Güncellemeler
+1 yıl
Güncell
20 temmuzda açıklanacak diyorlar yks için bunu biliyorum. Peki ya üniversitelerin bölümleri için sıralama ve puanlar ne zaman açıklanacak? Yks açıklandıktan ne kadar zaman sonra açıklanır? Bilenler yazsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Üniversitelerin tercihlerden önce benim taban puanım bu, bunun üstünde alan girebilir gibi bir kılavuzu olmuyor. Her yerin kontenjanı var 50 kişilik yer varsa tercih edenlerden en yüksek puanı alan 50 kişi yerleşir. Tercihlerden önce bir kılavuz yayınlanacak o da geçen sene yerleşen en son kişilerin puanı ve sıralaması oluyor, şu anda da zaten 2022 puanları olarak her yerde bulabilirsiniz. Bu kılavuz tercih ederken fikir olsun diye yayınlanıyor orada yazandan daha yüksek alıp yerleşemeyebilirsiniz veya daha düşük alıp yerleşebilirsiniz.
Anladımm çook teşekkür ederim
Bir şey sormak istiyorum. O halde neden 2023 sıralama ve taban puanları da çıkıyor internette.
İlgi çeksin de öğrenciler tıklasın diye öyle başlık atıyorlar.
sonuçlar açıklandıktan 10 gün sonra tercih kılavuzu yayımlanır ve tercihler başlar ki gerek yok yök atlastan bak
Yök atlastan hangi yıl için olana bakıcam. 2023 yazınca bu sene hep çıktı sıralamalar ama bunlar tahmin sıralamalar. Sınav sonuçları açıklandıktan 10 gün sonra mı yenileri güncellenecek
Tahmin sıralamalar değil onlar en son yerleşen kişinin başarı sırası tercih kılavuzunda bakarsın tercih kılavuzunda kontenjan bilgisi yazar
Tamam teşekkürler