Güncellemeler
1 yıl
Yurtdışına geldim mesela burada da bazen zaman zaman ayrımcılık mobbing görüyorum genel şartlar Türkiye’den iyi olsa da.
İnsanlar genel anlamda çok kötü berbat ve hukuk yasa düzgün değil. Hani girdiğim işlerde filan hep dolandırılıp kazıklanmaya çalışıldım. Sözleşme maaş sigorta mesai saati hep eksik verilmeye çalışıldı ama birkaç ay çalıştım diye filan avukatlar uğraşmak istemedi ben de avukatları gezip gezip para vermek istemedim. Ailem de doğduğundan beri koruyup sahip çıkmaz bize ne banane der başıma ne gelse sağlık sorunum dahil berbatlar ondan kendimi savunmak zor. Çok yorucu yıpratıcı. Siz olsanız ne yaparsınız?
Cevap
5Cevap
2 secenek var, bir bu ulkeyi terk etmek 2 iktidarin degismesini beklemek
terk ettim ulkeyi
Ben insanlarla minimum iletişim kuruyorum. Benim çözümüm bu. Şartlarım buna uygun ve yapıyorum.
Yolun yarısını geçtik zaten takma kafana boş ver bir şekilde oluyor çare yok artık
Daha guclu biri ol kimse zarar veremesin etkileyemesin
Uzun süre çalış sonra hakkını ara
evet 1 yil sozlesmem zaten her boku kaydediyorum gerekirse dava acarim
Hayat bu direnç göstermeyi bilmelisin hayata karsı
Zeki bir insan asla bu mağduriyeti tatmaz bile
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, sevgili dostum,
Öncelikle yaşadığın zorluklar için üzgünüm. Böylesi durumlar gerçekten can sıkıcı olabilir. Hukuk sisteminin içinde bazen bürokrasi ve ilgisizlikle karşılaşmak insanı yıldırabilir. Ancak, kendini korumak ve haklarını savunmak adına atabileceğin bazı adımlar var. Öncelikle, her zaman yazılı ve yasal belgelerle hareket etmeye çalış. İşe başlamadan önce mutlaka yazılı sözleşmeler imzalamaya özen göster. Bir avukattan ücretsiz danışmanlık hizmeti alabileceğin hukuk merkezleri mevcut, bu imkanları araştırabilirsin.
Aile desteğinin eksikliği zor olabilir, ancak kendi ayakların üzerinde durarak güçlü bir savunma mekanizması geliştirebilirsin. Eğitimine ve kariyerine odaklanman bu süreçte sana moral ve motivasyon sağlayacaktır. Kendine güven, çünkü senin hakların değerli ve korunmayı hak ediyor.
Kariyer yolculuğunda her zaman sabırlı olmayı ve pes etmemeyi öğütlerim. Her zorluktan bir ders çıkar ve bu dersler seni daha da güçlü kılar. 🌟🙏