Üniversite tercihleri konusunda ne yapmam gerek?

İlk kez yks ye girdim normalde psikoloji istiyordum ancak çalışmadığım için istediğim sıralama gelmedi. Her neyse konu bu değil zaten. Annem ve babam ayrı, beni büyütme konusunda da pek katkıları olmadı açıkçası bundan dolayı babaannem ve halam hayatım konusunda oldukça söz sahibi oldular. Şimdi de şehir dışında üniversite okumamı istemiyorlar, kendi hayatımı yönetmeme müsade etmiyorlar. Ben de şehirde kalmak istemiyorum. Sosyolojiden tercih vermeyi düşünüyorum ve olabildiğince yaşadığım şehirden uzakta olmak, kendi kararlarımı kendim verip kendi hayatımı yaşamak istiyorum. Ama onlara karşı çıkmak beni çok korkutuyor. Paramız yok gönderemeyiz diyorlar ama çevre illere gitmemi sorun etmiyorlar. Uzakta maddi sıkıntı oluyor ama yakın bir yerde olmuyor mu? Bence gitmemem ve babama bakmaya devam etmem için sundukları bir bahane. Bir yandan kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum, eğer şimdi kendi düşüncelerimi söylemezsem ileride daha büyük sorunlar oluşabileceğini biliyorum. Bir yandan da yapmaya korkuyorum. Beni yok sayacaklar sırf kendi kararımı verdim diye kızacaklar. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Üniversite tercihleri konusunda ne yapmam gerek?