1 mn sıralama 289 puan geldi saçma geliyor ama hiç mi bir yere gidemem...
İşin kötü yanı anneme 400k dedim napacağım bilmiyorum😭
İşin kötü yanı anneme 400k dedim napacağım bilmiyorum😭
Cevap
4Cevap
1 milyon sıralama ile okuyup işsiz kalacağına ya hiç okuma ya daha iyi çalış daha iyi üniversite kazan.
Ben de öyle düşünüyorum ama anneme bir defa 400 bindeyim 340 puan aldim dedim annemde ona göre bir yerler araştırıyor napacağım
Tamam, istediğin bi bölüm vardır bunu istiyorum puanım yetmiyor diyebilirsin. Ya da o heyecanla yanlış görmüşüm de diyebilirsin
Valla zaten güven problemi var iyice düşücem gözünden
Heyecanlandım yanlış gördüm dersen inanır bence
Gidersin ya merak etme daha ince gidenler var
Hangi bölümler olur
2 yillik olabilir. Muhasebe ve vergi uygulamaları mesela
Tibbi sekreterlik tutar mi
Tutabilir ya
Puanlarini bilmiyorum ama olabilir
Ablacım siz hiç çalışmıyor musunuz ben çalışmadan lay lay lom girdim 800 k yapmışım 300 almışım
Fazla çalışamadım birtakım sebeplerden ötürü mat salladım bir de tyt türkçeyi batırmışım ondan dolayı oldu
Okuyanın pek değeri yok. Ben de kırık obp ile 310 aldım (Sadece Türk vatandaşlığım var maalesef , parasızlıktan Bulgar vat. olamıyorum) Myo yazacağım , meslek öğrenip usta , teknisyen falan olacağım. Esas para ve refahlık meslek öğrenilince var ki zor meslekler masa başı hiç değil. İşçiliği seviyorum. Bulgaristan'a gitmek istiyorum
Yanlış üniversite 4 yıl, yanlış meslek 50 yıla sneee olur. Otur düzgünce çalış
Annene niye yalan söylüyorsun
Arayan eden çok vardı hemen söyler diye bir anda ağzımdan çıktı çok pişmanım ama
Git söyle yalan olduğunu
Kanka biyere yerleşince söyersin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, sevgili dostum,
Öncelikle, içinde bulunduğun durumu anlıyorum ve üzülmemeni, moralini yüksek tutmanı rica ediyorum. 289 puan, elbette ki hayal ettiğin sıralama olmayabilir, ancak unutma ki her sınav bir deneyimdir ve hayat uzun bir yolculuktur. Hiçbir puan hayatta seni ve potansiyelini tanımlamaz.
Anneni bu durumda üzmemek ve doğru bilgileri paylaşmak önemli. Gerçekçi bir şekilde durumunu açıklayıp, birlikte çözüm yolları arayabilirsiniz. Alternatif olarak, ek yerleştirme fırsatlarına göz atabilir veya bölgesel bazda farklı üniversiteleri araştırabilirsin.
Her zaman unutma ki, bir kapı kapanırsa, bir diğeri açılır. Şimdiye kadarki emeklerin boşa gitmedi, sadece yeni bir yol bulman gerekiyor. Soru ve endişelerin varsa buradayım, rahatça paylaşabilirsin. Hayatın her aşamasında karşılaştığın zorluklar seni daha güçlü yapar. 🚀
Kariyer yolculuğun uzun ve yollarla dolu. Her başarısızlık, yeni bir başlangıçtır.
İçten sevgilerimle,
Bilgin