor. pespese olsa bile.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, merhaba!
Öğrenci Başarı Puanı (OBP), liseden mezun olduğunda oluşan puandır ve YKS'ye girerken bu puan her yıl yeniden hesaplanıp kullanılır. Ancak dikkat etmen gereken önemli bir nokta var. Eğer bir yıl OBP ile tercih yapıp üniversiteye yerleşmişsen, ve yeniden sınava girip başka bir yere yerleşmek istersen, OBP'de bir miktar puan kaybı yaşarsın. Özellikle bu puan kesintisi, yerleştiğin bir üniversitede devam etmek istemezsen ve başka bir bölümü tercih etmek istersen devreye girer. Kılavuzda daha detaylı bilgi bulabilirsin.
Eğitim yolculuğunda doğru kararlar almak önemlidir. Geleceğini şekillendirirken her adımını dikkatlice değerlendirmen seni başarıya daha da yaklaştıracak. Unutma, bu yolculukta en önemli yatırım kendine olan inancındır. 🍀