KizlarSoruyor Mikrofon bu sefer YKS2022 öğrencileri için sokakta!
Özel vs Devlet... Senin tercihin hangisi? Hadi birlikte YKS2022 öğrencilerine yardımcı olalım! 🤓
#benimüniversitem etiketiyle sen de deneyimini bizimle paylaş! 👯♀️❤️
üniversitenin bölümleri bir olmuyor ki.. iyi bir üniversite olsa da her bölüm farklı hocalar barındırıyor mesela benim üniversitemde okuduğum bölümde hoca yoktu seçmeli ders açılmıyordu. Bölümde 2. 3. Senesinde olan öğrencilere akıl danışmak linkedinde mezun profillerini araştırmak lazım. Bölüm başkanı tam bir egoist öğrenci ne kadar yardım isterse istesin tepeden tepeden bakıyordu. İnanın muhattap olacağınız hocalar çok mühim. Mezun oldum kadın bana referans bile olmadı bir kez haddimi aşmadım katiyen saygısızlık yapmadım. Ricamı kırdı.. Şimdi bir devlet üniversitesinde aynı bölümde master yapıyorum hocalarda egoyu bırak bildiğin içtenlik var dostluk var ben böyle bir şey görmedim🤗
Üniversite değil bölüm insana para kazandırır, kariyer sağlar. İnsanlarımız inatla bunu kabullenmiyor. Şu üniversiteden mezunum demek için ömür boyu iş olacağı bulamayacakları bölümleri okuyorlar.
Bölümün iyi ve önü açık olduğu müddetçe, kendini de sırf üniversite okudum demek yerine gerçekten emek verdiğin sürece, geliştirdiğin sürece herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Adı sanı duyulmamış, tonlarca üniversitede binlerce kontenjanı olan ve açıköğretim fakültelerine kadar düşmüş hiçbir bölümü tercih etmeyin.
Özel üniversitede tam burslu okudum, sıralamam devlete de yetiyordu ama şartları daha iyi diye özeli seçtim. Yine olsa yine özeli seçerim. 10 metrekareye 80, 1 danışmana 180 öğrenci düşen devlet üniversitelerinden daha iyi bana göre.
Röportaj çok iyi olmuş bu arada, ellerine sağlık :)
@AsabiÖküz psikoloji efem
@AsabiÖküz Ekledim de alanda değilim, şunu da yapayım bunun eğitimini de alayım öyle başlayayım diye diye çok geri kaldım. 5 seneyi geçkin başka sektördeyim mutluyum halimden :))
Çok tecrübeli birisin röportajlar çok iyi. bu güzel videolarınızın devamını bekliyoruz ❤️
Güzel röportajlar için teşekkürler, bölüm ne kadar önemli ise iyi bir üniversite de bu bölümü okumak çok daha önemli bana göre. Bazı üniversiteler vardır ki parmakla gösterilir şirketlerde özel ilgi görür, o üniversite ve bölüm mezunu ilk tercih olur. O yüzden sadece üniversite okumak için değilde iyi bir üniversitenin bölümünden mezun olmak kariyerin ilk anahtarıdır...
Cevap
39Cevap
Ben tavsiye ederim. Tabi Boğaziçi veya Yıldız Teknik'i kazanmadılarsa :p
#İstanbulÜniversitesi
Özel daha iyi bence
İstemediğiniz , ailenizin size idrak ettiği sırf maaşı güzel. diye bir bölüme gitmeyin , hem hevessiz oldunuz için hemde o alanda ytngnz olmadığı için okul bitmek bilmeyecek ve yarıda bırakacaksınız.
Kendinizin neye yeteneği var ölçün ona göre bir bölüm belirleyin. İnsanları kaale alın ama karar verici mekanizma siz olun. Öğrenim kredisi almayın , harcarken tatlı oluyor öderken sıkıntı.
tercih yapmadan önce Ortamı ve şehri mutlaka gidip önceden görün.. sonra bir bakmışsınız dağ şehrine gelmişsiniz akşam sevgilinizle 2 bira içecek yer bulamamışsınız.
Şehre adapte olmak için ve arkadaş ortamıniz oturana kadar çok odalı yurt tercih edin.. abi benim biran önce ortam kurup yiyismem lazım diyerek öğrenci kazıklayan ev sahiplerine bir ton para bayilmayin tek başınıza , yurtta ortamınız oturduğunda sıkılacak 2-3 kişi eve çıkacaksanız zaten sabirli olun acele etmeyin.
Özel ya da devlet meselesine girmiyorum. Herkes bütçesine göre takılır. Gençlere öneri aklıma gelen bunlar.
Ben de üniversite zamanlarıma gittim. Burslar genellikle durumu olmayan öğrencilere çıkmazdı ilk kural buydu. Kyk da kalan her öğrencinin hayali eve çıkmaktı.
Ama artık okumanın bir esprisi de kalmadı. Kendini geliştiremiyorsun her yıl aynı sorular ya da online sınavlar. Haliyle herkesin yüksek not alması, herkesin okuması...
Bazı şeylerin değeri eskisi gibi değil. Eskiden gerçekten üniversite kazanmak daha zordu, bu kadar atama bekleyen insan yoktu haliyle.
Şimdi ego var, herkes patron benim kafasında.
Özlüyorum eskileri...
İlk okul mezunu biri olarak , 3 dil biliyorum.. yurt dışında yaşıyorum. .. gençlere tavsiyem... Lütfen pes etmeyin.. okuyun ve okuyun , her şeye rağmen daha çok çalışın. .. inanın her şey çok güzel olacak. .. ayrıca lütfen ve lütfen yabacı dil öğrenin... ben okumadığım için çok pismanım.. lakin okumadığım halde yurt dışında bir firmada müdürlük yapıyorum... Tırnaklarımla kazıyarak geldim bu seviye ye... Çalışanlarımın hepsi üniv mezunu... liyakate dayalı olarak iş veriyorum. Kimseyi hor görmüyoruz. Ama kimsenin de emeğini hiçe saymıyoruz. Okuyun gençler. Başarılı olun. .
Universiteye gitmeden universiteden biktim ben ztn ulkede bi anlami kalmadi cook iyi bir uniye veya bolume gidilmedigi surece uni boştur zaman ve para kaybidir mesela kredi aliyorlar sonra uni bitio misliyle geri odeme falan yani coook iyi bir uniye gitmicekseniz ve illada uni okuyim diyosaniz aciktan okuyun gidin calisin yani gidip borçlanip veya bussuru para harcayip hayatinizdan goturmeyin gereksiz yani gene issiz kaliniyor garson falan oluyoruz ztn he paraniz çoksa ben gidicem eglencem diosaniz hayat size guzel gidin tabi 😂😂😂
Ama paraniz yoksa borclancaksaniz veya ailenizin destegiyle birikimiyle gidicekseniz cook iyi bir bolum ve uniyede gitmicekseniz önermem gerek yok o parayla daha iyi seyler yapabilirsiniz yatirim falan ogrenin veya is yeri acin ne biliyim para odakli olun 65 yasinda emekli olma isi pek mantikli degil çünkü 😅 emeklilik artık mezarda yani paranizi kazanin sonra ztn istemediginiz kadar eglence ayaginiza gelir yeterki paraniz olsun 😂
👏👏👏
Teşekkürrrr
Teşekkürlerr
Marmara Üniversitesinde okuyorum. İlk günkü heyecanım hala aynı. Hala seviyorum burayı. Ortam harika. Öğrenciler müthiş. Klüpler aktif, öğretmenler çok kaliteli. Bölümlerin çoğu ingilizce ve almanca eğitim veriyor. Staj bulmak çok kolay. Yemekhanedeki yemekler çok güzel. Haftada 2-3 kere kırmızı et, en az 1 gün de tavuk eti veriyorlar. İyi ki gelmişim buraya. Sınav sonucumu görünce mutluluktan gözlerim dolmuştu. Buraya girmek hiç de kolay değil. Ben memnunum. Tavsiye ederim. Girebiliyorsanız Marmara yı tavsiye ederim. İstanbul Üniversitesi çok leş sakın seçmeyin.
Devlet üniversitesinde okudum hiç pişman değilim ki mesele zaten artık üniversite okumaktan da çıktı. O yüzden genç kardeşlerime tavsiyem -bunu kendi öz kardeşime de söylüyorum- sevdiğiniz mutlu olduğunuz yerde olun. Ne olursa olsun kim ne derse desin çabalamaktan ve inanmaktan asla vazgeçmeyin. Kendinizi en iyi siz tanıyorsunuz gelişin, değişin ve değiştirin artık bu düzeni benim bir ablanız olarak size inancım ve güvenim tam. Yeni nesil pırıl pırıl ve umut vaad ediyor bu yüzden memnun ve mutluyum. 💫
#GelecekseninavuçlarınıniçindeZkuşak
#Cerrahpaşaüniversitesi
Veterinerlik okuyorum. Eğerki hayvanları seviyorsanız onlara umut olabileceğinizi inanıyorsanız onlarla bağ kurmak adına bölüme ilgi duyarsanız benim okulumdaki eğitim sistemi ile güzel bir şekilde bunun üstesinden gelebilir ve keyif alabilirsiniz.
Özel üniversitelerden bilkent, sabancı, koç, beykent iyi üniversite, devlet üniversitelerinin içinde Ankara , İstanbul İzmir bursa, eskisehir, adana, Antalya daki üniversiteler tercih edilebilir, bu üniversitelerde, yandaş yapma şansıda var, fırsat varsa yandalda yapabilirsiniz. Başarılar dilerim
Üniversitemin fakültesini tavisye etmem çünkü diğer fakülteler merkezde yer alırken bizim fakültemiz dağ başında köy gibi küçük bir ilçede yer alıyor o yüzden üniversitemi değiştirme kararı aldım. En yakın fakülte bile 2 buçuk saatlik mesafede yer alıyor. Okulum ise Manisa celal bayar üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Kocaeli Üniversitesinde okuyorum. Eğitim açısından verimli fakat ders geçme koşulları olarak diğerlerine nispeten zordur. Konum olarak okul dağdadır. Şehir merkezi rakımı 4 metre okulunki 385 metre siz düşünün. Öğrenci gelişimi ve ortamı olarak Akademik Kariyere çok uygun. Ortamlara akmak istiyorsanız pek size göre değil. Şehir güzel, ferah, gelişmiş, rahat. Kışı biraz uzun ve havası kışın genelde baya bi soğuk…
Asla gelmeyin Kendinize yapacağınız En büyük hata olur Beykent Üniversite çok büyük hayallerle gelmiştim ama 1 senedir bu okuldayım ne etkinlik var ne öğrencilerin şikayetlerini dikkate alacak birisi var yazık etmeyin kendinize
Üniversite okumuyorum kazanan herkese başarılar dilerim şimdiden
Bu arada bende oraya yakın oturuyorum Sarıyer Ayazağa da Turkcell Platinum park a çok yakınım sizleri orada da görmek isterim misafir bile ederim 😄😇
Devlet üniversitesinde okuyorum. Tekrar tekrar seçecek olsam devlet üniversitesi seçerim. Nedensiz bir şekilde özel üniversitede herkes birbirine saçma tripler atıyor, daha güzel olmak, en pahalıyı almak, okul yemeğini kötümsemek. Okuyan arkadaşımdan biliyorum sürekli birbirlerini ezikleme derdindeler. Eğitimin kalitesi önemli olan verilen para o eğitime layık olamadıktan sonra hiçbir işe yaramıyor bence
Devlet üniversitesi iyidir ya.. Özele anca diploma lazımsa giderim ben. Mesela seneye gideceğim bakalım. Ekstra bir diploma lazım çünkü.
Bu arada emeğine ve ayağına sağlık @brandygirl :)
İstanbul üniversitesinde okudum yüksek lisansı çomüde yapıyorum. Puanı tutan gözü kapalı İstanbul üniversitesine gitsin ama ömür boyu üniversiteye gidemeyecek olsalar dahi çomüden uzak dursunlar
Evet hem de çok. Bir sürü üniversitede bulundum böylesini görmedim
İlk üniversitemi özelde okudum kafa dengi bir sürü arkadaşım oldu. 2.üniversiteyi devlette okuyorum ama o kadar boş insan var ki parası olan özele gitsin. Ege üniversitesindeyim bu arada
Etmem 3 adet üni. okudum.
Akdeniz , Necmettin Erbakan ve Süleyman Demirel.
En beğenmediğim üniversite kesinlikle Sdü'dür. Allah bida düşürmesin diyorum..
Eğitim almadım ama İstanbul'da Marmara, İstanbul bunlar devlet, Özelde Acıbadem, Maltepe ve Yeditepe iyi diye tahmin ediyorum, tabi fiyatları hakkında bilgi sahibi değilim.
Tek tavsiyem şudur. Geri ödemeli öğrenim kredisi almasınlar. Kredi kartı almasınlar. Ve istemediği bölümü okumasinlar..
Atatürk üniversitesi ve İstanbul üniversitesini öneririm canım okullarım ikisini de seviyorum😊
Ne zaman mezun odun?
Atatürk 2016 İstanbul seneye sen hangisi
Boğaziçi
Hmm mezuniyeti merak edince aynı uni sandım
Yok ben mezun olalaı çok oldu.
Erzurum çok uzak soğuk birde orası
Evet ama güzeldi
Bölüm!!
?
Ben 2 sene okudum orada sistemi rahatsız etmedi 2014 16 da okudum
Ama icerik olarak zayifti derslr lisenin tekrari gibiydi uni nin genel sistemi guzeldi. Keske derslerde daha iyi olsaydi
Sen hangi yılda okudub
Benim ulaşım sorunum yoktu
5 6 sene de ne kadar kotulesebilir bilemedim🤷🏻♀️
Devlet üniversitesi gibisi yok tabiki. Bu arada öğrencilere ulaşım bedeva olmalı bence. 😊👍
Kesinlikle özel çünkü çok daha kaliteli, daha iyi ders imkanı var.
Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın. Sokrates
#benimüniversitem sakın ama sakın Ahi Evran Üniversitesine gelmeyin
Türkiye'de üniversite okumak 4 seneyi çöpe atmaktır
Celal Şengör
Bilkent üniversitesi, başkent üniversitesi ve koç üniversitesi 🫶
Güzel röportaj böyle şeyler keyifli oluyor. Acaba aaa ben üyeyim diyen çıkmıyor mu hiç
Denizlinin bı köyünde 2 yıllık aşçılık okudum geri geldim🤣🤣 Gidiceklerse güzel 4 yıllık üniversite ye gitsinler
Devlet bence daha mantıklı ama büyükşehirden küçük yerlere gideceksen tıp hariç şehrindeki özel üniversite derim bu arada buyuksehirde yaşıyorsan bence aynı şehirde oku
Selçuk üniversitesini asla tavsiye etmem. Aklı olan gelmesin
Nevşehir Hacıbektaşi Veli Üniversitesinde okuyann var mı nasıl bir yer tavsiye eder misinizzz
ben özel üniversitede %100 burslu okuyorum. Okula para aktığı için doğal olarak ortam da şartlar da gayet iyi. Eğer burslu değilseniz veya aileniz zengin değilse okula para vermek çok zor.
#benimüniversitem Çukurova Üniversitesi tavsiye ediyorum
Üniversite okumadım okuyanlarda zaten okumaya gittiğini pek. Düşünmüyorum cevremde kimi gorduysem neye gittiği belli
İnsanlar onu da yapasın mı ama her şey kötüye gidiyor bari rahat rahat sevişsinler
@yalnızlıktanölüyor zıkkım yapsınlar aileleri para dayandirmiyor onlar barda pavyonda yesin die mi
Barda pavyonda yemesinler tabiki evlerinde yapsınlar
Karabuk universitesine kesinlikle gelmeyin sakın tercihlere en sona bile yazmayim mazallah tutar falan
Tavsiye mi.. Ülkede kaliteli eğitim veren üniversite kaldı mı?
Ben Necmettin Erbakan üniversitesi mezunuyum gene sevgilim yok😄😄
Oha bende hangi fakültedeydin?
İstanbul Üniversitesi ni tavsiye ederim 👍
Benim gibi mezuna kalmaya karar veren oe var mi
Meee🙋
Mersin Üniversitesi🌸
Güzel video olmuş emeğinize sağlık
İstanbul Üniversitesi
Devlet, İstanbul teknik üniversitesi
ederim açıköğretim anadolu üniversitesi hahahah :D
Bence Devlet üniversitesi neyi eksik mis gibi işte
Ege’m mükemmel bi okul