Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarını http://sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan açıkladık. Sonuçların tüm adaylarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.2021-YKS tercihlerinin 5-13 Ağustos tarihleri arasında alınacağını belirten Aygün, "Adaylarımızın tercihler başlamadan önce daha sağlıklı bir değerlendirme yapmalarına imkan vermek amacıyla 2021-YKS değerlendirme işlemlerini hızlandırarak sınav sonuçlarını ilan edilen tarihten daha erken açıkladık. Adaylarımızın 5-13 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapacakları 2021-YKS tercihlerinin şimdiden hayırlı olmasını dilerim." değerlendirmesinde bulundu.
Yine hayalime ulaşamadım... napalım artik puanim nereyi tutuyorsa orayi yazip okuyacagim. Yoruldum artik. Hayallerimin önüne sinav konulmasindan, 3-4 soru daha yapamadim diye hedefime ulasamamaktan yoruldum. Olmuyor artik yapacak bir sey yok. Ben mi aptalım sistem mi bilmiyorum. Ama bende de var aptallik. Yapan yapıyor degil mi sonuçta. Turkiyedeki cogu insan gibi istemedigim bolumu okuyup, yillarca o işi yapacağım. Durum bu ne yazik ki. Bende isterdim istedigim bolume girmek ya da merkezi sinav sistemi degilde o bolumle ilgili sinav yapılsa, kisiler istedigi bolumun derslerine çalışıp sinava girse. 3. deneyisimdi. artik mezuna kalma yorgunlugunu çekecek halde de degilim. Yazacağız bir yer.
@MachineS_ eczacilik. 73 bin siralamam geldi bu sene. Gecen sene 47 bindeydim. Kendi yasadigim sehirdeki üniversite 44 binde kapatmıştı. Yani birkac soru daha dogru yapsaymışım yerleşirmişim. Dedim ben bu siralamayi yaptiysam daha iyisi olabilir diyerek mezuna bıraktım tekrar. Ama daha kötü oldu.(il dışı yazma dusuncem yok. Olsaydi istedigim bölümdeydim zaten. Babam il dışına yollamiyor)
Rezalet. ÖSYM ye guvenim kalmadı artık. Ne gününde açıklıyorlar ne düzgün sınav hazırlıyorlar. Hep derdik ki ÖSYM en güzel sınavı hazırlar... Geçen sene gördük. Sonra dedik , yok olağanüstü bir yıldı 2021 de öyle olmaz. Öyle oldu. Bir sınavda bir sürü olimpiyat sorusu sorulmaz abi. Soracaksan bir iki tane sorarsın elemek için. Bir sürü vardı. İgrencti. Gençliğimi mahveden hayallerimi yıkan bu insanlara hakkımı helal etmiyorum beteri bulsun onları. Babamdan işitmedigim azar kalmadı. Dua ediyorum deprem olsa da ölsem diye
Ahhh ahhh Benim babam da aynı şekilde nasıl da üzüldü Olmuşla ölmüşe çare yok Hayırlısı deyip önümüze bakacağız olmayınca olmuyor en çok ta sevdiklerimiz için üzülüyoruz
Güçlü olmalısın ben de aynı durumdayım mağlup oldum ne yazık ki. Ama seneye tekrar girip kazanacağım biliyorum. Bu iktidarı devirecek olan yeni nesil bizleriz o yüzden umudunu kaybetme ve güçlü ol onların inadına çalışıp iyi yerlere gel. Ben yurt dışına çıkacağım diplomamı aldıktan sonra.
Cidden "bu yıl sınav çok zordu "dediler, sınava giren sağlıkçı arkadaşlarım.
Gerçekten öyleymiş. 🤔
İleride yurt dışına çıkma imkanınız olursa üniversiteye gidin, haa eğer yoksa boş verin üniversiteyi, sevdiğiniz hobilere yönelin, o yönde başarılı olun.😌
Çünkü her şekilde işsiz kalacaksınız bunu sizde biliyorsunuz 🤷🏻♀️
Ben sınava girmedim. Girenler umarım istedikleri puanları alıp hedeflerine ulaşmışlardır. Ulaşamayanlar da sakın üzülmesin hayatın sonu değil. Bu yıl olmazsa seneye olur olmazsa da olmaz. Bu kadar üzülmeye gerek yok.
@thappy07 bu hisleri değiştirmek için adım atmak gerekiyor. Yalnız soru sahibine çok bildirim gidiyor. Sen güçlü birisin bununda üstesinden gelirsin eminim ki. Hadi iyi günler
2 senedir barajı geçebiliyordum, bu sene geçemedim. Korkarım 50. yıl dönümümde ak saçlarımla bu sene olcak inşallah diye giricem öyle bir eğitim sistemi 😕
@Gonnnca canım ben ailemle yaşamıyordum küçük bir sağlık problemim vardı sıkıntılı bir süreçten geçtim birazda ailem yüzünden olduğu için kimsenin bana bişey demeye hakkı yok bazen babam söyleniyor ama hiç duymamazlıktan geliyorum kimin ne düşündüğünün hiç bir önemi yok hayat senin hayatın kendi kararlarını verebilecek yaştasın senin için doğru olan neyse onu yap kimsenin engel olmasına sakın izin verme ben bu hatayı çok yaptım annen baban bile olsa müdahale etmesinler :)
@morfinizm gereksiz polemiğe gerek yok, her sene böyle yalan yanlış haberler çıkıyor, bir ara da bütün Suriyeliler tıp&hukuk&diş okuyacaktı, bakıyorum 1 tane yok. Tabii ki eğitim sistemini savunmuyorum, çoook fazla eksikleri var ama dediğiniz gibi bir durumun olması imkansız.
Dün sarı mikrofonda bir tane Suriyeliye denk geldim. Adam Çukurova da tıp okuyormuş. Soruyor nasıl girdin diye. Yabancı öğrenci sınavına girdim 100 aldım dedi herif. Dediği kadar kolaysa tıp okumayan Suriyeliye salak derler.
Ayrıca hukuk okumalarının onlar için pek anlamı yok. Zira bu ülkede hakim savcı noter avukat olmanın en birinci şartı Türk vatandaşı olmaktır. Ama doktor olmak için öyle değil. Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanuna göre yabancılar sağlıkçı olabilir ülkemizde.
Obpm eklenmedi obpm 84 idi ayrıca ayt ye de girdim lisans tercihi yapacaktım gastronomi yazabilirdim tyt’yi geçmiş olsayım 17.25 ile geçilmiyor mu zaten geçen sene 14 değil miydi?
Ben yabancıyım. Türkiye vatandaşları için işlemler farklı oluyor. Ayrıca bildiğim kadarıyla ücretli de bile olsa Türkiye vatandaşları istediği bölümü okuyamıyor sınavsız. Daha detaylı bilgiyi üniversitelerden alabilirsin.
O zaman emek verenlerle vermeyenler nasıl ayırt edilecek benim kuzenim sayısalda ilk 1.000 e girdi o nasıl başardı? Ben eşit ağırlıkta ilk 4.000 e girdim. Ondan sonra önüne gelen hakim, savcı, doktor olsun da bak bakim noluyo
Obp kadar berbat bir şey yok lisede gülüp eğlendiğimin acısını çekiyorum yemin ederim beni de 20k geri atıyor. Nereden bilebilirdi 9. 10. Sınıfa giden ergen ileride böyle bir sorumlulukla karşılaşacağını..
Tamamdır o zaman inşallah hakkında hayırlısın olur. Ben de üniversitemden memnun olmadığım için yatay geçiş yapmakla uğraşıyorum. Eğer başvurum kabul olursa Ege Üniversitesi Türkçe Öğretmenliğine geçiş yapmak istiyorum.
Kılavuzun 3.10 Değerlendirme maddesi gereğince, TYT'de Temel Matematik Testi veya Türkçe Testinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartını sağlamadığınızdan YKS puanlarınız hesaplanmamıştır
Seneye bende Yks sınavına giricem. Nasıl çalışma programı hazırladın , hangi yayın evlerinin kitaplarını çözdün ve hangi YouTube kanallarından yardım aldın. Bu sorular hakkında yardımcı olursan çok mutlu olurum.🙂