Ailen ve erkek arkadaşın olmadan nerede mutlu olacaksın onu düşün. Erkek arkadaşından ayrılabilirsin ya da ailen seni dediklerini yaptırmak için maddi olarak yalnız bırakabilir. Yapayalnız olsan hangi şehirde okuyabilirsin ya da hangi bölümü kendi çabanla bitirebilirsin bunu düşün. Artık yaşın gelmiş bu saatten sonra kendi kararlarını alacaksan sonuçlarına da kendin katlanacağını unutma. Aileni dinle demiyorum sana ama hem onları çiğneyip hem de onlardan maddi ve manevi beklenti içine girme.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBende başka şehirde okumayı istiyordum ama kendi şehrimde okudum ve pişman olmadım. Başka şehirden gelen arkadaşlarım bazı sorunlar yaşıyordu sürekli şikayetçiydiler yurtlardan falan. Hatta aç kaldıklarını zayıfladıklarını falan söylerlerdi. Yani şimdi başka şehirde okumak daha da zorlaştı maddi olarak. İyice düşün derim
00 Yorumla
+1 yılAilen okumanın onune değil belkide şu an yanlış bir ilişkiye kapılıp yanlış kararlar vermenin onune geçmek istiyordur. Ailen senim için neden kötü olanı istesin ki? Gidip sevgilinle birseyler yaşadığında zaten bi süre sonra ayrılacak cocuk senden. Bunu yaşamayan var mı ya..
03 Yorumla
Soran+1 yılErkek arkadaşımla yüksek ihtimalle ayrı şehirlere düşecez problem beraber okuyamamiz değil birinin gidip birinin kalması ailem erkek arkadaşım için değilde masraf yapmamak için uğraşmamak için gözümüzun önünde olsun sorunumuz problemimiz olmasın diyorlar ama benim istediğim bölüm burada yok istemediğim bir şeyi sırf ailem yanımızda kalsın diye okumak istemiyorum
- +1 yıl
Bende başka şehirde okudum ve sonradan inanılmaz pişman oldum. İlk sene haftada 1gidip geliyordum. İkinci dönem dayanamadım final zamanı bırakıp ailemin yanına geldim. Unv i 1yil uzatıp bitirmek zorunda kaldım işkence gibi yıllardı. İlk senenin daha sonuna gelmeden erkek arkadaşım başka kız arkadaş yaptı kendine tabi. Keşke ailemin yanında okusaydım diye hep pişman oldum hala da pişmanım. Gerçi biz İstanbuldayız unv için daha ufak bi şehre gitmiştim. O zamanki safligim olmasa buradaki ünv. lerden herhangi bir bölümü tercih edip okurdum. Kimse iyi yonlendiremedi. şu an okuduğum mesleği de yapmıyorum zaten. Neyse sende aynı durumları yaşamayasin diye söylemek istedim. Şartlarını bilmiyorum tabi ama umarım kendin için iyi bir karar alirsin
- +1 yıl
kizi yanlis bilgilendirme sevismenin nesi yanlis karar aksine lisede sevg olup unide sevisenler birbirnie alisiuove mezun olur olmaz hemendugun yapiyolar erkekler sadece ihtiyacini karsiliyanlati cok seviyo
Aileni dinle diyecem ama beklediğin yanıt bu değil biliyorum. Senin hedefin erkek arkadaşınla birlikte farklı bir şehirde özgür bir hayat sürmek, okul bunu geröekleştirmeni sağlayacak bir faktör. Aikenin ise hedefi senin güvenli ve daha az maliyetli bir şekilde eğitim görmeni sağlamak. Yani her iki tarafın da (senin ve ailenin) hedefi aynı, yöntemler, tercihler farklı. Aradaki fark onlar güvende olmanınistiyor, sense eğlenmek.
02 Yorumla
Soran+1 yılEğlenmek değil zaten dönem şartlarına göre bir mekanda bile oturmak artık çok zor öyle ya da böyle bir şekilde istediğim bölümü okuyup bitirmek ve para kazanmak erkek arkadaşım ile zaten ayrı bölümler istediğimiz için aynı şehirlere denk gelmiyor tek istediğimiz üniveristeyi bitirmek güz bir şekilde
- +1 yıl
Sen yine de aileni göz ardı etme, aileler çocuklarının kötülüğünü istemez, tamam istekleri bazen hoşumuza gitmez ancak bil ki niyetleri iyidir hep. Şehir dışında da okumak senin dediğin bu bu şartlarda zor, kolay bişi değil. Umarım herkesin mutlu olacağı bir sonuca ulaşabilirsiniz. Tebrik eder, başarılar dilerim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
32Cevap
+1 yılAilem, de bana aynı şeyi demişti ve ben bir tane bile memleketimde tercih yapmadım. Zaman zaman pişman da oldum. Bölümüm memleketimde yoktu. Geçiş de yapamadım. Sen, elin oğlu için farklı şehre gitmek istiyorsun ama el ailen gibi olmaz. Üniversite hayatı sağ olsun bunu çok iyi gösterdi ama yine de karar senin.
Ve ailen de kendince haklı. Yurt fiyatları Kyk çıkmazsa uçmuş bir durumda. Kyk bursu - kredisi da yetmiyor insana. Ek olarak harçlık da gönderince dünya para gidiyor. Kitap, defter masraflarını da ekleyelim. Ölme eşeğim ölme.
10 Yorumla
+1 yılAileni ikna et. Erkek arkadaşın söyledikleri şu an düşünmen gereken en son şey ama ailenin seni dışarıda okutmaya ekonomik durumu yetiyorsa senin de çakışma imkanın varsa aile ile kaldığın sürece hayatın velirli soeumlılyklarını almayı öğrenmen çok zor. Ben üniyi ailemin yanında okuyırdym ve bıraktım yeniden gireceğim düşün.
00 Yorumla
+1 yılKendi sehrinde ileride iyi paralar kazanabilecegin bir bolum oku işsiz kalmayacagın sektör saglık derler mesela dis hekimligi hic kacırma baska sehirde cok zorlanırsın maddi manevi hic ugrasma yemekti temizlikti ugrasma ailende hakli
00 Yorumla
+1 yılaile dostlarınız dan sözünü dinleten birilerini araya sok sana destek olsun, istemediğin arzu ettiğin yerde oku gelecek senin ona ancak sen yön verebilirsin
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle biri Yok maalesef sonuna kadar direnecem
Eğer cidden başka şehirde okumak istiyorsan ailenin dinleyecek onay verecek birini araya sok derim
10 Yorumla
+1 yılBence onlara bu durumu sağlıklı bir şekilde anlatacak birine ihtiyacın var. Çünkü anladığım kadarıyla sen onları ikna edememişsin. Hayat senin hayatın elbette ailenizde fikirleri önlemelidir ama eğer gerçekten orada mutlu olmayacağını düşünüyorsan araya birini sıkabilirsin. Umarım her şey gönlünce olur.
00 Yorumla
+1 yılAilende akli başında bir aile büyüğü ve dostu yokmu. Ve sana şunu sorucam sen o ili ve bölümü önce kendin için mi istiyorsun yoksa sevgilin için mı?
04 Yorumla
Soran+1 yılKendim için ıstiyorum zaten aynı yere düşmemiz çok çok zor erkek arkadaşımin ailesi de aynı sürekli baskı onlar ne derse öyle hareket ediyor gidip eglenemekten ziyade düzgün bir üniveristede bölümü bitirip güzel bir gelecek kurmak istiyoruz hatta bana şey bile dedi dışarda okumana izin vermiyorlarsa beraber kalırız burada okuruz diye
- +1 yıl
Helal olsun çocuğa. Sizin zaten güzel bir ilişkiniz varmış ve güzel gelecek planlarınız. Umarım her şey bu konuda gönlünüzce olur kardeşim.
- +1 yıl
Önce kendin için istiyorsan sıkıntı yok. Önce can Sonra canan demişler.
- +1 yıl
Ailenizde akli başında bir amcan deden veya dayin yok mu ya da devreye sokabileceğin öğretmenlerin
+1 yılTatlım aılen ne dıyosa o olur kesin olur karsı cıkamazsın erkek arkadasın kafasına buyruk davranmaktansa sana göre şekillensin sen ona göre degil senin sartların belli o zorlasın sartlarını aıle baskısı zor cıkmadı bura dıyıp baska yerlerı yaz sevgılınle gönderirler belki
00 Yorumlatabiki de kaçmalısın hayatın mahfolur yoksa erkek arkadaşınla gidin ev tutun bir şekilde geçinirsiniz ben olsam sokakta da yatardım da ailemi dinlemezdim
00 YorumlaNe aileni ne de sevgilini dinle, kariyer yap. Olabileceğinin en iyisini yap. Sevgilinle ailenle üniversite sonrası da hayatına hayallerine devam edersin sonuçta.
00 YorumlaAilen bu konuda %100 aklı okursan adam gibi evinin yanında okursun he o çocuk seni çok seviyorsa o da aynı yerde Okur hiçbir ana baba evladını başkasının koynuna göndermez okusun diye
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAileni asla dinleme. Biliyorum kolay olmuyor ama bende senin yaşadığın şeyi yaşadım. Ama aileme sonuna kadar karşı çıkıp istediğimi yaptım. İyiki de istediğimi yapmışım yoksa şu an görücü usulü evlendirilmiş olurdum.
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvet kimseyi de alakadar etmez bu
Cevap sahibi+1 yılSende en nefret ettiğim tipsin.
Cevap sahibi+1 yılEeee bu beni alakadar etmez. Banane benim hakkımda düşündüklerinizden. Hayatımı görmeden böyle konuşmanız çok seviyesizce.
Soran+1 yılSonuna kadar direnmeye çalışacam ben konuyu açtıkta onlar kapatıyor kesinlikle olmauacagini söylüyorlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevgiliye güvenip tercih verilmez lisede bizim sınıftan iki sevgili aynı yeri aynı bölümü yazdı oğlan çok daha zekiydi iyi yerlere gidebilirdi ama kız için dandik bi bölüm yazdı sonuç mezun olmadan ayrıldılar
01 Yorumla
Soran+1 yılBiz tercih etsek bile aynı yerlere düşmeyecez istediğmiz bölümler farklı tek istediğimiz bir an önce sınav psikojiinden çıkmak üniveristeyi bitirmek
Ah şu aileler bir yandan iyi yapıyorlar korumacı halleri güzel ama bu kadar da kısıtlama bunaltıcı sıkıcı oluyor
00 YorumlaBak gelecek planı yaparken erkek arkadaştan bağımsız düşünüp karar ver
05 Yorumla- +1 yıl
yemeden akillanmaz gibi duruyo bu versede pisman olmaz
Soran+1 yılEvet zaten öyle her koyun kendi bacağından asılır ikimizin istediği tek şey güzel bir gelecek kurmak burada ailem istiyor diye kalırsam çok boş bir bölüm okuyacam zaten aynı yerlere düşme ihtimali yok
- +1 yıl
Sevgili bugün var yarın yok ama senin önünde koca bir gelecek var. Ayri şehirlerde bile olsanız seviyor ve güven duyuyorsanız sorun olmaz ama siz daha kendinizi kesfetmediniz bu gerçekleştiği zaman zaten çok büyük ihtimal sevgili dediğin kişi de değişecek. Bireysel karar ver. Ne okuyabilirsin ve hangi sehirdesin
Tıp hukuk dis hekimligi iyi üniversite muhendislik leri atanan ogretmenlikler harici uzakta okumaya değmez
00 Yorumla
+1 yılGörüştüğün kişi gelip geçici bağımsız karar ver herkes gider ailenin kalır iyi düşün
10 Yorumla
+1 yılSenin derdin okumak degil sevgilinle fanfinfon isleri yapmak
10 Yorumla
+1 yılAileni boş ver sadece aileni değil herkesi boş ver sen ne istiyorsan onu yap bu senin hayatın
00 YorumlaBence ailenle oturup konuşmalısın, hayatını sürekli onların isteğine göre yaşayamazsın.
00 Yorumla
+1 yılKyk'da her gün fareli dolma yersin aileni dinleme aynen
00 Yorumlauzaktan okumayi kimseye tercih etmem. evindeki iyiyse onu yaz derim
00 Yorumla
+1 yılAileni okumak istediğin bölüme ikna etmeye çalış erkek arkadaşınla olan hayallerine değil :d
00 Yorumla
+1 yılEn iyi okul neredeyse orayı tercih et kimseyi dinleme
00 Yorumla
+1 yılistediğin adamlada evlendirmyecekler
burası ortadoğu burada kadının adı yok00 YorumlaSen erkek arkadaşın olabilir bunu onun için değil kendin için yapsan daha makul.
00 Yorumla
+1 yılAileniz kararınıza saygı duymayı bilmeli hanımefendi
00 Yorumlaİstediğin bir üniversiteye gitmen senin için iyi olacaktır sonuçta bu senin hayalin ve hayata bir kez geliyorsun ailen ne kadar baskıcı bir aile olsada istediğin yere gitmelisin onlar için hayatını kısıtlayamazsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılamacin sevismekse aile yanindada gizleyerek sevisebilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılCanın ne isterse onu yap. Ailen illaki sana destek olucaklar bu senin hayatın.
00 Yorumlamemleketinde aynı bölüm üniversiteye bak veya karşına al düzgün bir şekilde anlaşmaya varın
02 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef istediğim bölüm burada yok başka yerlerde çok güzel şekilde puanım yetiyor
Aile tercihi ya da erkek arkadaşa göre tercihi etmekten ziyade hangi okul daha iyi ons bakmak lazim
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle zaten sadece beraber Üniversite hayalleri kurardık olduğum yerde maalesef istediğim bölüm bile yok gözlerinin önünde olmak için istemediğim yerde okumak çok zor geliyor
Sen ne istersen onu yap
10 Yorumla
+1 yılAileni dinlemeyeceksin istediğin hayatı yaşayacaksın
00 Yorumla
+1 yılÇok merak ediyorum inşallah cevaplarsın ne yaptın
01 Yorumla- +1 yıl
Yardımına ihtiyacım var….
+1 yılistediğin tercihi yap ailen mi yaşayacak hayattını restini yap
00 Yorumla
+1 yılYaz sen istediğin yerleri kazanmış olman onların karar vereceği anlamına gelmez..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen en yüksek güzel yerlere tercih yap ve kazan. Sonrasını o zaman düşünsünler sen gizliden yap tercihlerini
00 YorumlaBabana ben okuyacam decen
00 Yorumla
+1 yılDaha iyi bir yerlere gelmeni istemiyor olmalılar
00 Yorumla
+1 yılİstediğin üniversite en iyisi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılOğlanın seni terk etmeyeceği ne malum
01 Yorumla
Soran+1 yılOğlan için okumayacam ki sadece bir an önce Üniversite bitsin istiyoruz güzel bir gelecek kurmak istiyoruz ikimizin istediği bölümler farklı hedefim olan yerde onun istediği bölüm yok ayrı yerlere düşeceğimiz kesin onun ve benim istediğimiz öyle ya da böyle güzel bir bölümü bitirip hayatımızı kurmak çünkü onun ailesi de aşırı baskıcı
Sen artık bir fertsin, saygı duyulmak zorunda
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAtasözümüz var ulu sözü dinlemeyen ulurmuş
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılo ro s bu olmakdankorkuyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDe ki burada kalmak bana bisey ogretmez
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilen ilişkine karşı mı?
00 Yorumla
+1 yılYaz git
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapacam kendi kendime
Max tr ailesi zekası..
10 Yorumla
+1 yılAile desteği olmadan üniversite okumak çok zor
00 YorumlaBirey olacaksin kendi yolunu cizeceksin
00 Yorumla
+1 yılboş ver ailene uyum goster
03 Yorumla- +1 yıl
Boynuz kulağı geçer mi yani?