YKS'ye ilk girişim, kafam karışıktı ve nasıl çalışacağımı bilmediğimden sürekli çalışmayı erteledim, sınava neredeyse hiç çalışmadım (1 yılda toplam 12 saat falan çalışmışımdır.) TYT'de hem zamanda da sıkıntı yaşadım, AYT zaten yok, dilim iyi diye dile güveniyordum ama o da çalışmadan olmuyormuş, size sorum mevcut sıralamalarım ile bir yere girmeli miyim yoksa tekrar mı çalışmalıyım? Bu sıralamalara göre öneriler varsa aşağıda yazdıklarıma uyan, önerin lütfen, eğer yoksa veyahutta daha iyisi olabilirse mezuna kalıp çalışmam için de önerebilirsiniz teşekkürler.
TYT 555.000
EA 400.000
SAY 640.000
SÖZ 70.00
DİL 30.000
Ankaradayım. Tercihim hem ortamı güzel hem de eğitimi güzel bir üniversite, ortamdan kastım öğrenciler aslında, sanat kültür açısından daha nitelikli öğrenci kültürünün olduğu bir üniversite benim tercihim. Kendime de yeni şeyler katabileceğim bir üniversite olsun istiyorum. Öğrenci kulüpleri çeşitli ve aktif olan üniversiteler, kampüsü içerisinde yapılacak etkinlik olarak zengin, dediğim gibi kulüpleri aktif olan bir üniversite. Kısacası amacım kendime bir şeyler katabileceğim ve kafa dengi insanlar bulacağım bir üniversite (resim, bilişim, dil, hikaye yazarlığı vb. gibi...)
Bölüm olarak da aklımda net bir bölüm yok, dilden bir bölüm olabilir, bilişimle ilgili bir bölüm olabilir, görsel sanatlar bölümü de olabilir tabi bunlar gerçekten işe yarar bölümlerse.
Benim düşüncem mesela Anadolu üniversitesinde ing öğretmenliği okurken bir yandan da uzaktan öğretimle 2 yıllık bilgisayar programcılığı okumak ve yapabilirsem DGS ile yazılım mühendisliğine geçmek.
İng öğretmenliği şu anda sadece TED ve Başkent üniversitede %50 indirimli tutuyor, eğer bu üniversiteler dediğim gibi sosyal etkinlikler bakımından iyiyse bu sene seçebilirim.
İnternette gördüğüm kadarıyla Eskişehir Anadolu Üniversitesi sosyal etkinlikler bakımından iyiymiş, bilginiz var mıdır? Bu dediklerime uyan üniversiteler önerebilir misiniz? Şu an girebileceğim bölümler veya da seneye girmek için çalışmam gereken bölüm, üniversiteler söyleyebilirseniz sevinirim.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Sözel sıralaman gayet iyi keza dil de öyle sen bilirsin.
bölüm önerileri var mı
İlgi alanlarını bilmiyorum.
bilgisayar, çizim ön planda (video oyunu yapmak, manga çizimi ilgim var), bilgisayar ve çizimden sonra da dil ondan sonra da hikaye yazarlığı da gelebilir.
Gayet güzel. Animasyon ve çizgi film bölümü vardı sanırım. Bilgisayar için de 2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümü var. Yani dilini daha da geliştirebilirsin. Onun haricinde hikaye yazarlığı muhteşem edebiyat bölümü diyeceğim ama işsizlik garanti he ama dersen ki benim için iş önemli değil tavsiyelerim bu şekilde.
animasyon çizgi filmi hangi üniversitede okusam daha doğru olur, selçuk veya Dokuz Eylül'e girmeyi deneyim mi yoksa anadolu üni için yetenek sınavına mı çalışayım? veya başka bir üniversite, benzer bir bölüm var mı? Yıldırım beyazıt Üni görsel iletişim tasarımı nasıldır?
Çok güzel sorular ama o kadar detaylı bilmiyorum yaa üzgünüm. Bir rehber hocasıyla konuş istersen.
rehber hocası da bilmiyor pek maalesef
Evet bazıları bilmiyor ya iyisine denk gelmek lazım. Bir araştırın internetten.
Olayım, ne var aklında?
çizgi film animasyon veya ingilizce öğretmenlik/tercümanlık, öğretmenlik için mezuna kalmam lazım, üniversite, bölüm olarak hangisini önerirsin, illa bunlar olmak zorunda değil benzerleri de olabilir
Ege üniversitesi mezunuyum izmiri önerebilirim ortam kampüs vs açısından ancak maalesef hayat pahalılığı öğrencileri aşırı etkiliyor o yüzden biraz daha iç anadoluya yönelebilirsin Eskişehir vs zaten ankaradasın alışkınsın iklimine vs (ben de ankaralıyım) şu sıralamalara bakarak sana önerebileceğim yalnız sözelde gastronomi var nevşehirde vs gelir güzel bölüm önü açık dil biliyorsan çok iyi ekmek yersin bu meslekte. Bana göre değil diyorsan dil sıralaman da gayet iyi mezuna kalır dile çalışırsın öğretmenlikten ziyade tercümanlık öneririm dilde ama maalesef hangi üniversitede nasıl dil eğitimi veriliyor pek bi fikrim yok ben sayısal bölüm okudum
çizgi film animasyon anadolu üni yetenek sınavı ile mi alııyor, aklımda o vardı ama
Baktım ama anadolu üniversitesinde öyle bi bölüm bulamadım ben.
yök atlasda çıkmıyor evet. Sitelerinde gözüküyor ama. Bölüm tavsiyelerine de açığım, bilişim, bilgisayar, çizim, dil alanlarında olabilir
Aklında ne var
çizgi film animasyon veya öğretmenlik/tercümanlık, öğretmenlik için mezuna kalmam lazım, üniversite, bölüm olarak hangisini önerirsin, illa bunlar olmak zorunda değil benzerleri de olabilir
Rehberlik öğretmeni bul bence
Ortam diyor hahaha
olm ortam derken karı kız ortamı değil biraz daha sosyal bi kampüsü olsun yani
Sen böyle kendinden 7 yaş büyüklere olm ağzı çekersen reelde seni çok döverler, bil istedim ortam insanı.
aynen işte uzak durmak istediğim geri kafalı kafa yapısı tam olarak sensin BMW adam
Bana konumunu at ileri kafalı
:D
Demin delikanlıydın posta koyuyordun, iş ciddiye binince karı gibi kırıtırsın anca, erkekliğin bu kadar senin
Segmentim değilsin
HAHAHAHAHH ne kadar aciz bi herifsin kendi kendine havalara gir, kudur kendi halinde, aynen 6 yaş büyüksün cart curt, bana karı gibi kıvırtır dersin ama beni engellemişsin, kıvırtan sensin bence, zavallı herif :DDDD
Mezuna kal