İkinci öğretim tercih eden ve edecek birçok öğrenci vardır.
Akşam saatlerinde ders görmek mi yoksa gündüz saatlerinde ders görmek mi sizin için daha avantajlı, neden?

Sonuç olarak, ikinci öğretim puanının da neden düşük olduğunu görmekteyiz, mecbur kalınmadıkça, gündüz işte çalışma durumu olmadıkça kesinlikle ikinci öğretimi tavsiye etmem, hem birinci öğretimi hem de ikinci öğretimi tek branşta tatmış biri olarak.
Sabah git, öğleden sonra üç gibi çık, zaman sana kalsın.
İkinci öğretim, genelde puanı yetmeyen veya zamanı uymayanlar için bir tercih imkanıdır. Bunun dışında başka bir faydası olduğunu düşünmüyorum.
Akşam sınava girmek, akşam sunum yapmak, yarı uykulu, yarı aç, bence eğitim almak için pek uygun değil ama zamanı uymayanlara diyecek bir şey yok. İkinci öğretim sadece bir alternatif, bence birinci öğretim iyidir.
puan yetmeyen demıssın benım zamanım ıcın kastedıyorum arada oyle cıddı bır makas yoktu puan ıcın sadece ogretım ucretı 100 tl odenıyorsa 2. ogretım 300 tl ıdı.
bu aöf falan gıbı birşey degıl..
@burakistan35 puanı yetmeyen veya zamanı uymayan demişim.
bende puan ıcın oyle cıddı bır makas olmadıgını soyluyorum benım zamanıma gore 450 puan ise b. ö 447 puan ya da 445 i. ö puanıydı.
@burakistan35 Puan olarak pek bir fark yok.
Dediğinizde haklısınız.
👍🏼
İkinci öğretim okudum ve büyüklerimi dinleyip ikinci öğretim yazdığıma o kadar mutluyum ki. Sınavlar bile normal saatlerde oluyordu. Birinci öğretimle sabah salyaları akarak derse giderken diyeceğim de ben son 3 sene 2-3 ay falan derse gitmedim. Neyse sonuç olarak öğrenci hayatı en güzel ikinci öğretimde çıkar. Hem part time çalışma olanakları daha uygun olur.
Çoğu insanlar ikinci öğretimi uykuyu sevdiği için seçerler. Kimisi de gündüz çalışıp akşam derse gitmek için. Ben de ikinci öğretim okudum uykuyu seven biri değilim erken saatlerde kalkıp derslerime çalışıyordum. Oda sessiz olduğu için verim alabiliyordum. 350-420 olarak 2 sene harç ödedim. Bu dezavantajı var maalesef. Akşam saat 5'te çıkıyordum kimi zaman 9-10 kimi zaman 7-8 gibi ders bitiyordu..
Şöyle bir dezavantajı da oldu benim için. Bizim okula gittiğimiz saatlerde yurtta yemek kalmıyordu birinci öğretim okuyanlar yediği için. Veya soğuk denk geliyordu. Tabi ki yurttan yurda değişir. Apart da tutabilirsin senin tercihin🤨
🌸*
Cevap
14Cevap
İkisininde birbirine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Birinci öğretimde erken kalkarsın fakat akşamın sana kalır ve dersin az veya olmadığı günlerde part time çalışma olanağı olabilir (az bir saat olabilir belki ama hiç değilse eline bir miktar para geçmiş olur ). İkinci öğretimde ise gündüz takilirsin gece okula gidersin (bazı ilçe yüksekokullarinda hocalar gündüzculeri erken bitirip gececileri de öğlene aldıklarını biliyorum şahit oldumbenim fakültemde böyle bir şey yokta olanlarda varmış ama sonradan öğrenmiştim) sonuç olarak sen bilirsin amaca göre
diploma olarak ikisi de aynı herhangi bir fark yok ama ikinci öğretim birinci öğretimden sonra kalan zamanlarda yapılıyor. genelde akşama denk gelse de bazen gündüz vakti de denk gelebilir. sececegin bölümün yoğunluğuna göre değişebilir.
Kişiden kişiye göre değişir ama benim kişisel düşüncem birinci öğretim derim. Sabah erken saatte gidip ikindi zamanı olmadan çıkıyorsun ve günün yarısı senin oluyor 😄
Birinci ögretim iyidir. İkinci ögretim sadece çalışıyorsan ya da puanın yetmezse düşümülmeli.
2.öğretim seçenler genelde gündüzleri işyerinde çalışmak için seçiyorlar. Bu seçimler biraz da kişinin hayat yaşamıyla ilgili bir şey.
Gündüz işte çalışmak ya da başka amacın varsa ikinci öğretim okumak daha mantıklı.
Harç parasi veriyorsun ikinci öğretimde onun dışında geç kalkmak daha güzel
İkinci öğretim daha iyi akşam 2-3 saatte dersler bitiyor sonra sabah sana kalıyor
Arada bir fark yok sadece birinde erken kalkmış oluyorsun...
Bana öğretim olsun da, üçüncü bile olur xdxdxd
Birinci öğretim daha iyi bence.
İkisinin de kendine göre avantajı var
1 daha iyi bitirifdğim için şükrediyorum :D
İkinci öğretim cnmm
Kesinlikle birinci öğretim.
İkinci ögretim
Sağ taraftaki kız çok güzel be
ilk tabi
Birinci.
Birinci
Gündüz daha Iyi bencee