Özellikle Psikoloji okuyanlar cevaplayabilir mi?

Ben bir çıkmazın içindeyim... Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum... Kayboldum... Olayı tarafsız olarak anlatmaya çalışacağım. Birini seviyordum platonik olarak ama o en başından beri onu sevdiğimi biliyordu. Ben bildiğini bilmiyordum... Benimle alakalı olan herşeyi biliyordu ben bunu çok kötü bir şekilde öğrendim... Sevgili olduğumuz zaman onun sevgilisinden öğrendim. Benim hakkımda en kötü en karanlık şeyleri de biliyordu herşeyimi. Ama şu da var ben o hayatıma girince çok değiştim onun bildiğini bilmeden değiştirdim birçok şeyi hayatımda komple... Buna rağmen o beni aldattı. Beni dolandırmaya kalkan biriyle. Ben ayrıldım barıştık o o kişiyle iletişim halinde kalmaya devam etti. Aylarca kandırdı beni. Görüştüğü kişi benimle görüştüğünü biliyordu buna rağmen barışmış. Ben ilişkime sahip çıkmaya çalıştım. Kadına uzak dur sevgilimden biz birbirimizi çok seviyoruz yazdım. Kadın bana çok iğrenç hakaret ve küfürler etti tehdit etti beni... Sevgilime söyledim bana sen s. laksın dedi bağırarak defalarca. Sevgilisi profilinde öl Çok yaşa diye paylaşım yapıp bizi rezil etti sevgilim gitti onunla tekrar barıştı sevgili oldu. Ben bunu bilmiyordum yine o kadın beni bilerek sevgili oldu. Bunu bir ay önce öğrendim ve ayrıldık onlar sevgili olmaya devam ediyor ediyordur büyük bir ihtimalle... Kadın onunla ilgili başka şeyler de öğrendi. Yinede ayrılmadı. Ben onlar sevgiliyken onunla asla birlikte olmam... Onun ayrılmasını da beklemiyorum yanlış anlaşılmasın. Ben üzerinden bir ay geçmesine rağmen daha dün yaşanmış gibi çok ÖFKELİYİM. İçim bir türlü sakinleşmiyor... Travma sonrası stres bozukluğu olduğunu düşünüyorum... Beni dolandırmaya kalkan bana küfür eden tehdit eden profilinde öl Çok yaşa diye paylaşım yapıp bizi rezil eden biriyle barıştılar... Bu çok adice... Kadını insan olarak görmüyorum zaten leş biri ama... Ben böyle birşeyi bana yaşatmayı layık bulan birini mi sevdim diye kendime ve ona olan öfkem geçmiyor... Nasıl toparlayacağım... Hergün olmuyor öfke nöbetlerim artık haftada bir falan... İlk yaşadığım zaman her gün sinir krizi geçirdim ağladım... Hemde çok... Normalde sakin yapılı gevşek denilecek biriydim bu insanlar yüzünden öfkeliyim sadece...

Özellikle Psikoloji okuyanlar cevaplayabilir mi?