2023 yks sizce nasıl olur? YKS kolay mı olacak yoksa zor mu?

2023 yks sizce nasıl olur? YKS kolay mı olacak yoksa zor mu?

Selam,
Üniversiteye gitmek isteyen öğrencilerin katılması gereken YKS yani Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na girmesi gerekiyor. Bu sınav ÖSYM tarafından her sene farklı müfredatlarda yapılıyor. YKS üç farklı oturumdan oluşuyor. İlk oturum Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) oluyor. Bu oturumdan sonra ise adaylar istersen Alan Bilgisi Testi AYT ve Yabancı Dil Testi YDT’ye giriyor.
Üniversite adaylarının merak ettiği konulardan biri yks kolay mı olacak sorusu oluyor. Bu durum için kolay ya da zor demek doğru bir yaklaşım olmaz. Her öğrencinin sınava hazırlanma performansına göre sınavın zorluk derecesi farklı olabilir. YKS zor mu dersen sınava iyi hazırlanmış bir aday için kolay olacakken yeteri kadar hazırlanmayan adaylar sınavı zor bulabilir. Bu yüzden adaylar sınava hazırlanırken müfredata uygun bir çalışma planı oluşturarak sınav kolay geçmesini sağlayabilir.

ÖSYM tarafından hazırlanan üniversite sınavında belirli müfredat bulunuyor. Her eğitim yılının başında ÖSYM, üniversite adayları için çeşitli kılavuzlar yayınlıyor. Bu sayede adaylar sınavda hangi konulardan sorumlu olduklarını öğrenebiliyor.
Üniversite sınavının ilk aşaması TYT’dir. TYT’ye girmeyen adaylar AYT ve YDT sınavlarına giremiyor. TYT’de üniversite adaylarına 120 soru soruluyor. 135 dakika içinde adaylar sınavda sorulan; coğrafya, kimya, fizik, biyoloji, tarih, matematik, Türkçe, felsefe ve din kültürü konularını cevaplıyor.
İkinci oturum olan AYT sınavında ise öğrencilerin alan bilgisi ölçülüyor. Bu oturumda ise genellikle 12. Sınıf müfredatından sorular geliyor. AYT sınavında ise 180 dakika içinde adayların alanlarından 160 soru çözmesi bekleniyor. Üniversiteler öğrenci alırken TYT’nin yüzde 40’ını AYT’nin ise yüzde 60’ını baz alıyor. Bu yüzden lisans bölümü isteyen adayların AYT sınavına katılması önemli.
Üçüncü oturum ise YDT yani yabancı dil sınavı oluyor. Bu sınava katılmak isteyenler adaylar Rusça, Almanca, Fransızca, Arapça, İngilizce dillerinden katılabiliyor. Katıldıkları dile ait 80 sorunun 120 dakika içinde çözülmesi bekleniyor.
Genellikle bir sene mat bir sene Türkçe zor olur ya da bir dersin seçiciliği diğerlerine nazaran daha çok olur. Mesela herkes matematiğe kolay diyor ama eminim ki yarısından çoğu Türkçe ve sosyalde vakit kaybetti ve matematiği çözemedi 😄
Mesela ben Türkçeden 30 net yapıyordum sınavda 17 matematik çok az 4 5 bekliyordum 12 net yaptım
Gittikçe zorlaşıyor, 3 yıl girdim üni sınavına. Öğrencilerin bilgisi önemli değil öğrencilerden robot olmalarını bekliyorlar. Hiçbir ülke geleceğine bunu yapmıyor. Sınavdaki herbir soruyu konuya göre farklı uzmanlar hazırlıyor. Öğrencilerden bütün alanlara uzman olmaları bekleniyor. Soruları ÖSYM başkanı çözsün bakalım.
Cevap
6Cevap
Evet zordu
Bu sene girdim sınava ben düşündüğüm tahminler hep tuttu, Türkçe cidden zordu matematik Bir o kadar kolay. 2021'e göre 2022 daha kolay bir sınavdı 2023'de yine orta halli bir sınav olacağını düşünüyorum ama bu sene belirleyici olmayan matematik seneye belirleyici olacak bundan eminim. Bu sene matematik çitasını çok düşürdüler çünkü.
Bence git gide zorlaşacak zaten :) sende benim sorumda görüş paylaşır mısın
Zor olacak ya da sistem değişecek büyük ihtimalle. Mezun musun?
Bende 2. kez mezuna kalacam zor ama iyi bir bölüm için şart.
Sayısal mısın?
Sınavın nasıl geçti kaç net bekliyorsun? Birde sayısal zor iyi düşün bence
Ben olsam eşit ağırlıkta kalıp sağlam çalışırdım hukuk gelebilir bu sene çalışırsan. Ama sayısala neden geçmek istediğini anlamadım istediğin bir bölüm mü var sayısalda?
Adli tıp o kadar zor değil 30-40 net yaparsan kazanbilirsin. Sayısalda en kolay ders biyoloji kimya ve fizikte bende zorlaniyorum, matematik eşit agirliktada var zaten.
Tıp fakültesi mi , adlı tıp mı? anlamadım
Bildigim kadarıyla adli tıp diye bir bölüm var zaten tıp kazanmana gerek yok araştırabilirsin istersen
Anladım ama tıp kazanmak hiç kolay değil hele ki 1 senede imkansız diyebilirim
Bencede 😃😅
Rica ederim umarım kazanırsın 😊
çalısana her sey kolay
depremden dolayı kolay olması lazım
Sana Bişey danışmak istiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?