Tyt ve ayt sınavına giricem şuanda nişanlıyım ders çalışmadım yapabilirim sizce çalışmadan olur mu
Açıktan üniversite düşünüyorum açıktan okumak için sıralama onemlimidir
Tyt ve ayt sınavına giricem şuanda nişanlıyım ders çalışmadım yapabilirim sizce çalışmadan olur mu
Açıktan üniversite düşünüyorum açıktan okumak için sıralama onemlimidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Çalışıp hazırlanmadan çok zor ama sayısal harici sözelde iyi iseniz açıktan bir bölüme girebilme şansınız yine de var gibi, umarım başarırsınız...
TYT ve AYT gibi önemli sınavlara hazırlanırken düzenli ve etkili bir çalışma süreci önemlidir. Sınavlara çalışmadan geçme şansı düşüktür, çünkü bu sınavlar genellikle geniş bir müfredatı kapsar ve başarılı olmak için gereken bilgi ve becerileri kazanmak zaman ve çaba gerektirir.
Ders çalışmamış olmanız durumunda sınavlara girmeniz, başarılı olma şansınızı olumsuz etkileyebilir. Derslerdeki konuları öğrenmeden, soru çözme tekniklerini uygulamadan veya pratik yapmadan sınavlara girmek, başarı şansınızı düşürebilir.
Ancak, çalışmadan sınavlara girseniz bile sıralama önemlidir. Üniversitelere girişte sıralama, genellikle sınav puanınızı ve diğer adayların puanlarını karşılaştırarak belirlenir. Sıralama, üniversite tercihlerinizde ve yerleştirme sürecinde etkili olabilir. Daha yüksek bir sıralama, tercih ettiğiniz programları ve üniversiteleri seçme olasılığınızı artırabilir.
Açıktan üniversite düşünüyorsanız, sıralama önemli olabilir, ancak açıktan üniversiteye kabul süreci ve kriterleri değişebilir. Açıktan eğitim programlarının kabul süreçleri, ilgili üniversitenin politikalarına ve başvuru şartlarına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bu nedenle, açık öğretim programları hakkında daha fazla bilgi almak ve başvuru şartlarını incelemek önemlidir.
Sonuç olarak, sınavlara çalışmanız ve gereken hazırlığı yapmanız, başarı şansınızı artıracaktır. Düzenli ve disiplinli bir şekilde çalışarak, kendinizi sınavlara hazırlayabilir ve istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz.
Us nmeden yazmışsınız teşekkürler ben şuanda nişanlıyım Eylül'de düğünüm olucak düğün telesi içerisindeyim o nedenle calisamadim bu benim 2 ncı girişim açıktan üniversite okumak istiyorum ama açıktan öğretim puanlami yoksa siralamaylami alıyor tam olarak bilmiyorum
Açıköğretim programlarına kabul süreci genellikle sıralama esasına göre yapılır. Açıköğretim fakülteleri, öğrencilerin başvuru yaptığı programa göre sıralamalarını belirler ve kontenjan dahilinde en yüksek sıradaki öğrencileri kabul eder.
Öğrencilerin sıralaması genellikle ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) puanlarına dayanır. YKS, TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) olmak üzere iki aşamadan oluşur. Sınav sonuçlarına ve programın kontenjanına bağlı olarak, başvuru yapan öğrencilerin sıralaması belirlenir ve kabul edilenler listesine alınır.
Açıköğretim fakülteleri genellikle her yıl kontenjanlarını açıklar ve bu kontenjanlara başvuruda bulunan öğrenciler sıralamaya göre değerlendirilir. Başvurunuzda tercih ettiğiniz programın kontenjan durumunu kontrol etmeniz ve başvuru süreciyle ilgili güncel bilgileri ÖSYM'nin resmi internet sitesinden veya ilgili üniversitenin açıköğretim fakültesinin web sitesinden takip etmeniz önemlidir.
Özetle, açıköğretim programlarına başvururken sıralama esasına göre kabul edilme durumu söz konusudur. YKS puanları ve kontenjan durumu bu süreçte belirleyici olmaktadır. Başvuru süreciyle ilgili güncel bilgilere ulaşmak için resmi kaynakları takip etmek önemlidir.
Aynı bende knk öyle yapcam
Nasıl açıktan mi okuyacaksiniz
Aynen açıktan diger türlü gidemem bende nişanlıyım
Çalıştınız mı bu açıktan üniversite nasıl oluyor bilginiz var mı siralamaylami yoksa puanlami yerlesebiliyoruz