Ablam bu sene mezuna kalacaksın dedi?

Çok küçükken ameliyat olmuştum. Çok çalışkan bir kişiliğim vardı ama ameliyat sonrası eskisi gibi olmadı. Okula uzun süre gidemedim. Tekrardan arkadaşlara ve okula adapte olamadım. Çok da muhteşem olmayan bir Anadolu lisesine yerleştim. Sonra karantina dönemleri başladı. Okula iki sene gidemedim. Şimdi 12. Sınıf oldum. Ablam bana mezuna kalacaksın diyor. 9 dalı diploma notum 83 10. Sınıftaki diploma notum 90 11. Sınıftaki diploma notum 86. Tıp fakültesi istiyorum küçüklükten beri hayalim. Dedim ya uzun süre hastanelerde yattım. Okula devam edemedim. Yaşıtlarımdan geri kaldım. Şimdi bir sene mezuna bırakıp daha da gerilemesi istemiyorum. Üstelik hastaneler evim gibiydi doktorları çok severdim. Rengarenk steteskoplar hasta çocuklar gece hastanenin bir köşesinde hüzün bir köşesinde huzur olurdu mesela. Hasta çocuklarla oyuncaklarımızı değiştirirdik. Doktor olmak istememin tek sebebi bu değil. Annem de aynı benim gibi hastanelerde yattı. Kimse bize sahip çıkmadı. Hem ablama annelik yaptım hem kardeşime. Annem ben ölürsem onlara sen bakacaksın dedi. Uydurduğumu düşünebilirsiniz ama uydurmuyorum. Babam bana bu sene senden tıp bekliyoruz dedi. Annem de hep bana doktorluğu yakıştırdı. Ama ablam bana mezuna kalacağımı söyledi. Ne yapmalıyım? Zaten yıllarımı kaybettim hayatımı yaşamak istiyorum hayallerimi gerçekleştirmek istiyorum...

Ablam bu sene mezuna kalacaksın dedi?