Bilgisayar ve çevre mühendisliğini bitiremedikten sonra gelen pişmanlık hissi 😬

Bilgisayar ve çevre mühendisliğini bitiremedikten sonra gelen pişmanlık hissi 😬
Okuduğunuz alandan bambaşka bir bölümse bir miktar zorlanabilirsiniz. Ama zor olmayan ne var ki? Ben de okulumu bitirdikten sonra y. l yerine hayal ettiğim bölümü okumak istiyorum. Kaldı ki her öğrenci de nitelikli y. l yazamaz bence. Çoğu kişi y. l yapmak için yapıyor, öğrenme merakı ve isteğiyle değil yani
Bende bilmiyorum ya. 22 yasindayim. Gecen sene 2. sinifta bölümü biraktim istedigim alan için. Ama bu senede sinava bir rahatsizliktan dolayi giremedim. Hem okudugum bolum icin senem gitti hem de seneye girsem denesem 23 olacagim. Gec mi bilmiyorum ki. 27 yasinda mezun olmak zor geliyor. Millet o yaşlarda evlenmis, bolumunu bitirmis oluyor. Hayata hep cok gec kaldım. Ne yapacagimi bende bilmiyorum. Bölüme döneyim desem donemem hic benlik bir alan degil,2 sene zırlaya zırlaya gittim, okuldan, hocalardan, bolumden nefret ettim. Baen diyorum keske her bolum kendi sinavini yapsa merkezi sinav yerine. Şoyle okkali bir sinav olsa her bolum icin ama bu sacma sapan siralama sinavi kalksa artik. Bu yuzden cok öğrenci heba oluyor. Herkes istedigi bölüme canla basla çalışır cunkum ya da cogu kisi gittigi bolumlerin icerigini bilmiyor. O bolume girevegim diye konulara çalıştığında bu benlik degilmis ya en iyisi hedef degistireyim falan diyebilir. Simdi kadersini siralama sinavi belirliyor. Istedigin alan olmazsa bir bolum yaziyorsun, arastirsanda hangi dersler oldugunu işin icine girmeden, ne oldugunu anlamiyorsun falan.
Teşekkür ederim. Bu sene giremedigime cok üzüldüm zaten. Simdi tercih heyecsnini bende yasiyor olabilirdim ve bence cok avantajli bir seneydi. Sorularin kolay olacagini tahmin ediyordum. Gecen sene puanim kesildigi icin olmamisti yine girmistim. Bu sene de puanim tam gelecekti. Sorular kolay soruldu, biraz goz gezdirdim yapabilecegim sorularmis en azından istedigim alana yeterdi. Hayırlısı artik. Varsir bunda da bir hikmet demekten baska bir sey gelmiyor elimden. Yorumun icinde tesekkur ederim
Bilgisayar programcılığı 2 yıllık bitirdikten sonra bende ikinci üniversiteye başliycsm 24 yaşında bilgisayar mühendisliği okurum 28 yaşında mezun olurum 6 yıl okumuş oluyorum
Cevap
7Cevap
Hâlâ zamanın var bence. 24 geç bir yaş değil.
Bence iyi, daha geç başlayanlar bile var
Yani normal aslında ama bir yönden de geç. Ben o yaşta yüksek lisans yapıyordum 😄
Evet girdim ciddi ciddi zor bir sınav. Hem seviyenin iyi olması gerek hem de konuşacağın alanda bilgili olman lazım…
O kadar puan alabilsen zaten yurt dışında yaparsın 😄
Bilgisayar ve çevre mühendisligine devam et 1 yıl daha oku yaş geciyo kral
O zaman hiç dert etme yeni bir sayfa ac kendine mutlu ol ac bir umut verici film izle hatta ben sana soyluyom" umudunu kaybetme" bunu izle
Bilişimle ilgili bölümlerden nefret ediyorum ya. Gidilir, okumanın yaşı yok zaten üniversiteye büyük insanlarda geliyor.
Çok normal, her yaşta üniversiteye gidilebilir, daha geç yaşlarda da gidenleri biliyorum hayranlıkla tebrik ediyorum
Yüksek lisans düşünüyorum KPSS düşünüyorum üçüncü üni okuyacağım
ne ararsan var
artık hangisi olursa
Bende 22 yaşında başlayacağım. Okumanın yaşı yok 🙂🙂🙂
Hayır daha önce hemşirelik okudum 3 sene sonra bıraktım🙂
Benim için uygun olmadığına karar verdim. Midem kaldırmadı gördüğüm şeyleri 🙂🙂
Hastanın dışkısı 😅
İnşallah hayırlısı olsun 🙂🙂🙂🙂
Nasıl gördün onu @ppsikologhanimm
Eziklerin sordugu soru (sana ezik demedim) ezik olmayanlar direkt üniversiteye başlar böyle seylerle ugrasmaz
Ne kazandınla sen dkjf
Nerde okuyacaksın sıralaman nedir
Oku bende seneye gircem
Hadi bakalım hayırlısı olsun
Asker oldumda gircem güzel uni tutturcam bu sene
Geç değill istemediğin bir bölümde ömür geçmezdi.
Azeri vardı Nigar
Buldun mu onu?
3. üni doğal ben de 25te 4. ye başlayacağım
Çok da absürt değil
Neden olmasın :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?