Hukuk seçmeli miyim?

Çok araştırdım bu konuyu. Acaba seçmeli miyim, seçmemeli miyim diye. Çok genelleme var; yok ağzın laf yapacak, ikna edecen, şöyle, böyle derken detaylı araştırma yaptım. Açıkçası haksızlığı sevmiyorum, adalet konusunda elimden geldiğince savaşabileceğimi düşünüyorum. Ha belki sessiz bir insanım ama iş konuşmaya gelince de konuşurum hani. Genelde boş yapmayı sevmediğim için, uğraşma, goygoy, dalga geçme vs. yapmadığım için ve bunları sevmediğim için insanlar sessizsin falan diyor ama bu benim meslek kriterlerimin dışında kalıyor diye düşünüyorum. Şu an için belki ezber yeteneğim çok yok ama zaman içinde tekrar yapa yapa, kitap okuyarak bu sorunu çözebileceğimi düşünüyorum. Tek sorun çevre yapmak gibi görünüyor. Bu zamanda da zor gibi. Herkese güven olmuyor. Ama bu iş için de çevre şart. Onu da nasıl yapabilirim pek emin değilim.

Genel olarak ne düşünüyorsunuz? Sizce bu bölümü seçmeli miyim yoksa kendini bir şey zannedip kendinden de kriter ekleyerek lafla mesleği zor gösterip, meslekten uzaklaştırma çabasında olan insanları mı dinlemeliyim?
Hukuk seçmeli miyim?
Hukuk seçmeli miyim?