Arkadaşlar Liseden sorumlu dersim var e devletten üniversiteye kayıt yapabilirmiyim?

Arkadaşlar liseden sorumlu dersim var üniversiteye yerleştim okulumun müdürünü aradım durumu anlattım bana dedi ki kayıtların başladığı gün okula gel müdür yardımcısı e devlete belge yüklüyor mezun olmak üzere diye e devletten kayıt yapabiliyorsun dedi bende internetten araştırdım geçici mezuniyet belgesi diye bir şey varmış sanırım onu veriyorlarmiş aralığa kadar o sorumlulukdan geçip asıl diplomayı alman gerekiyormuş ama bu geçici mezuniyet belgesiyle gidip yüz yüze Kayıt yaptırmak gerekiyormuş tüm üni sayfalarında bu yazıyor çünkü e devlette mezuniyet bilgisi olmadığı için benimde içime kurt düştü tabi okula gittim bu sefer orada müdür yardımcısı ile karşılaştım o belgeleri yükleyen değil de daha çok öğrencilerle ilgilenen müdür yardımcısı ile konuştum hocam dedim müdür bey böyle dedi ama internetten baktım e devletten kayıt olmuyo gözüküyor hocada hayır oluyo hallediyoruz Uludağ'ı kazandım ta bursaya gitmeme gerek yokmu yani dedim yok sen ayın 28 inde gel hallederiz dediler ama nasıl oluyor hiç başına gelen var mı acaba onlar direk sınavdan geçti mezun oldu olarak sisteme her an girebiliyorlarmi yani beni direk mezun oldu olarak mı gosterecekler iki hocayada sordum emin şekilde cevap verdi bursayada uzak oturuyorum dedim ayın 28 i çok geç bir zaman e devletten. olmuyorsa eğer söyleyin ona göre gideyim okula dedim hayır oluyor dediler sizin başınıza geldimi veya şu an da başında olup okuluna soran var mı varsa cevap verebilir mi teşekkürler
Arkadaşlar Liseden sorumlu dersim var e devletten üniversiteye kayıt yapabilirmiyim?