Sıralamam 17 binlerde. Asla yazma okursan pişman olursun dediğiniz bölümler hangileri?
Hem işsiz kalacağımız hem de okumaya değmeyen bölümleri paylaşır mısınız herkes deneyimini paylaşsın lütfen.
Sıralamam 17 binlerde. Asla yazma okursan pişman olursun dediğiniz bölümler hangileri?
Hem işsiz kalacağımız hem de okumaya değmeyen bölümleri paylaşır mısınız herkes deneyimini paylaşsın lütfen.
bu sıralamayla eczacılık diş hekimliği oluyorsa olabilir ve iyi okullarda muhendislikler olabilir. sıralaman guzel önemli olan en ıyı unıversiteleri yazman. onlar sana bir vizyon katıcaktır. dil yurt dışı için özellikle ama burada da kalsan kötü bir şeyle karşılaşmazsın. en azından diğer üniversiteleri yazanlara göre. senin seveceğin mesleği seçmende onemli bu arada. insan sevdikçe daha kolay bir şekilde basamakları çıkabiliyor. seviyorsan yazılım su an tercih ediliyor. mimarlık seçmeni önermem
Valla canım ben sinif öğretmenliği okudum. Çocukları çok severim ve onlarla bir araya geldiğimde aşırı eğleniyorum bundan dolayı mesleğime aşığım. Öğretmenlik bir kadın için Belki de en iyi meslek çünkü belli bir saat çalışıyorsun eve gelince ev işlerine eşine dostuna en önemlisi kendine vakit ayirabiliyorsun. Tatil günleri de fazla. Herkes üç ay diyor ama aslında 2 ay olan yaz tatilin oluyor onun dışında sömestr tatili resmi tatiller ve kar tatilleri 😅 yazın çalışmadan maaş alıyorsun hatta cogu kişi bu nedenden dolayı öğretmenlik seçiyor. Aslında öğretmenliğin çok güzel özellikleri var ama ogretmen olmadan meslekten sogutuyorlar insanı. 4 yıldır atanamadım. Kendi beceriksizligim asla degil. atan diyince atandığımiz otur evinde deyince oturduğumuz müthiş bir sisteme sahibiz. Bu yüzden etraf mezun öğretmenlerle dolu atanamıyoruz atamiyorlar şimdi böyle 4-5 sene sonra daha mı iyi olur yoksa daha mı kötü olur bilemem. Kendi meslegim dışında çok bir bilgim olmadığı için başka bir şey yazamıyorum.
17 bine zaten ya mühendislik yazarsınız itü gibi yerlerde ya da tıp, diş hekimliği, eczacılık fak gibi bölümler diye düşünüyorum. Ben sizin yerinizde olsam, asla tıp yazmazdım.
Uzay müh veya uçak müh olabilir
İtüde olan çoğu mühendislik bölümleri olabilir.
Eğer iibf düşünürseniz Boğaziçi işletme vs olabilir
Bunlar harici mimarlık da çok yazmayı düşünmezdim, 2 tane mimar arkadaşım var teknik üniversitede İngilizce okudular ve çok memnun değiller.
Kuzenim şu an İTÜ’de okuyor, zor olsa bile çok memnun.
Başka bi kuzenim ODTÜ uçak müh mezunu ve çok güzel bir işi var. Memnun.
Sayısalcı mısın EA mı, dil mi hiç bişi yazmamışsın neyse. Asla giremeyeceğin bölümleri yazma 😀 Sen yazmadığın için ben de böyle bir şaka yapayım dedim.
Asla yazmaman gereken o kadar çok bölüm var ki. 17K fena değil, birçok yere girersin. Sayısal sa Mühendislikleri tercih edebilirsin, ya da Odyoloji, Fizyoterapi gibi sağlık alanlarından
Cevap
26Cevap
bu ulkede degerı bılınmeyen iibf ve egıtım fakultelerı asla yazma .
2 yıllık bulasma .
diploman ıle arama , aranacak bolum yaz.
Burada yazanların çoğu boş yapmış. O sıralama ile mühendislik yazılır eğer maddi durumun iyiyse. Bence tıp okuma, dış hekimliği oku daha iyi. Eczacılık da okunur güzel bir okulda
Bana göre;
İİBF bölümlerinin tamamı..
Eğitim fakültesi bölümleri...
Önlisans bölümlerinin tamamı... (Tavsiye değildir.)
Aynı fikirdeyim hele işletme falan hiç yazma
Selamlar... Herkes bir bölüm yazacaktır ama aynı zamanda bu bölümleri de okuyan fazladır, dolayısıyla boşa yazmak oluyor, insanlar mecbur okuyor.
Tek başına fizik, kimya, biyoloji, edebiyat gibi bölümler
@melcck007 devlet diyor ki biz bu bölümlerde bilim adamı yetiştiriyoruz ❗️Mesela kimya yerine kimya öğretmeni ya da mühendisi ol.
@melcck007 aynı
sosyal hizmet çocuk gelişimi öğretmenlikler müh fakülteleri vs vs
yazılım ve bilgisayar dışında okunacak bölüm olduğunu düşünmüyorum.
mimarlık, hukuk, öğretmenlik, mühendisliklerin çoğu ve tıp okunmaz
Ayakta çalışmayı sevmiyorsan aşçılık turizm veya sağlık bölümü yazma
Eger tip mimarlik felan kazanmadiysan hic bisi okuma
Sen ne olmak istiyorsun onu söylesen daha iyi olurdu 🙃
Namık Kemal üniversitesi sakın seçme. Bu üniversite de puanı en yüksek bölümü de seçsen işsizin. Çok zor girersin bir yerde işe ancak sağlam torpilin olur. Zaten bu üniversiteye ortam için gelirler en iğrenç yer. Ne iyi eğitim var ne de mezundan sonra iş imkanı
Siralaman ea dan galiba
Bence hukuk yaz
edebiyat tarih gibi bölümler. ögretmenlik bile degil millet yaziyor canım kimi. bölüm yazmayin sskin akademisyen olacak degilsiniz.
Öncelikle tebrik ederim güzel bir sıralama yapmışsın. Ama hangi bölümde yaptın bu sıralamayı sayısal&eşit ağırlık&sözel&dil?
Vay be zekisin demek. Benim 1 milyon 600 binlerdeydi siralamam. Tip yaz
Öğretmen ol ülkede en rahatladı öğretmenler üç ay yaz tatili... öğrrtmrn ol keyfine bak... kolay atanırsın:)
Geçen sene atanabiliyordum sözde ama bugün yine sınava çalışıyorum. Ücretli ogrt. Desen yarım maaş yarım sigortaya kölelik yaptiriyorlar değer kıymet vermiyorlar 23 Nisan 19 Mayıs gibi resmi günlerde siz gelmeseniz de olur diyorlar. Ülkede en az 80 bin ücretli öğretmen var atama zamanları açık yok diye öğretmen atamıyorlar. Yarım maaşla ücretli ogrt. Alıyorlar ve asıl komik olan ne biliyor musun ücretli öğretmenlerin çoğu öğretmen bile değil jskdkddkdk bankaci ziraatci işletmeci besi ve ahir hayvanciligindan mezun öğretmen bile gördü bu gözler 😅 5 yıl ücretli yapıp kadroya geçenlerde milletin hakkına giriyor senelerini sınava harcamış insanları atamak yerine sınavdan 50-60 alan ama sırf 5 yıl çalıştı diye kadroya gecenler sınav sınav diye gecelerini gündüzlerine karıştırmış insanların hakkına giriyor aslında. 🤷♀️
@mübboss ya sanada hak veriyorumda.. ama işte çalışırken dualarını eksik etme.. herşeh allahın yardımıyla çalışırken duanıda etmen iyi olur.. hafıza kuvvetlendiririçi kısa dualar var 40gün okunacak artı (fetih suresi var) matematikdmatematikden yapabileceğim sorular vardır sıralamada rakiplerini elemen için...
türkiye serverınde unıverste cozum degıl maalesef gıt oku dısarda oku hayatını yasa
Fen edebiyat fakültesi uzak dur komple işsizlik diye bağırıyor 😂
İş güvenliği, inşaat ve harita mühendisliği, insan kaynakları
sayısalsa tıp ve diş hekimliği yazabilirsin. hakkında hayırlısı olsun inşallah
Sen hangisini istiyorsun önemli olan o kardeşim.
Hangi dalda 17 bin yaptın, sayısal mı?
Eşit mi sözel mi sayısal mı
Hukuk... Değmez..
Uzay şeyleri dkdkdkdk
Neden 50 kişi aynı soruyu soruyor
İşletme lütfen bu bölüm artık kapansın.
Turizm işletme mühendislik
Öğretmenlik kesinlikle yazma
İşletme. Yeter a. yav
Mardin Siirt falan djsnkcmdf
mühemdislik olarak orman cevre peuzaj böyle
Orman endüstri mühendisliği