Sevdiğim başkasıyla çıkmaya başladı nasıl bir yol izlenmeli?

Başlarda tanıştığımda ne bir aşk durumu ne de bir şey vardı normal bir arkadaşımdı. İleride daha da tanıdıkça hoşlanmaya başladığımı fark ettim ve en son şu an bayağı bayağı vuruldum resmen. Ama şu an birkaç sorum var. Bu hoşlantı durumu 2 ay önce başladı, hem araya giren birkaç olaydan hem de cesaretsizlikten söyleyemedim. Bu sıralarda da bir konuştuğu vardı. Ama olmaz gibi geliyordu. 2 gün önce kızla bulultuğumda çıkmaya başladıklarını ama ayrılmayı düşündüğünü söylemişti. Çıkma durumları bayağı bir koydu, hani olabildiğince çaktırmadım. Kendi aptallığım yüzünden kendisi bayağı yakın arkadaşım da oldu. Aklıma birkaç seçenek geldi ama hangisini seçmeliyim veya hiçbirini seçmeyip farklı bir yol mu izlemeliyim bilemedim, ondan size sorma gereği duydum.

Aklımdakiler:

1- Ayrılmasını bekleyip söylemek. Kız yakın arkadaşım, bir anda iletişimi kesmeyi düşünmüyorum. En azından bir sebep sunmadan iletişimi kesemem herhalde. Cidden yakın arkadaş, annesi tatile bile çağırdı. Beklediğim süre bir tık fazla koyacak, biliyorum...

2- Direkt durumu açıklayıp paşa paşa reddimi yiyip iletişimi kesip unutmaya çalışmak. En azından denemiş olurum.

Diyen olabilir direkt iletişimi kes diye. Bu sefer de "denemedim, ne biliyorsun olup olmucağını" düşüncesi yiyip bitirecek.

Güncellemeler
1 yıl
Hocalarım etiketi değiştirmeyi unutmuşum olay aşk kısmında olcaktı 😅
Sevdiğim başkasıyla çıkmaya başladı nasıl bir yol izlenmeli?