Şimdi benim güz dönemi 1.40
Bahar 3.0
Genel 2.84
Ben sınıfta mı kaldım. Yani güz dönemini tekrar mi okuyacağım.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şimdi benim güz dönemi 1.40
Bahar 3.0
Genel 2.84
Ben sınıfta mı kaldım. Yani güz dönemini tekrar mi okuyacağım.
Sınıfta kalmak değil. Dostum şöyle, üniversitede bitirmen için gereken belli bir kredi vardır. Bu kredilerin büyük çoğunluğunu zorunlu dersler oluşturur. Bir kısmı da seçmeli derslerdir. Sen eğer zorunlu derslerden geçer notu alamazsan bu bölümü bitiremezsin. İlk dönemden kaldığın ZORUNLU dersleri bu 2. sınıfın 1. döneminde tekrar alman ve onları geçmen gerekir. Bu şekilde olunca da seneye bu defa 3. sınıfın 1. döneminde de 2. sınıfıın ilk dönem derslerini alacaksın, haliyle böyle gide gide yarım dönemin uzamış olacak. Bu da sınıf tekrar gibi bir şey ama sınıf tekrarı diye falan yazmaz öyle. Kaldığın zorunlu dersleri alıp vermen gerekiyor sadece.
Yok genelde dc falandı 2 Tane alttan ders var dönem yine uzar mi
2 tane ise alttan 2. sınıftan dersleri alırsın 2 dersi de eklemeye kredin yeterse eklersin devam edersin. Bu o derslerin kredisi ile alakalı. Kredileri bir dönemde alacağın sayıya yetiyorsa uzamaz. 4 sene bittiğinde hala almadığın ama alman gereken dersler kalırsa dönem ancak öyle uzar.
Güz dönemi kaldığın ders varsa tekrar alırsın. Dönem tektari diye bişey yok
Bazıları dönemlik 1.80 olacak diyor
Aldırma. Derslerin hepsini geçene kadar mezun olamazsın. Krediye bakıyorlar. Ama not ortalaman ne kadar yüksek olursa o kadar iyi
Cevap
2Cevap
genel 1.80 üstü ise kaldığın dersleri tekrar alırsın bi de kalan kredin kadar yeni ders alabilirsin
dönem tekrarı diye bir şey yok. kaldığın ders varsa yeni dönemde alttan alırsın bu kadar.
Anladım sistemde hala 3. sinif gözüküyorum. O yüzden endişelerim. Teşekkürler
yeni dönem başlamadığı için öyledir diye düşünüyorum
Kaldığın dersleri bir sonraki dönemde alır geçersin
Hayırrr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?