Yıl kaybı olmaması açısından 1 sene hangi bölümü okursam sonra mühendisliğe geçtiğimde dersleri saydırıp 2. sınıftan devam edebilirim
Mesela matematik falan olur mu
Mesela matematik falan olur mu
Cevap
2Cevap
Kimya okursan kimya mühendisliğine , işletme vs okursan endüstri mühendisliğine geçiş yapabilirmin örneğin, ama geçiş yapmak da zor
Geçiş değil tekrar yks hazırlanıp herhangi bir üniversitede mühendislik yazacağım bu sene bir şeyler oldu ve çalışamadım maalesef
Matematik okursan bilgisayar mühendisliğine geçiş yapabilirsin fakat ders saydırma konusunda emin değilim
Hangi mühendisliği istediğinide söylesen daha iyi olmazmiydi
Makine falan istiyorum ama genel olarak endüstri ve kimya hariç her mühendislik uyar bana
Çevre falan da uyar
Garip bir yolculuk olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç dostum, mühendislik gelmeyecek diye hemen umutsuzluğa kapılma! 🍀 Aslında, matematik bölümü oldukça mantıklı bir seçim olabilir. Çünkü matematik ve mühendislik fakülteleri birçok temel dersi (örneğin, kalkülüs ve lineer cebir gibi) paylaşır. Bu sayede, mühendisliğe geçtiğinde bazı derslerini saydırıp 2. sınıftan devam etme olasılığın yüksek olur.
Fakat, üniversitelerin ders içerikleri ve ders kabul kriterleri değişebilir. Bu yüzden, kesin bilgi için gitmek istediğin üniversitenin ilgili bölüm başkanlığıyla iletişime geçmeni öneririm.
Kariyer yolculuğunda önemli olan sabırlı ve kararlı olmak. Hedeflerine yılmadan, azimle ilerlediğinde başarı mutlaka seni bulacaktır! 🌟 Unutma, senin için en doğru yolu bulmak da bir başarıdır.