ÖNCE YAZIMI OKUYUP SONRA ANKETE KATILIN LÜTFEN
Arkadaşlar ben bu sene üniversite sınavına ilk kez girdim, İstanbul'da yaşıyorum doğma büyüme. Eskiden beri tek meslek (olmazsa kafamda alternatifler de var tabi lütfen bana alternatif önermeyin size sorduğum kısım bu değil) hedefim pilotaj, normalde çalışkan biriydim herkesin benden beklentisi büyüktü ancak bu sene olmayacak maalesef çünkü bilen bilir pilotaj gerçekten yüksek sıralamalarla alıyor ve her yerde yok. Neyse bu sene eğer ilk senemde kazanmış olsaydım direkt olarak İstanbul yazacaktım (en yüksek pilotaj İstanbul'da Özyeğin Üniversitesi ama benim asıl isteğim Bahçeşehir üniversitesi biliyorsunuz ki o da İstanbul'da) diğer şehirleri de yazmayacaktım belki üçüncü sıraya da Nişantaşı Üniversitesi yazarım diye düşündüm o da İstanbul'da biliyosunuz. Ama bunların hepsini %100 burslu yazacağım tabi ki pilotaj ücretleri çok yüksek çünkü ve %50 burs diye bir seçenek bu bölümde ne yazık ki yok araştırdığım kadarıyla, neyse zaten kazanacağıma eminim iyi bir sıralama yapmışken niye paralı gideyim ki. İşte bilmiyorum özel üniversitelerin ortamı nasıl bilen var mı? Arkadaşımın sevgilisi ortalama gelirli bizim gibi ve o Bahçeşehir Üniversitesi'ne gidiyor ortamı güzel zengin fakir ayrımı çok yok herkes kendi ortamında takılıyor tabi ama dışlanma vs yok demiş. Bilmiyorum İstanbul'da pilotaj bölümü olan devlet üniversitesi yok maalesef. Zaten Bahçeşehir Üniversitesi konum vs. olarak çok beğendiğim bir üniversite eğer ortamı da güzelse süper olur. Bu sene eğer bunlar tutmazsa seneye bir daha girerim diyordum ama bu sene olmadığı için seneye bir daha bir sene daha kaybedecek şansım yok. Var aslında ama istemiyorum o yüzden diğer şehirleri de değerlendireceğim. Seneye bundan sonra yazmayı planladığım üniversite, Eskişehir Üniversitesi. "Eskişehir çok güzel, Eskişehir'de okumak çok güzel, Eskişehir tam bir öğrenci yeri" diye laflar çok duydum ve çok şükür ki pilotaj bölümü var ve hem devlet üniversitesi hem yüksek sıralamalı hem de güzel görünen bir yer ben hiç gitmedim ama herkes güzel diye bahsediyor. Benim için tek eksisi lütfen dalga geçmeyin ama deniz olmaması :D yani ben küçüklüğümden beri denizin dibinde büyüdüm açıkçası ve her canım sıkıldığında sahile gidiyorum ayrıca deniz manzarası çok rahatlatıyor inanın benim için önemli bir faktör. Aynı şekilde Ankara da deniz olmaması yüzünden beni çok geriyor. Ankara 'da da evimiz var ailem orayı yaz falan diyor ama istemiyorum pek çünkü Hava Kurumu Üniversitesi ama ben başka fakültelerden de arkadaşlarım olsun istiyorum bu yüzden orayı pek yazasım yok. Bundan sonra yazmayı düşündüğüm ise Antalya Bilim Üniversitesi. Üniversite olarak nasıldır bilmiyorum ama Antalya çok güzel bir yer ve üniversite okurken de çok eğleneceğimi düşündüğüm bir yer açıkçası hem denizi de var ama onda tereddüt ettiğim kısım da Bilim Üniversitesi nasıl bir yer ve kulüpleri erasmus projeleri vs nasıl etkinlikleri nasıl, çünkü puanı diğer pilotajlara göre düşük. Sizce ne yapayım?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer