Çok araştırdım bu konuyu. Acaba seçmeli miyim, seçmemeli miyim diye. Çok genelleme var; yok ağzın laf yapacak, ikna edecen, şöyle, böyle derken detaylı araştırma yaptım. Açıkçası haksızlığı sevmiyorum, adalet konusunda elimden geldiğince savaşabileceğimi düşünüyorum. Ha belki sessiz bir insanım ama iş konuşmaya gelince de konuşurum hani. Genelde boş yapmayı sevmediğim için, uğraşma, goygoy, dalga geçme vs. yapmadığım için ve bunları sevmediğim için insanlar sessizsin falan diyor ama bu benim meslek kriterlerimin dışında kalıyor diye düşünüyorum. Şu an için belki ezber yeteneğim çok yok ama zaman içinde tekrar yapa yapa, kitap okuyarak bu sorunu çözebileceğimi düşünüyorum. Tek sorun çevre yapmak gibi görünüyor. Bu zamanda da zor gibi. Herkese güven olmuyor. Ama bu iş için de çevre şart. Onu da nasıl yapabilirim pek emin değilim.
Genel olarak ne düşünüyorsunuz? Sizce bu bölümü seçmeli miyim yoksa kendini bir şey zannedip kendinden de kriter ekleyerek lafla mesleği zor gösterip, meslekten uzaklaştırma çabasında olan insanları mı dinlemeliyim?
Burası Türkiye, burada kimseyi iknaya çabalamıyorsun avukat olunca. Ben birkaç davaya girmiştim gözlem için, sanıyorum ki çıkacaklar savunacaklar. Yok anam, okuyorlar ellerindeki kağıtlardan sadece gayet de pısırık pısırık okuyorlardı hatta. Ki hadi konuşman gereksin, insanlarla boş muhabbet yapmakla bi işi yaparkenki konuşma aynı şey değil. Ben yapabileceğine inanıyorum.
Yaa herkes başlıyor ağzın iyi laf yapacak vs diye. Şunu söylemeliyim ki avukat olacaksan iyi yalan söyleyecen, haksızı savunacan gerekirse. Maaşları söylemeye gerek dahi yok zaten çünkü çok iyi kazanıyorlar. Artık Türkiyede her meslek işsiz aslına bakarsak. Kimse iş bulamıyor sağlık alanı dışında kolay kolay. Evet sen de belki bir süre işsiz kalacaksın. Avukat olursan ve çevren olmaz ise burdan sana ekmek çıkmaz. Asgari ücrete çalışıyorlar ilk başta ve kendini çok iyi göstermen lazım. Bu da bence saçmalık. Ben yıllardır emek döküp de neden asgari ücret alayım? Neyse şimdi eleştiri yapmıyim. Gelelim hakimlik ve savcılığa. Bunlara çevreye gerek yok. Evet her işte torpil var ama bu ikisi avukatlığa göre çok çevre istemiyor.
Eşit ağırlık öğrencisisin ve belli ki çok çalıştın. O matematik asla kolay bir ders değil. Eğer sen bu bölümü okursan sessiz bir insan olarak kalmazsın diye düşünüyorum. Evet yapın sessiz olabilir ama hep böyle olamazsın. O ortam seni daha kendine güvenen, pat pat cevap veren birisi yapar. Aslında her bölümde işsiz kalan sayısı oldukça fazla. Sayısalda tıp, veterinerlik, eczacılık falan ataması iyi, tm den de vardır ataması iyi olanlar 3,4 tane. Ama sırf ataması iyi diye de istemediğin bir bölümü okuman saçmalık olur. Kendine güven, olmaz-yapamazsın diyenlere inat oku bölümü (ve en önemlisi de kendin istediğin için) sonra geç karşılarına ben hakim oldum/savcı oldum de. Görsünler kimi kaale almadıklarını/küçümsediklerini. Eğer sen istiyorsan kimseyi umursama. Geleceğe yönelik bak, 'ayy onlar öyle dedi ama' diye düşünme. Bu dediklerimi unutma, gerekli olan her zamanda, soruların olduğunda falan her daim bana yazabilirsin. Gördüğüm anda cevaplarım. Hayatında başarılar dilerim...
Ya çok teşekkür ederim ama. Yazdıklarında haklısın evet ama yalan söylemek olmaz, haksızı neden savunayım ki? İnanmadığım kişinin avukatlığını yapmak istemem açıkçası. Belki zor durumda kalabilirim ama o paranın da bana bir faydası olmaz diye düşünüyorum. :)
Birkaç yıl boyunca asgari ile çalışacaksın devlette ve bu sana oldukça zor gelecek. Hemen işimi elime alayım artık kendi paramı kazanayım, hakkım olan parayı diyeceksin ve işleri geri çevirmeyeceksin. Avukatlık bu yanii. Avukat olman için çevren iyi olmalı ki deli paralar çevirebilesin. Ha evet avukatlıkta tanındığın müddetçe mükemmel paralar döner. Bir mafyayı savunursun, parası boldur, der ki beni kurtar sana şu kadar para. Az para da vermez, onu kurtar diye dolu para verir sana. Ama onun yaptığı pislikleri kurtarmak zorunda kalırsın. Yalan söyle - yanii onu savun- parayı kap. Bir çeşit esnafsın yanii. Ama hakim ve savcılık için bu durum olmaz.
Hayır ben bu sene liseden mezun oldum ve yks ye girdim. Sonucumu bekliyorum. İlkokuldan beri ablamın hukuk hukuk diye ağlayışlarıyla büyüdüm. İster istemez aklıma kazındı
Dediğim gibi işin vicdan tarafı da var. Benim müvekkilim sahtekar ama karşıdaki kişi masum ve ben bunu bildiğim halde o kişiyi savunamam. O paranın bana ne faydası olmaz. Yazdıkların için sağol tekrar
Eğer ki devlette iş yapıyorsan evet katili suçluyu savunmana gerek yok. O avukatlar çaba bile göstermiyor, pek fazla konuşmuyorlar bile adam haksız diye. Ama avukatlar, veterinerler, diş hekimleri, eczacılar parayı sever. En azından geneli böyle
Ben veteriner hekim olmak istiyordum ama ayt fen yapmadım. Matematik de 2,75 net yaptım. Geriye kalanı sos 1 ve sos 2 çözdüm. Bu dersleri de görmedim okulda. O yüzden Allah ne verdiyse yaptım bişeyler kdpdmldöşs bakalım puanım ne gelecek
reis önemli olan bu mesleği istiyor musun, bu mesleği yaparken mutlu olacak mısın, laf yapmak, ezber yapmak falan bunları her türlü halledersin sıkıntı mevzular değil önemli olan gönlünde bu meslek varsa düşünmeden git, kimseyi dinleme sadece kendini dinle reis