Tıp istiyorum ama sınavım istediğim gibi geçmedi, mezuna kalmalı mıyım?

Merhaba bu sene de üniversiteye giriş sınavına girdim sınavda heyecan yaptım biraz ve sınavım beklediğim kadar iyi geçmedi. Benim hedefim tıp okumak ama tıp gelmeyecek bana mezuna kalmalı mıyım? Çünkü bu sene artık çok bunaldım ve artık ders çalışmak istemiyorum. Bu sene üniversitesiye gidip hazırlık okuyup aynı zamanda yksye çalışırım diyorum. Ama bu seferde obp kırılacak tıp için obp çok etkili obp kırılırsa beni çok geriye atıcak. Mezuna kalırsam da kendimi biliyorum sürekli mental çöküş yaşarım daha iyi bir sıralama yapabilir miyim emin değilim. Fikrinizi belirtir misiniz. şu an çok ikilemdeyim.

Güncellemeler
+1 yıl
Şu an da herkesin yazdıklarını okudum ve bence kendime 1 sene daha şans vermeliyim diye düşündüm çünkü benim bu yaşıma kadar meslek olarak bir hayalim olmamıştı her mesleği yapabilirim diye düşünüyordum ama bu senenin başlarında doktor olmak istediğimi farkettim. Belki bu sene olmadı ama seneye olur inş.1 seneyle hiçbir şey kaybetmem. Eğer seneye de olmazsa demekki artık başka alanlara yönelmeliyim diye düşüneceğim.:) Herkese teşekkür ederim yorumlarınız beni ikilemden kurtardı.
Tıp istiyorum ama sınavım istediğim gibi geçmedi, mezuna kalmalı mıyım?