Dışlanma vs var mı
Hani dininden olsun
Giyim tarzından olsun
Hani dininden olsun
Giyim tarzından olsun
Size bu üniversite ortamlarını nasıl anlatıyorlar da böyle bir soru ya da fikir oluşuyor zihninizde? Gideceğin yerde senden farklı canlı formları olmayacak senin gibi etten kemikten insanlar var merak etme. Sen iyi bir şehirde, iyi bir okulun iyi bir bölümünü kazanmaya bak. Gerisini düşünme. Sen tıp öğrencisiyim, hukuk okuyorum, mühendislikteyim dediğinde kimse senin ıvır zıvırınla ilgilenmez merak etme.
Sence hukuk okumak mantiklimi
Boş okuduktan sonra tıp okusan da aynı. Ama donanımlı, bilinçli ve hedefli bir şekilde su ürünleri de okusan elbet bir vizyon ve prestij sahibi olursun.
Lisenin daha serbest halidir üniversite. Lisede nasıl bazı arkadaş grupları oluşur, üniversitede de aynısı olur. Giyim tarzından dolayı aşırıya kaçarsan, evet insanlar seni kendi düşüncelerine göre değerlendirebilirler ama zaten bu toplumda da öyle değil mi? Gotik giyinen bir kız arkadaş var, yemekhanede arkasından satanist falan diye bağırdılar mesela :D sürekli siyah giyip zincirli kolyeler vs takıyordu. Normal toplumda nasıl tepki alırsan üniversitede de o şekilde olur ama kimse gelip de sana karışmaz. Giyimden kastın kızlar için kapalılık, açıklık mevzusu ise gayet rahat takılıyor ve sosyalleşiyor onlar da. Kendini içine kapatan da her türlü kapatıyor ve soyutluyor kendini. Giyimle, dinle vs ilgisi yok yani. Bölümde Skyrim oyunundaki tanrılara taptığını söyleyen bir arkadaşım bile var :D Siyasi görüş kısmında ise fikirlerini çok belirtmemeni tavsiye ederim, Türkiyede yaşıyoruz herkes gergin, bu konuya girmeden takılmak en iyisi :)
Cevap
4Cevap
Çirkinsen dışlanırsın ve gruplaşma var.
İlk hafta arkadaş buldun buldun.
Kafana göre birini illa bulursun öğrenci profili liseye göre çok daha geniş, kulüplere katılıp ortak ilgi alanlarından insanlarla da buluşabilirsin isteyen ortamını çok güzel kuruyor ben tek tabanca ama ahahahhajxwbhahs
Her çeşit insan var, herkes kendi grubuyla takılıyor
Hep seks var. Herkes birbiriyle..
Güzel soru ben de merak ediyorum
Yobaz şehirlerde var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?