Merhabalar,
Tercih yaparken üniversitenin ismi mi yoksa bölümün ismi mi önemli olmalı?

Merhabalar,
Tercih yaparken üniversitenin ismi mi yoksa bölümün ismi mi önemli olmalı?

Merhaba, tabii ki bölüm daha önemlidir ama üniversitenin kendisine de şöyle bir bakılmasını öneririm çünkü orada 4 yıl okuyacaksınız yani neresi olduğu da bence o bakımdan önemli. Ama sıralama bazında iyi bir yer tutmuyorsa, kişi bir yere girmek zorundaysa bölümü öncelikli tutmalı. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Merhaba,
Bence her ikisi de önemli. Fakat sıraya koysak iyi olur. Bence bu alternatifler içinde birinci olarak tercih etmemiz gereken bölüm olmalı. Sonuçta sırf üniversite ün yapmış diye sevmediğimiz bölümü okuyup bir süre sonra pişmanlık yaşamaya gerek yok. Günümüz insanında en çok yakındığı sorunlardan biri bu aslında. Mesleğini sevmeyen ve sadece maddi yönünü düşünen bir kitle var. Bunun içinde dediğim gibi bölüm seçimi öncelikli önem arz ettiğini düşünüyorum.
Ardından tabi üniversite ismi önemli olabilir. Bir üniversite kaliteli dekanlarıyla, profesör hoca kadrosuyla ün yapar. Bunlarda öğrencinin eğitim kalitesini arttırabilecek etmenlerden olduğu için önemli olduğunu söyleyebilirim.
Kesinlikle üniversite önemli olmalı. Bir çok şehirde lisenin devamı gibi üniversiteler var, öğrenci 2, 4 yılını kendine hiç bir şey katamadan geçiriyor.
Üniversite kültürü olan şehirlerde, bölümün ne olursa olsun hem networking denilen çevreyi yaparsın, hem yabancı dil öğrenirsin hem de etkinliklerle dolu 4 yılı geçirirsin.
Üniversitenin ismi bence. Mesela Boğaziçi Üniversitesinde okuduktan sonra bölümün bir önemi yok. Her türlü iş bulunur, hem de en iyi yerlerde..
Cevap
14Cevap
Ilk önce bölüm gelmeli, sonraki sıralama okul adı, sonra şehir olabilir. Bir ömür bu meslek yapılacağı unutulmamalı.
Bölüme bölüm hocalarına dikkat ederek tercih yapın çocuklar
Her bölüm her üniversitede iyi değildir
Mesela İstanbul Üniversitesi sosyal bilimlerde İyidir fakat endüstri mühendisliği beş para etmez İstanbul Üniversitesi'nin
Değişir. Bartın da psikoloji okuyan birisi ile en iyi araştirma universitesi’nde felsefe okuyan biri aynı mı olur?
Tıp hariç üniversitenin ismi önemli.
Üniversite bence çok önemli. Zamanında benim de üniversitemi seçme nedenim, okuduğum bölüm adına en iyisi olmasıydı.
Her okul öne çıkmış belirli bölümleri vardır kendimi geliştirmek sertifikalarla kendini desteklemek istiyorsan önceliğin bölüm olmalı
Sonuna kadar üniversite ismi. Neredeyse hiçbir iş başvurusunda mezuniyet puanına bakmazlar. Üniversite ismine bakarlar
Hiç biri. Önemli olan mutlu olabileceğin bölümü okumak.
Bir yerde Sütçü İmam
Bir yerde Marmara
Bana göre üni ismi..
Bölümdeki hocalar cok önemlidir.. Ve konum!
Sırf ismi havalı diye gastronomi yazan duydum. Çok önemliymiş.
Bence Hepsi Çok Önemli Geleceğin Buna Bağlı👍👍
Öncelikle bölüm
Universite ısmi onemli
Mesleğe göre değilir bu
Dekan ve akademisyenler gerisi boş
Bölüme göre değişir üninin önemi ama öncelik bölüm
üniversitenin ismi çok önemli
Bölüm
Hepsi önemli
Her ikisinde önemli
Bolumun ismi
Adı daha önemlidir..