Üniversitede Türkçe bölüm okuyacağım fakat zorunlu yabancı dil İngilizce, hiç İngilizce eğitimim yok. Üniversiteye bu şekilde gidilir mi?

Merhaba arkadaşlar.
Direkt konuya giriyorum. Ailem kız çocuklarının okumasına karşı bir zihniyet olduğu için okula gönderilmedim ve gizli gizli 16 yaşında okur yazarlık belgesini alıp, sonrasında orta ve liseyi açık öğretimden bitirdim. Bitireli 3-4 yıl oldu. bu yıl umutsuzca YKS’ye girdim ve beklemediğim derecede hiç çalışmamama rağmen iyi bir puan aldım ve bana Üni’ye örgün gitme cesareti verdi. Ama beni korkutan tek şey İngilizce. Sonuçta herkesin liseden iyi kötü temeli var. Diğer dersleri çok çalışarak vereceğimden eminim. İstediğim bölüm Türk Dili ve Edebiyatı. TDE’de bile yabancı dil İng dersleri var. Yabancı dil derslerinde iyi olmamaktan ve açıkçası gurur yapıp kendimce “rezil” oldum tribine girip üniden uzaklaşma ihtimalimden korkuyorum. Sizce Türk Dili ve Edebiyat’ı okurken yabancı dil dersi konusunda problem yaşar mıyım? Diğer istediğim bölüm arkeoloji onda da zorunlu Ing dersleri var. Bu ing örgün eğitimden beni korkutuyor. 1 yıl gidip hazırlık ing okuyayım gibi lüksümde yok şu an. Direkt açık ya da örgün seçenek yapmam gerek. Gönlüm örgünde ama ingilizce beni korkutuyor sizin düşünceleriniz neler? Sahiden ing dersler temeli olmayan için çok zor mu? Yoksa çalışarak okurken halledilir mi? Tercihlerin bitmesine az kaldı hala kararsızım. Sıfırdan İngilizce ile üni’de zorunlu yabancı dil ing alanlar yazarsa çok sevinirim.

Üniversitede Türkçe bölüm okuyacağım fakat zorunlu yabancı dil İngilizce, hiç İngilizce eğitimim yok. Üniversiteye bu şekilde gidilir mi?