İstediğim bölüm ve üniversite son 4 yıl sıralamaları böyle kapatmış. Benim sıralamam 272 bin. Yığılmaları göz önünde bulundurursak gelme ihtimali kac buranın? Yani gelir mi?

İstediğim bölüm ve üniversite son 4 yıl sıralamaları böyle kapatmış. Benim sıralamam 272 bin. Yığılmaları göz önünde bulundurursak gelme ihtimali kac buranın? Yani gelir mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
%100 gelir.
50bin çok, kendinden 30bin altta olan sıralamayı da yazabilirsin.
Knk peki kactan baslamaliyim tercihe. Bi hoca 200 binden başka dedi
Başla*
70bin nasıl oynasın ya? 50bin altı yazılır en fazla, bu işin usulü bu. Alınan öğrenci sayısı geçen seneye göre artmadığı sürece nasıl 70bin değişsin.
50bin altı ve 10-20bin üstü bölümleri yaz derim.
230-240binden başla derim ama en iyi ihtimal sen 250binle kapatan yere yerleşirsin, 20bin oynar max.
Diğer Başka hocalar da mi 70k diyor
Ya onlara zaten hayali tercih dedi. Peki 10 20 bin üstü az değil mi ya öndekiler gelmezse. Bi de biliyor musun bilmiyorum ama sormak istedim. Şimdi ben tercih yapsam ama gelen üniversiteyi beğenmeyip mezuna kalsam obp yarıya düşüyor mu yoksa kayıt yaptirmadigim sürece düşmez mi?
Düşüyor olması lazım, bu nedenle ek yerleştirmede tercih yapmamıştı benim arkadaşım. Obp katsayısı düşüyor, meslek lisesi mezunu değilsen önemli değil diye biliyorum ama.
-70 gelmesi pek mümkün değil çünkü. Nasıl olur sma, klavuza bak yeni açılan bi bölümde misal, balıkesir üni malzeme müh ilk defa bu sene öğrenci alacak bu çoğu öğrencinin gözünden kaçıyor ilk sene olduğu için bu nedenle ilk sene normalden daha kötü sıralama ile girilebiliyor. Böyle olursa belki 70k oynar bölümün ortalamasına göre.
Sen -50 ve +30 arası yap derim, garantiye almak için en sona böyle 1-2 üni yazarsın gantsntilenir işin.
Obpyi Araştır derim emin değilim, yerleştiğin zaman düşüyor mu emin değilim.
Çoook teşekkür ederimm
Rica ederim hayırlı olsun şimdiden