Üniversite sınavına gireceğim. Öğretmen olmak istiyorum ama ailemdeki bazı kişiler öğretmenliği küçümsüyor ve milletin çocuğuyla falan mı uğraşıcaksın diyorlar. Ama ben gerçekten çocuklarla ilgilenmeyi çok seviyorum. Sizce nasıl bir seçim yapmalıyım yanlış anlamayın deneme netlerim kötü olduğundan falan değil deneme netlerim çok iyi sizce hayallerimdeki mesleğimi seçmeliyim yoksa ailemin istediği mesleğimi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Artık meslek seçimlerinde sevilen meslekten ziyade doyuran meslekler seçiliyor.
Ama yine de şöyle düşünmek lazım, parası iyi diye sevmediğin bir işe her sabah yıllarca gidebilir misin? Emek verebilir misin?
Ben de öğretmenim, devlette de değilim. Evet elalemin çocuğu, evet çok zor, çok yorucu, maddi anlamda karşılığını alamadığın bir meslek ama ruhuna da iyi gelen bir meslek. Onlara öğrettiğin her kelimenin karşılığını manevi olarak aldığın, yüzünü güldüren bir meslek. Bence bu kararı ailen değil sen vermelisin.22 Yorumla
Soran+1 yılHangi branşta öğretmensiniz?
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhabalar.
Maalesef özellikle hayatı şekillendirmemizde, bizden daha fazla rol sahibi olanlar, eleştirmek bedava da olunca, akıllarına gelen her söylemi, fikri, yorumu size aktaracaklardır.
Fakat bahsettiğimiz şey, birkaç haftalık gelişigüzel iş yapmaktan ibaret bir şey değildir. Nasip olursa seneler boyunca o mesleğinizi icra edeceksiniz ve onla yaşayacaksınız, ordaki maddi payınızı da, başarınız, merakınız, sevginiz ve alakanız ile alacaksınız. Onun için başta o mesleğe arzunuz yüksek derecede olmalı. Cevabı da orada başarı sağlayarak, mutluluğunuzu göstererek vermelisiniz. Lütfen hedefinizden vazgeçmeyin, çokça başarılar. :)12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler:)
- +1 yıl
Rica ederim :))
Tabiiki kendi istediğin.. sonra istemediğin yerlere geleceksin belkide birçok insanın olumsuz şekilde hayatını etkileyeveksin.. ama aksi olursa çok güzel iş çıkarırsın.. benim kuzenim şu an att sırf babası istedi diye gitti ve üstelik çocuğu kan tutuyo yapamıyorum diyo.. yani iyi seçim yap.. unutma hayat senin ve sen yaşayacaksın.. haa ailenide arka plana atma tabiiki aklına yatarsa okeylersin yatmazsa kendi fikrinden devamke
00 Yorumla
+1 yılHer mesleğin ayrı bir zorluğu var tabi fakat öğretmenlik hem vebal hem ağır hak içeren bir meslek yani çocuk seviyorum diye yola çıkmaktan ziyade mesleğin bütün gereksinimlerini az çok taşıman gerekir.
23 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi gereksinimler müsaitseniz açıklarımısız?
- +1 yıl
Bir kere Hayatının her alanında sakin, öğretici bir duruşunun olması gerekecek hani hiç bugün de kafayı dağıtayım ya da moralim bozuk deme şansın yok hep örnek olman gerekir. Dahası çocuklarla ilişki kurmak güzel ama veliler tam bir imtihan yani çocukları eğlemekten çok velileri tatmin etmen gerekecek sürekli ve gerçekten şok ediyorlar düzenli olarak. Derslerde Hep aynı şeyi anlatırken bir süre sonra sen kendin her noktasını ezbere bildiğin için bunu yeni gören çocuklara aktarırken onlar için anlaması zor olan bir konu olacak. Daha vardır da aklıma ilk gelenler bunlar şimdilik.
Soran+1 yılHımmm, sağ olun.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
43
Cevap
35Cevap
Mesleğinde geleceğin noktayı düşünerek secmelisin derim. Bir heves uğruna önü kapali meslekleri secip diplomali kasiyer oluyoruz. Gönül ister ki eglenerek işimizi yapalim icimizden gelsin ama bu ülke hayallerindeki mesleğe uygun değil o yüzden ilerisine bak is bulabileceğin ya da kurabilecegin ortada kalmayacagin bölümlere bak derim
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet daha mantıklı olucak galiba sağ olun.
atanmak çok zor öyle istediğin gibi olamıyorsun ki işsiz kalan çok fazla seçimini daha mantıklı yapman gerekiyor diye düşünüyorum durum ortada yoksa tabiki kendi istediğin meslek bende risk alarak bir tercih yapıyorum seni çok iyi anlıyorum ama gerçekten elinde olacak bir şey değil sonradan daha çok üzülebilirsin umarım gerçekten istediğin gibi olur olumsuz konuşmama rağmen hayallerinin peşinden git ama ihtimalleri de iyi değerlendir
13 Yorumla
Soran+1 yılBende bu yüzden çok kararsızım.
Soran+1 yılSayısalcıyım
+1 yılKendi istediğini yap. Ömür boyu sen çalışacaksın onlar değil. İşini severek ve ilgiyle yapan bir öğretmen birçok çocuğun hayatına pozitif anlamda etki eder. Bazı öğretmenler travmadır. İşini severek yapan insanlara ihtiyacımız var.
31 Yorumla
Soran+1 yılFikiriniz için teşekkür ederim.
+1 yılSen kesinlikle kendi istediğin mesleği seç. 18 yaşını geçmişsin artık kendi kararlarını alacaksın ve ailen de bu zahmet saygı duysun. Onların istediği mesleği yapınca ya hayattan soğursan, mesleğini beğenmezsen ne olacak? Giden yılların geri gelecek mi? Onlar sana hesabını verecek mi bunun? Hayır.
O halde kendi mesleğini yap.30 Yorumla
+1 yılİsini severek yapan hic calismaz hic yorulmaz dinlenmeye de ihtiyac duymaz. Severek yapmazsan eziyet olur sana sevdigin isi yap hayat senin hayatin Ailen calismiycak senin yerine. 30 yıl sen çekiceksin is hayatinin stresinj. Yetiskin insanlarla stres yasiycagina cocuklar başını şişirsin daha iyi.
10 YorumlaBu isler biraz sans. Çünkü hic bir Şu an hayalini kurduğun gibi olmayacak. ogretmen olup cok pisman olman da olasi. Ailenin istediğini yapip pismanda. Ama tavsiye istiyorsan
Hayalimdeki meslegi tercih etmeni tavsiye ederim. En azından istedigimi yaptim dersin
Ailenin istegini yaparsan hayalini yapmadığın icin pişmanlığın cok daya büyük olur10 YorumlaHayalindeki olanın peşinden git her zaman. Ömrünün sonuna kadar ailen yanında kalmayacak nede olsa veya seçtiğin mesleği ailen yapmayacak. Severek gideceğin bir işin olsun, her gün of yine mi bu iş diyerek gideceğin olmasın. O yüzden istediğin yoldan devam etmelisin.
24 Yorumla
Soran+1 yılSağ olun.
Bu senin hayatın tabii ki de hayalinde ki meslek sakın onları dinleme hayallerinin peşinden git bak ciddi söylüyorum pişman olabilirsin kendi yolunu kendib çiz
12 Yorumla
Soran+1 yılSağ olun.
Gizli Üye(36-45)+1 yılArtik okumuyorum bana harcligimi siz verin de bak nasil desteklemeye basliyorlar. sevmedigim isi neden yapim arkadas? Verimsizlik ve depresxon cabasi..
Ha tr de ögretmen olmak zor mu zor. Atanmayi bekle babam bekle..
realist olup yoluna bakacaksin10 Yorumla
+1 yılHer zaman sevdiğin işi yapmalısın ben o hatayı bir kez yaptım bir daha yapmam aile seçtiğinde sorun oluşuyor genelde
13 Yorumla
Soran+1 yılDeneyimlerinizi paylaştığınız için sağ olun.
- +1 yıl
Herzaman farklı deneyimler de sorabilirsiniz
Hayalinin peşinden git poncik
Kibir budalası tiplerin lakırtıları aklını karıştırmasın12 Yorumla
Soran+1 yılSağ olun.
+1 yılÖğretmenlik gönül işi kesinlikle. Bu gün pek çok eğitim kurumunda sırf memurluk sıfatı alabilmek için öğretmen olmuş çalışanlar var. Artık onların elenmesi gerekiyor. Varlıkları bu ülkeye yük, çocuklara zarar. Lütfen hayalindeki mesleği seç.
10 Yorumla
+1 yılAilen ne istiyor merak ettim doğrusu birde seni mutlu edecek mesleği yapman lazım
14 Yorumla
Soran+1 yılBabam inşaat mühendisi benimde mimar olmamı istiyor.
- +1 yıl
Evet anlıyorum bu tip babaları çok gördüm
- +1 yıl
şu an mimarik işi de sıkıntılı
- +1 yıl
Evet eskiden çok revaçta ydi ama şimdi maalesef öyle değil
u +1 yılHayallerinin peşinden gitmelisin, mesleğini yaparken mutlu olmalısın. Sabah işe giderken heyecanla ve istekle gitmelisin yoksa o iş sana eziyet olacaktır. Kendini mutlu etmek için ne gerekiyorsa onu yap.
10 Yorumla
+1 yılÖğretmenlik mesleğini küçümseyeni de yeni görüyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılBen değilim zaten bazı arkadaşlar yaa…
Soran+1 yılEn önemli mesleklerden biri zaten.
- +1 yıl
Sen takma onları. Hayalinin peşinden koş
Ya öğretmenlik en onurlu mesleklerden; ne hale geldi üzülüyorum gerçekten.
İdealleri olanlar öğretmen olsun arkadaş.
Sen de olmalısın bence.30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİyiki öğretmenler onların çocuklarıyla uğraşmışda senin gibi öğretmen yetişmiş sen istediğin mesleği yap
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok sağ olun 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Cevap sahibi+1 yıl🌹🌹
+1 yılOnların düşünce tarzı iğrenç de olsa haklılar koşullar itibarı ile berbat bir meslek ve hasas ruhlu isen çocuklar öok yıpratıcı ama seçim sevgi her şeyi göze almak demekse alabilirsin
10 Yorumla
+1 yılTabii ki kendi istediğini. O bölümü sen okuyup çalışacaksın ailen değil karışmaya hakları yok.
20 Yorumla
+1 yılNe olursa olsun hayalinde ki mesleği yap diğer türlüsü sana eziyet gibi gelir
20 Yorumla
+1 yılAilenin istediğini değil herzaman kendi istediğine git en azından pişmanlık olmaz sonunda.
20 Yorumla
+1 yılTabikide kendin istediğin sevmediğin bir işi yapmak çok zor
10 Yorumla
+1 yılInsan sevdigi işi yapmalı tabi ki. Ailenin seçtiği meslekte mutlu olacağın ne malum.
10 Yorumla
+1 yılHayallerinin mesleğini tabiki. Bu hayat senin bir defa yaşayacasın. Tekrarı yok.
10 Yorumla
+1 yılSana tek bir şey söyleyeceğim. Hayallerinden asla vazgeçme.
10 YorumlaTabii ki önce istediğin, sonra araştırıp öğrenip benimsediğin
10 Yorumlakesinlikle ogretmenlik... baska bi meslek dusunme..
10 Yorumla
+1 yılBitirdikten sonra kpss serüvenin başlayacak, atama olması için çok yüksek puanlar gerekiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKutsal meslek ve daha güzeli isteyerek yapabileceğin bir meslek. Harika gerçekten. Sen kendi bildiğini yap diyorum.
20 Yorumla
+1 yılEğer hayalindeki mesleği seçmezsen ileride mutsuz olduğunu fark edip tekrar üniversite sınavına hazırlanırsın. İstediğin yolda ilerlemelisin. Onlar senin hayatını yaşamıyor ve senin tam olarak neyi sevdiğini bilmiyorlar.
20 Yorumla
+1 yılİki türlü de pişman olacaksın en azından hayalini seç
01 Yorumla
Soran+1 yılNeden pişman olacağım?
Hayallerinden vazgecersen hayati boyu pisman olursun
10 Yorumla
+1 yılAilenin istediği mesleği seçersen mutlu olmayacaksın, kendi istediğin mesleği seçersin hayalin gerçekleşecek mutlu olacaksin.☝️😏😊
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendi istediğini seç o mesleği ailen yapmayacak sen yapacaksın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayalindekini ve sana uygun olanı seç. Sonuçta sen yapacaksın bu işi.
10 Yorumla
+1 yılOkula ailen gidecekse elleme onlar seçsinler
21 Yorumla
Soran+1 yıl😂🤣
+1 yılNe hayalle ne küçümsemeyle alakalı değil. Alacağın maaşa bakar. O maaşla Clips bile alamazsın.
01 Yorumla- +1 yıl
*clio
Gizli Üye(25-29)+1 yılNetlerin iyiyse öğretmenlikte harcanırsın. Zaten hiç belli olmuyor sınavdan sonra sen de başka bir bölüm düşünebilirsin benim arkadaşlarım hep farklı oldu ben de öyle
00 Yorumla
+1 yılHayallerinden vazgeçme... Onlar da unutmasınlar ki onları da yetiştiren eğiten bir öğretmendi...
00 Yorumla
+1 yılHayal diyiceğimizi bile bile sorman bende zeka seviyen hakkında şüphe uyandırdı
00 Yorumla
+1 yılöyle dışarıdan gözüktüğü gibi bir meslek değil çocuklardan soğuyorsun.
00 Yorumla
+1 yılHayalin olan bence ben pişman oldum hayalimi seçmediğime içimde ukte kaldı tekrar sınava girip okumak istiyorum o bölümüde
15 Yorumla- +1 yıl
Hangi bölümü okudun
- +1 yıl
Gıda teknikerliği okudum ama hemşire olmak çok istiyordu
- +1 yıl
Hemşire de lüks yaşatmaz hem de çok yoğun zor bi meslek. Umarım kendi mesleğinde atanmışsındır
- +1 yıl
Hemşire evet lük bir meslek değil ama hep istediğim bir şey di o yüzden tekrar hazırlanıp hemşirelik te okumak istiyoeum hayırlısı ise
- +1 yıl
Hiç gerek yok değmezz
Kendi istediğin tabi tartışma konusu olmamalı böyle şeyler
00 Yorumla#SENİN GELECEĞİN SENİN KARARIN
Kendi seçimini yap ailene aldırış etme senin hayatın annenin ya da babanın değil10 Yorumla
+1 yılEczacilik sec netin iyiyse.. asla pisman olmazsin
14 Yorumla
Soran+1 yılAslında düşünmedim değil 😊😊😊
- +1 yıl
Cok rahat bi meslek 😊 ogretmenlikten daha iyi bence hem maddi hem manevi anlamda
Soran+1 yılAnladım, fikrinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim
Bence sen ögretmen ol güzel ve saygin meslek.
17 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Soran+1 yılFen Bilimleri (Ortaokul)
Soran+1 yılSağ olun :)
Hayat senin hayatın kendi istediğin işi yapman daha iyi olur
20 YorumlaDiğer seçenek ne yazmamışsın?
12 Yorumla
Soran+1 yılMimarlık
+1 yılBence hangisini istiyorsan onu seçmelisin
10 Yorumla
+1 yılNe yaparsan yap mutlu olmayacağın şeyi yapma.
10 Yorumla
+1 yılvalla canım ataması yok ama sen bilirsin
10 YorumlaÖğretmenlik bitti kardeşim hiç o yola girme.
10 Yorumla
+1 yılHangi kararı verirsen ver, kendi kararın olsun.
10 Yorumlasakın hayallerini terk etme
10 Yorumla
+1 yılNe ogretmeni
15 Yorumla
Soran+1 yılFen Bilimleri (Ortaokul)
- +1 yıl
Yanı öğretmenler daha az kazanir. Ona gore karar ver
- +1 yıl
Ama en azından iş bulursun işsiz kalmazsin
Soran+1 yılHımmm bilmiyorum hayla kararsızım.
- +1 yıl
Onlar ne istiyo
+1 yılHayellerindeki meskeği
00 Yorumla
+1 yılCevabı sende biliyorsun o yüzden beni yorma
00 Yorumla
+1 yılHayallerinin peşinden git
10 Yorumla
+1 yılHayallerini
20 YorumlaKendi hayalin
10 Yorumla- Devamını Gör (18)
Devamını Gör(63)