Yatay geçiş yaptı yazmaları kötü mü olur yoksa çok mu kafaya takıyorum? Yani direkt kazanan ile sonradan girmek arasında fark var mıdır?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Böyle bi yorumu yapmak için o kişinin yatay geciş hakkında en ufak bi fikrinin olmaması gerekiyo bence fazla kafana takıyosun.
Ben ülkeme nasıl en fazla yardımım dokunur diye düşünürdum, sonra asker olmaya karar vermiştim. 6 Şubat depreminden sonra dedim ki ben Acil Yardım ve Afet Yönetimi okuyacağım ve bu da düşük puanla aldığından çalışmaları salmıştım. 1,5 yıldır üniversite sınavına hazırlanırken son zamanlarda kararsızlıktan ne yapacağımı bilmiyordum, üniversite sınavına son 1 hafta kala dedim ki ben ne yapıyorum? Ben eskiden bilgisayar mühendisliği istiyordum (sanıyordum) ancak sınava 1 hafta kala anladım ki ben Türkiye tarihine, siyasete ve gündemde yer alan konulara ilgim olduğumu farkettim. Maalesef yüksek puan gerekiyordu siyasal bilgiler ve iktisadi, idari bilimler, benim ise çalıştıklarımın üzerinden geçmem falan baya zaman alacaktı. Keşke 1-2 ay sonrasında olsaydı sınav hem kararımı vermiş olurdum daha sıkı çalışırdım hem de bu kadar mahcup olmazdım. Vasat bir üniversitede Kamu Yönetimi bölümüne girdim ancak ben daha iyi üniversitelerde okumak isterdim. Yatay geçiş hakkında ufak bilgisi olmayan birisi beni eleştiriri mi yine de?
Bence insanların ne dediği cok umrunda olmamalı sonuçta hayatı sen yaşayacaksın. Eleştirse nolucak ben yatay geçişi ayrı bi başarı olarak göruyorum mesela. Hem sene boyunca eşşek gibi çalışıp not ortalamanı yüksek tutuyosun üstüne o kadar belgeyle uğraşıyosun mental kalmıyo kendimden biliyorum. O yüzden boş ver kim ne derse dedin hayatına bak.
Bir de siz iş hayatınızda, aile arasında ne gibi tepkiler aldınız yatay geçiş yaptığınızla ilgili? İnanın çok teşekkür ederim ancak sağlıklı düşünemiyorum, eskisi gibi değilim. Çok garip ya lisede sınavlara falan çalış, bir de bakıyosun öğrendiğin yazılım dilleri, yabancı diller v. s. hiçbiri zevk vermiyor.
Ben kendimce en yüksek yerlerde ülkemi temsil etmek istiyordum, sen gel Anadolu'nun ücra bir köşesinde üniversite oku. 😔
Şimdi şöyle ben mimarlık okuyodum ve sevmediğime karar verdim 1. Senemde bölümü bıraktım. Matematik veya kimyaya hep ilgim vardı zaten biraz şansa kazanmıştım bölümü. Sonra araştırdım İstanbul'da iyi devlet ünilerinin çoguna puanım yetiyodu ben de bu sene şansımı denemek istedim. Arkadaşlarım mimarlığı bıraktığim için canım mısın sen mimarlık bırakılır mı falan diye beni çok yargıladilar. Cidden çok kırıcı cümleler duydum ama hepsi geride kalıyo emin ol. Annem ve babam destek oldular ama ailemin geri kalanı bana belli etmeselerde cok sorun ediyolar. Farkındayım. Ama yapacak bi şeyim yok. Yıllarımı sevmedigim bi şey için harcamak istemedim ve psikolojik olarak da çok yıprandım. Asla kendini hiç bi konuda küçük görme istediğin şeyler için çok çabala. İnşallah her şey gönlünce olsun.
canım mısın sen dediler canım yazmışım yanlışlıkla
Ay canım mısın dediler kusura bakma otomatik düzeltme kurbanı oldum.
Sorun bende değilmiş sanırım site kendi kendine düzeltiye argo kelimeyi
Çok teşekkür ederim abla bu yılı idare edeyim inşallah İstanbul Üniversitesi'ne girerim Allah izin verirse. Gençliğimiz karnelerle, üniversitelerle bulunmadı sadece belli makama gelmemiz için üniversite şart. Bu aralar kendimi iyileştirmem için herhangi bir sosyal medya hesabınız var ise konuşabilir miyiz? Ben hep çalışırdım var ya bir tane Instagram hesabı falan açmazdım ve oyun bağımlısı olarak oyun oynamayı tamamı ile kesmiştim, ne olduysa sonradan oldu...
Merhabalar orada mısınız?
ben yazmadım ama okulum uzadığı için yatay geçiş yaptığımı söylemistim
Neyi yazmadın ve neden söylemek istememiştin? Bunda kötü bir şey var mı ki? İş hayatında yatay geçişin herhangi bir rolü var mı? En azından vasat (orta) bir üniversiteden en iyilerine geçişte akla ne gibi sorular takılır?
polis misin? ne bu sorgu
Hayır sadece eskisi gibi bir şeylerden zevk alamıyorum en azından mezun olduktan sonra bu gibi durumlarla karşılaşır mıyım onu soruyorum. Cevaplarsanız benim için umut olur.🙂
yok kimse sormuyor nerden mezun olduysan onu söyle detay verme
İlk baştaki yorumum biraz kaba olmuş yeni farkettim kusura bakmayın ama gerçekten cevabının benim için çok değerli.
Ben işte bunu soruyorum neden detay vermeyeyim? CV'de 2023-2024 A üniversitesi, 2024-2028 B üniversitesi şeklinde yazılabiliyor.(dönemim falan uzamadan)
hayır yapma gerek yok
en son mezun olunan yer onları ilgilendirir
Yıl aralığı yazılmasa da oluyor mu? Bu işler nasıl oluyor yani sadece "mezun olunan yer: İstanbul Üniversitesi" şeklinde yazabilir miyim?
Bir de yatay geçiş yapmak herkesin hakkı, herkes bir sorunla karşılaşabilir. Ancak işin akademik kısmında yatay geçiş yaptığımı bilseler, somurtmalar v. s. ysşar mıyım?
bölümün ne?
Bölümüm Kamu Yönetimi, İİBF fakültesine bağlı. İstediğim bölüm hem de çok sevdiğim dersleri var ancak üniversitem Türkiye'de 44. sırada.
Ben ya İstanbul ya da Ankara Üniversitesi istiyordum, ne çabuk geçti zaman be...
🤨
hmm... 🤔
Bu soru neden hep var sürekli soruyor musunuz
Haha evet bu 8. sorum, hep aklıma takılıyor da.
Bence DGS yazma direkt o üniyi yaz yatay geçiş diye bir şey de var insanlar akıl eder ya Yatay geçiş ya da DGS yaptığını anlat takıma kafana
Üniversitem TR'de ilk 50'lerde ve bölümümü seviyorum ancak stresten neye karar verrceğimi bilmiyordum. Şimdi en azından sevdiğim bölümü buldum ancak çalışmalarımı o dönem depremden sonra azaltmıştım. Üniversite'de Acil Yardım ve Afet Yönetimi (4 yıllık) okumaya karar vermiştim, puanı az olan bölüm olduğu için çalışmalarımı azaltmıştım. Depremzede kardeşlerimizi asla unutmayacağız.
Şu an bir üniversite'de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü okuyorum. İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi okumak isterim açıkçası.
Yani istediğin üniversitede değilsin
KPSS yani devlet işlerinde zaten mezun olduğun okula, diplomaya bakıyorlar ancak özel sektörde yani şirketler 2023-2024(x üniversitesi - sıradan), 2024-2027(y üniversitesi - çok iyi) şeklinde yıl aralığı da dahil, adam seçince "hee bak bu lise yıllarında iyi not elde edememiş herhalde bu kalsın "sadece y" üniversitesinden olanı seçin" söyleyebilir mi?
Benim için önemli olan akademik anlamda kariyerimde eksiklik olmaması, hep gayret ederim eğer inanırsam. Çalıştığım halde haksız yere calışmamış durumuna düşmek hiç iyi gelmiyor, mezuna kalmakla yatay geçiş yapmanın farkı vardır diye düşünüyorum. 🙁
Bende boş bir üni okuyup 2 yılımı heba ettim şu an tercih yaptım eğer tutarsa akademik olarak yol çizdim öyle yürürüm eğer tutmazsa da yine yks çalışamıyı göze alıyorum
şu an gerçekten okuyup güzel iş bulma çok zor hale gelmiş durumda
Bu arada lise yıllarının hiç bir önemi yok sadece opb kısmı hariç önemli olan sınavda bir yere yerleşip kendini ne kadar çok geliştirdiğin
Peki bu OBP sadece üniversiteye girişte önemli değil miydi?
Evet mesela ben 270 bine gitmiştim beni 304 bine attı iyi bir obp olsaydı 270 binden daha iyiyede çekebilirdi
Hmm... tamam teşekkür ederim bir de Instagram hesabınız falan var mı? Soru soracağım kimse yok, kime yazıyorsam cevap gelmiyor niye bilmiyorum. Yakın çevreme de söylemek istemiyorum, eğitim danışmanları ise paralı.
Telegram varsa ordan yazabilirsin hem daha rahat
WhatsApp varsa ordan olabilir, numaramı kapattılar çalışmıyor ve yenisini almam gerekiyor o zamana kadar WP'den konuşabilir miyiz? Hatta isterseniz numaranızı verdikten hemen sonra soruyu silebilirim görünmemesi için.
Numaramı veremem
Peki ya sosyal medya hesaplarınızdan, Facebook ya da Instagram'ınız var mı?
Yaz hesabını eklim
Instagram: turkel_vatansever
Tamam silebilirsin
Hic bir sey fark etmez onemli olan o okuldan mezun olman zaten gecis yapip iyi bir ortalama yaparsan fark etmez
Önemli degl ya