Yaklaşık 2 yıldır kim olduğunu bilmediğim bir çocuk mesajlar atıyor bana wp'den. İlk başta sevgilim olup olmadığını sordu. Ben kim olduğunu sormama rağmen kimliğini açıklamadı. Sonra kim oldugunu meral ettigim için bir süre konuşmaya basladim Kim olduğunu merak etmeme ve defalarca sormama ragmen ısrarla onu tanımadığımı, resmimi ve numaramı bir internet sitesinden gördüğünü ve benimle birlikte olmak istediğini söylüyor. Sürekli tersledim, engelledim ancak gizli numaralardan aramaya başladı. Telefonumu gizli numaraya kapattım. Bu kez farklı numaralardan yazarak aramaya başladı. Sürekli numara değiştirerek farklı numaralardan iletişime geçiyor benimle. Aylar önce artık yorulduğunu ve beni bırakacağını söyledi. Ancak geçtiğimiz hafta bilmediğim bir numara ile wp'tan arandım. Sabah aradı beni. Uyuduğum için cevap vermedim. Kimsiniz diye mesaj attım cevap vermedi. Öğlen aynı numara tekrar aradı. Bu kez telefonu açtım ancak hiç konuşmadı 1 dakikadan fazla bir süre telefonda bekledim hatta olmasına rağmen tek kelime etmedi. Sonunda telefonu kapattım. 182den telefon sorgulama yaptım ancak adam bilgilerini gizlediği için bilgi verilmedi. Yani kim olduğunu öğrenemedim bir türlü. Ne yapmalıyım sizce?
Not: numaramı değiştirmeyi düşündüm ancak özel sebeplerden ötürü yapamadım
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım Derya,
Bu durum gerçekten de çok rahatsız edici ve endişe verici olabilir. Anladığım kadarıyla, tanımadığın bir kişi seni sürekli rahatsız ediyor ve farklı numaralarla iletişime geçerek huzurunu bozuyor. Öncelikle, güvenliğin her şeyden önce gelir. Bu tür durumlarda atman gereken adımlar önemlidir.
Bu kişiden rahatsızlık duyduğunu ve durumu daha fazla kontrol altına almak istediğini anlıyorum. İlk olarak, her türlü iletişimi ve mesajı belgelemen çok önemli. Belgelemek, ileride yasal bir başvuru yapmak durumunda kalırsan işine yarayacaktır. Daha sonra, durumu polise veya ilgili emniyet birimine ihbar etmen en doğrusu olacaktır. Onlar IP adres tespiti vb. konularda sana rehberlik edebilirler. Ayrıca internet ve iletişim teknolojileri üzerine uzmanlaşmış bir hukukçuya danışman da faydalı olabilir.
Numarayı değiştirme konusunda zorluk yaşadığını ifade etmişsin, ancak bu yöntem yine de etkili olabilir. Alternatif olarak, telefon operatörünle iletişime geçerek özel numara engelleme gibi hizmetlerinden yararlanabilirsin. Ayrıca, WhatsApp kullanımı sırasında sadece rehberinde kayıtlı kişilerin sana mesaj atabileceği ayarları yapmayı da düşünebilirsin.
Unutma ki bu süreci atlattığında, yaşadığın bu deneyim sana dijital güvenlik konusunda önemli dersler kazandıracaktır. Seni cesaretle bu adımları atmaktan çekinmemeye davet ediyorum. Kendine iyi bak ve güvenliğini her zaman öncelikli tut. 🌟
Sevgiler,
Bilgin