İzmir çok güzel bı şehir. Öğrenciler için ideal olduğu söyleniyor maddi bakımdan da ideal denilebilir mi? Aşağıda bir anket var aralarında hangisi asıl öğrenci şehri olabilir?
İzmir
Sakarya
Tekirdağ
Isparta
Antalya
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İzmir'de bir öğrencinin günlük gideri ne civarda, asıl öğrenci şehri hangisi sizce?
İzmir'de bir öğrencinin günlük gideri yaşam tarzına ve harcamalarına bağlı olarak değişebilir. Ancak, ortalama olarak bir öğrencinin günlük gideri 50-100 TL arasında olabilir¹. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Özel yurt fiyatları İzmir'de değişebilir. Ege Üniversitesi'ne ulaşım olanakları, oda kapasiteleri ve sağlanan sabah kahvaltısı ile diğer öğünlere göre değişebilir. İzmir'de özel yurt fiyatları 2022 yılı için 20.000 TL ile 80.000 TL aralığında ücretlendirilmekte⁵. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Özel yurt fiyatları İzmir'de değişebilir. Ege Üniversitesi'ne ulaşım olanakları, oda kapasiteleri ve sağlanan sabah kahvaltısı ile diğer öğünlere göre değişebilir. Ancak, 4-5 bin TL'lik bir bütçeyle özel yurtlarda kalabileceğiniz yerler olabilir.
Ya ben googleden baktım da 8 Ağustos 23.59 da bitecek diyor. Yarın geceye kadar dimi bu? Bugün son defa tercih danışmanlığına gittim özel yurtlari arastiramadim yarın arayıp konuşmam gerek İzmir için özellikle
Evet, doğru. 8 Ağustos 23.59'a kadar tercihlerinizi yapabilirsiniz. Özel yurtlar hakkında bilgi almak için yarın arayıp konuşmanız iyi bir fikir olabilir.
Her iki üniversite de Türkiye'nin saygın üniversitelerinden olup, eğitim kalitesi açısından benzerdir. Hangi üniversitenin daha iyi olduğu, öğrencinin tercihlerine ve ihtiyaçlarına bağlıdır. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir'de yer alırken Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ'da yer almaktadır. Hangi şehirde yaşamak istediğinize ve hangi bölümü okumak istediğinize bağlı olarak tercih yapabilirsiniz. ¹²
Merhaba ben İzmirde okuyorum. İzmir maalesef ki diğer şehirlere göre daha pahalı. günlük harcama olarakta senin tüketim alışkanlığına bağlı. Her dışarı çıktığında ortalama 150 TL gider. Kiralar 10bin civarı olmuş ki geçen sene bile eşyalı 1+1 evi 1200 TL'ye tutmuştum. Şimdi orayı 6 7 bine vermişlerdir. Bunun dışında sormak istediklerin varsa sorabilirsin
Benim aylık 3 bin falan olacak burs çıkarsa. Çokmuş bee. Sigara gibi alışkanlıklarım yok eğlence için de fazla harcamam yurt fakülte arası yakın olduğu için otobüs parası da az olur ama yemek seçtiğim için yine dediğin miktara gelir herhalde
@Kendihalindebirey Egede okursan baya kız yurdu var kampüste onlarda kalırsan hiç yol masrafın olmaz. Onun dışında KYK bursu 1600 civarı olursa sende bi yerden daha burs alırsan burs gelirin 3bin olursa, İzmir gibi yerde çok iş var part time çalırsan aylık 2bin kazancın olur ailenin göndermesinede gerek kalmaz çalışmazsan o 2bini ailen gönderir günümüzde çok az bir şey zaten oda
Evet egedeki kyk yurtları az değil bu yüzden yurt çıkacağını düşünüyorum ama çalışır mıyım bilmiyorum ailem de 2 bin göndermez maksimum gelirim kyk bursu çıkma ihtimaliyle 3 bin olacak. Burs nasıl bulunur ki iyi bir sıralamam yok. Okurken staj yapma ihtimalimiz var mı bi de. Yaz döneminde değil okul döneminde
@Kendihalindebirey var bazı arkadaşlarım okurken aldığı staj parasıyla geçindiler hep. Burs bulmakta ÇYDD, TOG vb. Yüzlerce burs vakıf vakıflar var. Kız olduğun için bazı vakıflarda önceliğin olur
2015-2020 arası İzmir'de okudum. O zaman 425 lira olan burs paramı haftada 100 liradan 4 haftaya bölmüştüm, kimseye muhtaç olmadan okumuştum KYK yurdunda kalarak. Tabi şimdi yaşanmayabilir sadece bursla
Eskişehir'i unutmuşsunuz, bence en iyi öğrenci şehirlerinden biri ama günümüz ekonomik zorlukları bütün üniversiteleri her konuda mutsuz ediyor zor dönemlerden geçiyoruz...
İzmirrrr'e hiç yolum düşmedi... defalarca deprem olduğunu duyuyorum ve inanın orada ki muhtar mimarı her kimse o semti çok kaliteli ve güvenli bir haline getirmeyi planlıyorum. Çok zahmetler ve maddi yönden masraflar edilmesi hiç umrumda değil!.. orada çok değerli kişi için o aklımdaki şeyi yapacağım inşallah tabi can bedenden çıkmazsa✋🏻
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
En kötü 1+1 evler bile 8 -9 bin lira ama ağırlıklı 10 bin tl civarı. Zaten sabah simit alsan bir de yanına ayran 15-16 tl gider. Akşam yemeği yerleri küçük bir tavuk döner bile en az 100 tl, çiğ köfte 30 tl. Gün içinde abur cubur yesen orası da bir 50 tl tutsa. Yol parası otobus öğrenci 5 tl, dolmuş 15 tl ile 20 tl arası değişiyor mesefaye bağlı.
2
4 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Ama izmirdeki ogrenciler genelde bir evde birden çok kişi kalıyorlar. Yaklaşık kira kişi başı 2500 ile 3500 arası oluyor
Ev daha uygun gibi. 3 bin versen eve + biz evde 4 kişi yaşıyoruz mesela (ailemle) aylık fatura gıda otobüs vs 12bin gidiyor 12.000÷4=3000. 6 bin liraya evde yaşarsın ama yurtlar büyük oranla 10 bin civarı fiyat çekebilir
Doğma büyüme İzmirliyim, öğrenci için az para harcayarak geçirilebilir bir şehir değil. Bu saydığın şehirler arasında Antalya hariç hepsi öğrenciler için çok daha ekonomik :)
0
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ege veya dokuz Eylül mezunu olup, sevdiğim bir şehirde okumak istiyorum işte. KYK çıkarsa belki halledilebilir ama çıkmazsa özel yurt fiyatlarını arastiricsm bugün baktım o da pahalı geldi silicem listeden
Ekonomik durumuna ve bir şehirden beklentine bağlı, İzmir çekici ve hayatı güzel olan bir şehir buraya geldiğinde yaşamak isteyeceksin ama bunlar için de para harcaman gerekiyor tabii. Evden okula okuldan eve gidersen belki halledebilirsin küçük harcamalarla
İzmir'i her bakımdan seviyorum ben. Yaşadığım şehire göre insanına kadar farkı var.. mesela sokakta yürürken bakışlar ve laf duyulur ya bunu İzmir'e gittiğim zamanlarda rastlamadım
Ege myo gelebilir bı ihtimal ama daha çok dokuz Eylül İzmir myo muh veya büro tabi onlarda da ihtimal düşük ama gelirse ve maddi bakımdan karsilayamazsam obp de kırılır emek boşa gider işte
Merkeze yakın ilçelerden çıkan varsa yazmanı tavsiye ederim merkezde kalır günübirlik gider gelirsin zaten haftanın 5 günü dersin olmayacak Muhtemelen en fazla 3 gün dersin olacak
Tutabilecek ya da Tutan bölümlerin hepsi merkeze uzakta maalesef yoksa Eskişehir istiyordum bende ve ulaşım vs. Sıkıntı olacağı için istemiyorum ilçeyi
İzmir genel manada güzel. Ama ülke olarak maddi sıkıntılar içindeyiz zaten.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet daha detaylı araştırdım. Örnek İzmir ve Tekirdağdaki özel yurt fiyatlarına baktım ve birbirlerinden aşağı kalır yanı yok. Bu da demek oluyor ki 81 ilde de aynı problem var zaten. İzmir'i silmemeye karar verdim KYK çıkar umarım
İzmir öğrenci için güzel ve rahat edebileceği yer. Ulaşım vs de önemli dediğin gibi KYK da çıkarsa inşallah rahat edebileceğin bir durum olur. Öğrenci olmak da zor her şey zor
Bi öğrencinin bunu düşünerek tercihini yapması ne kadar üzücü. Güzel ülkeme bak ne halde
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasında 8. Sırada olan Ege,16. Sıralarda olan dokuz Eylülden mezun olmak istersin ama maddiyat bunada bir engel işte
Asosyal, hiçbir hevesi olmayan, puanı hiçbir yere tutmadığı için çaresiz kalan kişiler Isparta'yı tercih edebilirler. Haricinde kendine bir şeyler katmak isteyen gelmesin.
İzmirliyim kendim tercihlerime İzmir'i yazmadım okumak yaşamak gezmek para yetmiyor çalışman lazım bir işte + aile parası, güzel şehir ama öğrenci şehri kesinlikle değil.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
İzmir çıktı bile bana. KYK yurdu çıkar umarım. Ama her yer pahalı artık