Bir sene gece gündüz sürekli çalıştınız o kadar stresi çektiniz ve sınavları geçip puanlarınıza kavuştunuz. Bir çoğumuz iyi puan alıp iyi bir sıralama yakalarken bir çoğumuzda beklediğinden az bir puan alıp sırlamada gerilere düştüler. Evet sıra geldi o çok önemli 24 tercihi yapmaya herkeste bir heyecan bir korku bu sırlamayı nasıl iyi yaparsam istediğim bölüme ve üniversiteye kendimi atarım diye. Neyse tercihler aşağı yukarı yapıldı kimimiz kendimiz tercih yaparken kimimizde profesyonel yardım aldık. Peki aldığınız puan ve sıralamaya göre 2022 de istediğiniz üniversite ve bölüme yerleşeceğinizden emin misiniz?

Evet kesinlikle iyi bir tercih listesi yaptığımı düşünüyorum
Hayır emin değilim, kafam karışık gelirse cidden büyük şans
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Görüş
3Görüş
Yerleşirim diye ümit ediyorum.
istediğim bölüme puanım yetiyor ama sırlamam yetmiyor, gelmeyeceğini bildiğim hâlde "bir umut" deyip tercih verdim. onun dışında tercih vermem dediğim bölümleri ve illeri tercih verdim.
Olsun her şeyde bir hayır vardır belli mi olur...
aynen öyle..
Sınava girecek şeyleri falan çoktan geçtik be geçti bizden o işler 😂
Aynen ama yeni arkadaşlar yeni heyecanlar var yardımcı olmak lazım... :)
Tabisi 😬 yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim 😂
Evet... :)
Beni kim neden eksilediyse çok saçma :d
Maalesef çok var öyleleri takılmayın derim... :)
Takılmıyorum da eksi atacak bir görüş değil :)
Özel üniversite tercih ettim hep ve en başa da istedgm bölümü ve üniversiteyi yazdm çıkacağından eminim 🥰
İnşallah, hayırlısı olur umarım... :)
İnşallah 🥰
Puan tutuyor ücret tutmuyor ücret tutuyor puan tutmuyor kafam çok karışık
Yapma ya hayırlısı bakalım bir yerde karar verirsin umarım...
Geçen sene yerleştim fakat okuduğum yerden memnun kalmadım yatay geçişle yönetim bilişim sistemlerine geçmeyi düşünüyorum
Yatay geçişte merkezi puana mı üni ort mı bakılıyor?
Bölüm değiştireceksen merkezi yatay geçişle oluyor diğerleriyle olmaz ama bölüm aynı okul farklı olacaksa ganoya yani ortalamaya bakılıyor
Peki puan geçmek istediğimiz okulun ilgili bölümüne mi yetmeli yoksa yurtiçinde en düşük unıversitenin ilgili puanına eşit veya yüksek olsa yeter mi
Seçtiğin bölümün taban puanına eşit olması ya da yüksek olması şartı var
Liste guzel de uç durumlar yaşanmazsa yerleşiriz ins🤔
Umarım yerleşirsiniz istediğiniz üniversite ve bölüme... :)
Puanımında sıralamamında yettiği bir bölümü tercih ettim umarım gelürr
Düşünmüyorum maalesef
Sadece 14 tercih yaptım gelme ihtimali olmayabilir