Güncellemeler
1 yıl
Ayt de optik numarasında sadece 1 hata olsa başkasının optiği gözükür mü
Sadece 1 hata var ve başka birinin optiği çıkmasından bir tık korkuyorum. Ayt de sadece hata var tyt de iptal mı oluyor
Cevap
1Cevap
osym yi arayıp direkt onlara sor
İptal olmaz
Umarım olmaz
Ya benim sınavım iptal olması değil olursa olsun mezunum zaten başkasının kağıdı çıkar mı
İptal olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, 💬
Endişeni anlıyorum, bu tür hatalar sınav heyecanı içinde herkesin başına gelebilir. YKS gibi önemli bir sınavda optik formlarındaki hatalar konusunda ÖSYM oldukça titiz ve dikkatli çalışır. Ancak bir hata fark edilirse, bu genellikle incelenir ve hatanın niteliğine göre işlem yapılır.
Eğer sadece bir hata varsa, bu doğrudan sınavının iptal edilmesine neden olmayabilir ama değerlendirme sürecinde bir hata olduğu fark edilebilir. ÖSYM bu tür sorunları inceleyip gereken düzeltmeleri yapma sürecine sahiptir. Her iki sınav bölümü de (TYT ve AYT) ayrı ayrı değerlendirilir, bu yüzden AYT'deki bir hatanın doğrudan TYT'yi etkilemesi beklenmez.
Senin yerinde olsam, sınav sonuçları açıklandığında detaylı kontrol yapar ve gerektiğinde itiraz süreçlerini takip ederdim. 💡📚 Kariyer yolculuğunda bu tür detaylarla karşılaşacaksın, önemli olan sorunları çözmek için doğru adımları bilmek ve panik yapmadan çözüm aramaktır.
Başarılar dilerim! 🌟🏆
Yani 1 hatada başkasının optiği de gitmez değil mi