Yani arkadaşlar 24 tercihimizi doldurduk diyelim ya çıkmazsa Ek Tercih Hakkımız var mı Ek tercihler de kaç tercih hakkınız olur?

Yani arkadaşlar 24 tercihimizi doldurduk diyelim ya çıkmazsa Ek Tercih Hakkımız var mı Ek tercihler de kaç tercih hakkınız olur?

3 tercih yazdım onlarda sıralamam yetmiyodu yüksek bi ihtimalle bu yıl üniversite yalan oldu mesele gitmekse illa başka tercih yapardım ama boşuna okumak için gitmektense istediğim yer için bi yıl daha beklerim sende öyle yap derim okuduguna değecek biyer için uğraş
konuşmaların yardımcı olsa da ben bir yıl daha beklemem 36 yaşındayım zaten Üniversite de sadece bir yıl okuyacağım ona da dil öğrenmek için gidiyorum sonrasında zaten bir mesleğim var birkaç yıldır güvenlik görevlisiyim turizm de yazdığım program kazakistan da bir program ha senin yaşıtların için uygun bir tavsiye
Türkiye de ben en iyi bir programa ve şehire de gitsem bana bir faydası olmaz
elbetde gencim daha buna inanıyorum hiçbir şey için geç değil sadece türkiye benim için para ve zaman kaybı gideceğim program (ahmet yesevi üniversitesi) kazakistan da türkiye-kazakistan ortak üniversitesin de kazandığımızda kazakistan devleti ulaşım, konaklama, eğitim harcı ve burs masraflarını yaşın ne olursa olsun karşılıyor sen sadece kendi kişisel harcamaların ve biraz da cüzi miktarda Yıllık Yurt Harcı (1500 lira) veriyorsun. Türkiye de olsaydı birincisi Devlet Bana KYK dan Yurt vermiyor yasal olarak hakkım yok, Kredi alamıyorsun yaşdan dolayı yasal olarak İstersen Türkiye 1. cisi olsam da Ne Devlet Nede Özel Kurumlar bana Burs veremez. Yaşdan dolayı vermiyorlar ancak Yurt dışında Hangi yaşda olursan ol yeterki sınav da kazan böyle bir imkan var
Ayrıca TR de Özel Yurtlar 20 bin lira, Ev Kiraları aylık 1000-2000 lira Özel Yurtlar da bir çoğu 35 yaş ve üstü öğrenci kabul etmiyor TR Benim için masraf TR de belli bir yaşdan sonra devlet senden umudu kesiyor
Geçen sene ben Kastamonu Ünv, Coğrafya kazanmıştım gidemedim çalıştım işyerinden aldım maaşların ortalaması kanka 10-15 bin lira bir birikimim vardı Özel Yurt benden 12.500 lira istedi ancak yaşdan dolayı sözleşmeyi kabul etmedi KYK Yaşdan dolayı sana yurt veremeyiz dedi, ev kiraları çok yüksekti birde mesafe uzak dedim TR de okunmaz
Sen gelmessin oralara 😂
3 tercih daha yap bence
Nasıl olcak o iş :)
Cevap
2Cevap
24 tercihten biri çıkmazsa zaten mezuna kal boşuna gitme
Mezuna mı kalalım 😊şaka mı bu
Dostum ben lise den mezun olduğum da yıl 2005 di
Bilmiyorum, üniversite boş dil geliştirip yurt dışına çıkmaya bak inan 1,2 sene uğraşsan çıkarsın ben okudum da ne oldu yani...
Abicim sonuna kadar haklısın 😊ben bir lisans bir de ön lisans açık öğretim diploması aldım program da yurt dışından bir üniversite ve gerisi yakınım da devlet üniversiteleri
yerleşsek bile ek tercih yapabiliyormuyuz?
Hayır yapamazsın. Ek tercihler yerleşemeyenler için
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?