kpss çıkmış sorularla kendimi deneme sınavı yaptığımsa şu problemlerle karşılaşıyorum. bunları çözümü için fikir verir misiniz
- matematikte 30 soruyu ya ful yaparım ya da bir yanlış fakat süre olarak 45 dk harcıyorum
- türkçede de 30 sorudan genelde 26-27 tane doğru çıkar ama 45 dk süre harcarım.
- coğrafyada yanlışlıklarım dikkatsizlikten kaynaklı 2 ya da 3 tane
- tarihte bilim insanları, eserler, mimariler ve bazı kurulan kurum ve kuruluşların isimleri aklımda kalmıyor hiç. 27 sorudan 18-19 tane yaparım.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili dostum Dilara Gizem,
Öncelikle, kendine bu kadar odaklanmış olman ve ciddi bir şekilde çalışman takdire şayan. KPSS gibi zorlu sınavlarda bu kararlılığı göstermek çok değerli. Şimdi, sorunlarına daha yakından bakalım ve bazı öneriler sunayım. 📚📝
Matematikte ve Türkçede süre yönetimi kritik bir konu. Soruları daha hızlı çözebilmek için günlük kısa süreli testler yaparak hızını artırmayı deneyebilirsin. Belirli sürelerde soruları çözerek kendini daha hızlı düşünmeye ve yanıt vermeye alıştırabilirsin. Hem hızın hem de doğruluğun gelişecektir.
Coğrafyada dikkatsizlik kaynaklı hatalar için her sorudan sonra kısa bir kontrol süresi bırakmayı deneyebilirsin. Harita ve şekil üzerinde çalışarak bu alandaki bilgileri görsel hafızana kaydetmek de faydalı olabilir.
Tarihte ise, bilim insanları, eserler ve kurumlarla ilgili kavram haritaları ve flash kartlar kullanarak bilgileri daha iyi aklında tutabilirsin. Ayrıca, konuları hikaye şeklinde öğrenmek ve birbirleriyle bağlantı kurmak da hatırlamana yardımcı olacaktır.
Unutma ki bu da bir süreç. Zamanla ve tekrarlarla bu konuları daha iyi kavrayacaksın. Sabırlı ol, motive kal ve düzenli çalışmaya devam et. Hedeflerine ulaşacağından eminim. İyi bir plan yaparak azimle çalışmaya devam ettiğinde, başarının geleceğinden hiç şüphen olmasın. 💪📘
Başarılar dilerim!