AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Akademik kariyer yapacaksan fark etmez.
Mezun olup iş arayacaksan tartışmasız Edebiyat.
Haklısın bu konuda teşekkür ederim
Aslında ikiside birbirinin atası, ortası gibi, benzer içerikler barındırıyor. Ama hangisi demişsin Tarih elbette.
Ben tarih okuyorum kesinlikle tarih daha iyi edebiyat bayıyor.
Ama işsizlik garanti
Edebiyat için de çok aşırı zor deniliyor ama ben tarihten çok çekiniyorum çok seviyorum aşırı hemde ama ne bileyim uçsuz bucaksız bir şey tarih yani bilmiyorum
Yoo edebiyat okuyan arkadaşlarım var bence tarihten kolay ikisinin de en tepe en zor dersi osmanlıca belası zaten
Okadar merak ediyorum ki o osmanlıcayı herkes aynı şeyi diyor neyse okursam seni bulurum burada tekrar 😂 nasılmış söylerim
Çalışınca kolay ya osmanlı tarihine ilgim olmadığından osmanlıca öğrenmeyi anlamsız buluyorum ben ondan dolayı çalışması zor geliyor birde müfredat zorluyor illa öğreneceksin kardesim diye oysa ki uzmanlık alanım olarak seçeceğim bir dal bile değil osmanlı tarihi, sevene kolay gelir zaten. Neyse ikisi de kültür gerektiren ve kültür genişleten bölümler umarım istediğin gibi olur her şey.
Teşekkür ederim umarım istediğimiz gibi olur her şey 🙏
Tarih edebiyat dediğiniz ogretmenlikmi
Hayır değil
Kuzenlerimin ikisi bu bölümlerden mezun oldu ama atanma olmadı yine de sen bilirsin
4 yıl sonra ne olacağı belli olmaz hayırlısı ama istediğim bölüm her ikisi de o yüzden istediğim bir bölümde okumak ve severek çalışmak istiyorum severek yaparsam sonuna kadar giderim
Hakkında hayırlısı olsun kardeşim
Amin teşekkür ederim iyi bir üniversite de okuyacağım zaten okursam bu bölümleri ama hayırlısı bakalım bir bakmışım mezuna kalmışım tekrar belli olmaz falan 😂
Tarih içinde her şey var zaten bilim matematik edebiyat felsefe tarih kapsamlı o yüzden tarih
Tarih bence en keyifli derslerden biri. Çünkü ihtişamlı tarihimizi gördükçe okudukça daha daha fazlası için ilgi duyuyorsun.
Kesinlikle çok zevkli bir ders Allah var ama edebiyatın önü tarihe göre daha açık deniliyor o aklımı karistiryor yoksa kalbim tarih diyor
Hangi alanı seviyorsun?
Tarihi daha çok seviyorum ama edebiyatın önü ona göre daha kapalı deniliyor
Pardon tarihin önü edebiyata göre kapalı yani
Evet bu noktada haklı sayılabilirler. İki alan da atamaları düşük ama Edebiyat bir tık önde. Ayrıca özel sektörde de tarihçi alımı az olur kurumlarda ama edebiyatçı sayısı fazladır.
Kesinlikle bakalım hayırlısı ya sıralamalar da oynama olmazsa çok fazla yazarım iyi bir üniversitede okurum bu bölümleri zaten diğer uniler de okunmaz
Bir edebiyat öğretmeni olarak alanımı çok mutlu şekilde okudum. Yani tarihi bilemem onu da alanı okuyanlara sormak lazım. Umarım sen de kendi adına en güzel ve en doğru seçimi yapıp geleceğin adına mutlu kararlar vermiş olursun, başarılar şimdiden...
Atandın mı peki umarım ya teşekkür ederim sevdiğim bir bölümde çok daha mutlu olacağıma eminim ve bu yüzden sonu ne olursa olsun mutlu ayrılacağım EA da çok bölüm geliyor ama sırf onu açık söyle boyle diye sevmediğim bir bölümü 4 yıl okuyamam teşekkür ederim bu arada son kararım bu ikisi ilk sıra edebiyat 🙏
Hayır atanmadım özel bir kurumda çalışıyorum. Hayatına ve geleceğine dair artıları eksileri değerlendir ve karar ver zaten en doğrusu bu olacaktır.
Belli olmaz ya bugün olmaz yarın olur bu hep böyle gidecek diye bir şey yok pes etme hiçbir zaman sınavlara devamlı gir yani umarım her şey gönlümüzce olur çok teşekkür ederim 🙏
Rica ederim, başarılar...
Dil 👅 hepsinden daha önemli.. dil ogren
Okumak için mi?
Evett
İkiside değil
İyi bir üniversite de okuyacağım ama
Fark etmiyor ikiside değil ayrıyeten üniversitenin çokta bir önemi kalmadı artık. Kendini gelistirmene bağlı artık her şey ve tavsiyem her ikisinide okuma siralaman puanın kaç ve sayısal mısın ya da eşit ağırlık mi?
Sözel eşit ağırlık ta var eşit ağirlıkta var onda da işletme iktisat maliye siyaset bilimi kamu yönetimi gibi şeyler de geliyor aslında ama ne bileyim sevmiyorum onları
Tarih kesinlikle
Neden peki
Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez
Tarih muhteşem.
edebiyat elbette
Tarih hangi tarihi seviyorsun
Osmanlı
Ben de öyle bayılırım tarihe
2. Süleyman sence nasıl padişah
Ülkesini gerçekten seven seviyor o dersi benim hep bir ilgim var küçüklükten beri
2. Süleyman’ın eğriboz seferi.. Cennetmekan atamız.
2. Süleyman atamız abisinin tahttan indirilişinden sonra 4 ay zorbalara karşı mücadele verdi
1 mi 2 mi
2. Süleyman 1. Süleyman Kanuni olan benim dediğim 2. Süleyman
Felsefe
Nedennn
kafa açar