Bir insanın hayatındaki en zor sınavının YKS olduğunu düşünüyorum, haksız mıyım?

Zamanında geleceğini onemsememis insanlar konuşmasın
bu sene bende gireceğim üçüncü üniversite için. daha çok meşgale olsun diye. ama ben kasmıyorum zaten baba gibi bölümlerimi okumuşum sorularda eski senelere kıyasla daha kolay duruyor. basıp gecicem diye düsünüyorum sadece fende sıkıntı cıkabilir :D
Ne bölğmleri okudunuz
@sudecik1212 makine müh. endüstriyel tasarım. sırada ne olacak bilmiyorum
Paramedik, anestezi, radyoloji tutturabiliyorum bide sözelden
Yeni medya iletişim
Radyo tv sinema
Edebiyat öğretmenliği
Tarih öğretmenliği
Coğrafya öğretmenlik
Felsefe
Geliyor
Ea dan ise
İşletme
Beden eğitimi öğretmenliği geliyor
Hangileri okunur?
@sudecik1212 tv ve sinema bence mantıklı ilgin varsa. cok fazla kolu olan bir alan. sosyal medyadı kapsıyor artık youtube , dijital yayın platformları falan. onun dısında ögretmenlik bilmiyorum pek mantıklı değil gibi. bence buna sen karar vermelisin.
Teşekkür ederim❤️
@sudecik1212 rica ederim şimdiden başarılar
En zor sınav, o kadar emek verdiğin fakültelere gittiğin diploma aldığın bölümün yani işini bu ülkede layıkıyla yapabilmek. Sınava çalışırsın kazanırsın. Okul bitikten sonra bütün savaş bitiyor mu? Hayır yeni başlıyor.
Yks zorluğundan çok sonucunda yaşayacağın hayat sıkıntı. Üni kazanmak kaygısıyla değilde öylesine girdiğinde aslında soruların kolay olduğunu göreceksin. Bende sınava hazırlanıyorum. Kolay gelsin.
Haklısın evde sürekli kavga gerginlik cıkartıyorum ve hazır değilim bu dünyaya gelmek böyle işte hep kaygı zorluk ve canımsın siteden ya da telefondan kasıyor başka yerlere tıklıyor yanlış seçeneğe tıklamış
Gelecek kaygısı cok zor yetersizlik hissi Allah bana ve benim gibilere yardım etsin
Cevap
41Cevap
Yani bir bakıma evet haklısın, çünkü ailede herkes sana odaklanıyor çalış çalış diyerek üstüne geliyor, baskı oluyor, kısıtlamalar geliyor rahatta olamıyorsun. Ama asıl sınavlar YKS bittikten sonra başlıyor oda ayrı bir gerçek...
Bende senin gibi düşünüyordum bi sınava gireyimde her şey bitecek ama maalesef öyle olmuyor. Üniversiteye gidince bir mezun olcam her şey bitcek diyosun. İş bulayım diyosun her şey düzelecek diyosun. Sonra iş buluyorsun çalışıyosun ve bir bakıyorsun ki hiçbir vasfı olmayan insanlar seni eziyor , sırf patrona ötüyor diye senden fazla maaş alıyor. Bu söylediklerim özel sektörde devlette nasıl bilmiyorum ama diceğim şu ki yks evet önemli hedeflerin için büyük bir adım ama maalesef günümüz Türkiye’sinde hiç bir işin karşılığında elinde ne iyi bir maaş kalıyor ne de akıl sağlığı
Napim hayatın gerçekleri 😅
Ben de Türkiye’nin en iyi 3. Üniversitesinde okudum bence dedim zaten katılmak veya katılmamak kişiye kalmış
Çok haklısın ya en iyi üniversiteden de mezun olsan durum aynı maalesef
O yollardan geçmiş bir öğretmen olarak konuşuyorum.:
Öncelikle, sınavında başarılar dilerim. Ancak bilmelisin ki bu sınav senin zekanı değil bilgini ölçecek ve daha 18-19-20 yaşlarında hayatının baharında gencecik yaşında bir insan için dünyanın sonu gibi gelse de aslında hayat boyu karşılaştığımız sınavlar içinde o kadar masum kalıyor ki :) YKS geçer KPSS gelir, ALES gelir, TUS'u var garibim Tıpçıların. VUS var veteriner hekim arkadaşların. Hakimlik savcılık sınavları var, POMEM parkurları var onlar biter mülakat var. Var da var. Yani bu kısaltmalar değişir meslekten mesleğe ama sonuç olarak hepsi gelir geçer, hiçbiri için bu bundan zor diyemeyiz. Sadece bil ki üniversite mezunu olmanın hem en kolay hem de en az kıymet gördüğü devirdeyiz maalesef ve çoğu insan mezun olduğu bölümle ilgili bir iş bile yapmıyor. O yüzden tüm geleceğim buna bağlı diye düşünme, sonuç ne olursa olsun elinden geleni yap arkana yaslan hayatı akışına bırak♥️
Bir şey sorabilir miyim? Sınava gireceğim ama hâlâ matematik alanında kendinimi geliştirmiyorum. Acaba ne yapmam lazım 🥺 sınava bı iş yerinde çalışıyordum ve istifa edip hazırlanmaya başladım ama sanırım geç başladım ve yetiştirmek zor geliyor. Bana vermek istediğiniz bir tavsiye var mı?
Türkçe öğretmeniyim aynı dert bende de var 😂 Size tavsiyem matematiği hiçbir türlü sevemiyorsanız sözel veya eşit ağırlığa yönelmeniz. Matematikten gelecek netleri sosyal ve Türkçeden kazanmaya bakın. Biyolojide kalıtım, mayoz mitoz her yıl soru gelen konular ve sözel sonuçta 6 soru biyoloji yaparsanız matematikten daha yüksek katsayısı :)
@sudecik1212 sivil havacılık ve kabin hizmetleri bölümünü okumak istiyorum ( hostes olmayı düşünüyorum
@sudecik1212 öğretmenlikler içinde BESYO en mantıklısı, geliyorsa gastronomi düşünün sözelde önü açık
Paramedik nasıl peki?
@sudecik1212 Atama puanları çok yüksek maalesef 🥲 soru sahibi afedersin haklısın.
@naziminredifi istek attım size. Kabul eder misiniz?
En zor sınav asla bir kiytirik kağıt parçası değildir.
Zihniyetin çok yanlış o sınavı kaybetsen bile yine denemeye değer dersin ama insanlar ailesini toprağa veriyor sevdiğini kaybediyor acıdan daha büyük bir sınav olacağını düşünmüyorum bu hayatta. Bitişler bile bir başlangıç fakat toprak asla aldığını geri vermiyor.
Bu hayatta ki en zor sınav Allah'ın bizi sınadığı sınavlardır. Bir kağıt parçası bu sınavdan daha zor olamaz. Yks'de iyi bir bölümü kazanıp ahireti kazanamadıktan sonra okuduğun bölümün bir değeri yok. Ayrıca basit üniversite diye bir şey yoktur. Şu zamanda isterse dünya'nın en iyi üniversitesini okumuş birisi olsun. Yine iş bulamıyorlar. Kariyer anlamında bir yere gelmek çok kolaydır. Ama öbür dünyayı kazanmak zordur. Sen önce bunu öğren sonra yks çalış.
Eğer bunu dört yıl önce sorulsaydı evet diyebilirdim
Fakat hayatın her alanı sınavlarla dolu bunu sadece üniversite sınavına indirgemek bence doğru değil
Kariyer anlamında bir yerlere gelmek için bir sürü çeşitli sınavlar var
Üniversite sınavı en zor sınav değil en kolay sınavdır çünkü ucunda hayal ettiğin mesleği icra etmenin anahtarı duruyor
İki yıl sonra tus var ve artık sınavlara alıştım ve sınav stresini hayatımın merkezine koymuyorum
Stres yapma kendine güven ve bu kadar da korkma umarım sınavda başarılı olursun
Ahirete inanıyor musun? Dünya'ya geliş amacımızı ve her insanın yaşadığı sınavı biliyor musun? Bence gözünde fazla büyütüyorsun. En zorlu ve önemli sınav, ahireti kazanmak için karşılaştığımız zorluklardır ~ ℳ
Çok fazla haklısın
Sizce bu kadın kimdir video yu izlemeden bilemezsin bence 😊😃🥰🌹
Çalışma hayatında da okul hayatında da yer aldım, Lisans mezunuyum cidden hayatımın en zor dönemi Üni hazirlikti diyebilirim
1 yıl ömründen ömür gidiyor, kazanabilirsen ne ala..
E napayim? Yolun açık olsun
Şu an neyin peşindesin 😀
Bir yks öğrencisiyim yazmışsın bir ilk bin yazmışsın amma sallamışsın sende. Lafı yedirmeyen liseli tripleri gibi. Gerçekten ilk bine girsen yks sınavına zor yazmazdın. Burada milletin girmediği hal de kalmadı
Kendini tatmin etme peşinde belli değil mi mezuna falan kalmış birisi belli
@ElvannnCan kudur
Tabi tabi. Keşke buradan laf yetiştirene kadar oturup adam gibi çalışsaydın. İlk bine giremezdin ama sende bir ilk 600 bini gördüm
@ElvannnCan O gizli üye sensin di mi kuduruyorsun su an ve ben seni izliyorum
Hayır öyle boş uğraşları yok. Genel olarak yorumların ve güncellemen o kadar gereksiz ki boş uğraşlardasın. Kaç yıl mezuna kaldın onu söyle de yardımcı olalım ilk 600 bin olacak bak
bilmiyorum; olabilirde olmayabilirde lakin Türkiyede okumadım; sistemi ve IQ seviyesini (zeka) bilmiyorum.. je ne sais pas! I don't no yaniii 🤷🏻♀️😅
Ohooo daha ne sınavlar var. YKS en zor sınav değil en belirleyici sınav olabilir sadece. O kadar çok sınavlar, koşullar varken YKS'ye zor demek de yaaani...
Hayır tatlım bunu zor olarak düşünme çalıştıysan her türlü yaparsın ve daha birçok sınava gireceksin hepsi aşılır dert etme
Evet bugünler geçicek kuzum 💕
çok haklısınız, geleceğinizde profesyonel olarak çalışıp hayatınızı idame edeceğiniz mesleğinizin eğitimini alacaksınız sonuçta
Paramedik, anestezi, radyoloji tutturabiliyorum bide sözelden
Yeni medya iletişim
Radyo tv sinema
Edebiyat öğretmenliği
Tarih öğretmenliği
Coğrafya öğretmenlik
Felsefe
Geliyor
Ea dan ise
İşletme
Beden eğitimi öğretmenliği geliyor
Hangileri okunur
@sudecik1212 Edebiyat öğretmenliği
Tarih öğretmenliği
Coğrafya öğretmenlik bunlar zor önümüzdeki 5 yılda zira kendilerine yakın olanlar atanıyor öğretmenlikte ha ben okurum diyorsan sen bilirsin ancak
Yeni medya iletişim
Radyo tv sinema bunlar daha cazip sanki
Senin için en güzelini diliyorum. Başarılar. Allah emeğini boşa çıkarmasın. <3
Atlatana kadar karşılaşılın tüm sınavlar hep en zorudur o yüzden haklısın. Ama KPSS çalışırsan ilerde mesela o da en zor sınav gibi gelecek
Bana göre de kpss zor geliyor üstelik bu sınav 2 yılda bir yapılıyor. Çıkıştan önceki son durak en zoru
Tus Türkiyenin en zor sınavıdır.
Yds ve mali müşavirlik sınavları da zordur.
Yani en zor sınav yks değildir
Yks hayatta ki sadece minicik bir sınav...
Eğitim hayatı anlamında ise eh işte orta derece bi zorluk denebilir
Gelecek dediğiniz modern kölelik. Evet zor olabilir sınavlar ama gerçekten önemli mi?
Hayatta ne sınavlar var yks sıralamaya girmez bile
En İyi Cevap