Üniversite tercihini bilindik üniversite kötü sıralama mı yoksa bilinmedik üniversite iyi sıralamaya göre mi yapmalıyım?

Öncelikle merhabalar, ben İstanbul'da yaşıyorum ve il dışına gitmek pek içimden gelmiyor açıkçası. Okumak istediğim bölüm işletme il dışında dokuz eylül gibi kaliteli üniversiteler tutuyor ancak sağlık problemlerimden dolayı ailem il dışına çıkmama pek sıcak bakmıyor ancak İstanbul'da tutan tam burslu özeller de adı pek bilindik üniversiteler değil ancak sıralamaları il dışında tutanlara göre daha yüksek ilerde iş ararken bana sıkıntı yaratmasından korktuğum için sıralaması çok düşük olmasına rağmen bilindik bir üniversite yazmak istiyorum il dışında örneğin uludağ üniversitesi benim sıralamamdan 80k daha düşük İstanbul kent üniversitesi 20k daha düşük aslına bakarsak kent üniversitesi puanı daha yüksek bi üniversite ama iş başvursunda bilindik üniversiteden mezun olanı almazlar mı lütfen yardım edin bir türlü çözüm bulamıyorum

Üniversite tercihini bilindik üniversite kötü sıralama mı yoksa bilinmedik üniversite iyi sıralamaya göre mi yapmalıyım?