Hangisi daha iyidir?
İyi üniversitede 2 yillik bilgisayar programciligi
Kotu universitede 4 yillik bilgisayar muhendisligi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba.
Öncelikle bir üniversiteye düşük puanla girdiğinizde bu durum sizin mezun olduğunuzda iş imkanınızda büyük bir değişiklik yapmaz yani hangi üniversiteden mezun olursanız olun önemli olan mesleğin iş olanaklarıdır.
Ancak düşük puanla gireceğiniz üniversitenin garantisini veremiyeceğim tek konu eğitiminin kaliteli olup olmaması durumudur. Yani kaliteli eğitim için yüksek puanla girilen üniversiteler daha etkili olur.
2 yıllık seçerseniz ve sonrasında 4 yıllığa tamamalama düşünceleriniz olursa DGS'ye giriş yapmanız gerekmektedir. Bundanda belli puanlar yapmanız gerekli.
Yani 4 yıllıkla biraz daha kendinizi rahat ettirirsiniz gibi geliyor bana fakat son karar sizin. 🌸🌸
Kanka 2 yıllık kazandıktan sonra tekrar bir sinava girmek zorunda kalacaksın. Bence bunu yapmak yerine kötü bir üniversitede mühendisliği oku, derslerine asıl düzgün bir sene sonu puanı elde et ve yatay geçiş ile okulları dene. Önemli olan puanını yuksej tutup okulun derslerine çalışman.
@Bludimeri Çok ağır koşulları var 1, dil yeterlilik sağlaman gerekiyor 2. sistem genelde şöyle ösym puanını boğaziçi bölümüne bölünüyor ve 50 ile çarpılıyor ve sonra okul puanını yani 4 lük sistem okul puanını 4 bölünüyor ve 50 ile çarpılıyor örneğin; boğaziçi=450 puan , sösym puanın=300 puan ve sana 33 puan geliyor+ sonra ortalaman 3.10 ve oradanda 39 puan geliyor ve bunlar toplanıyor. ve ortalama=72 puan geliyor ama her okulun sistemi farklı olabilir ama genelde böyle. boğaziçi yüzde 70 ile 30 ayarında yapar ve mesela 350 altında alanları almaz böyle okullar var. En kötüsü türkçe aldığın desleri saymıyacaklardır buda büyük sıkıntı. ama eğer ortalaman iyi ise orta ve üstü okullar tutabilir ama odtü boğaziçi ve benzeri okullar zor gibi görünüyor.
Cevap
7Cevap
4 yıllık bilgisayar mühendisliğini seç, imza yetkin de olur.
İki yıllıklar işçidir bunu unutma. Terfi ve maaş diplomaya bakar. Onun yerine üniversite dışında kendini geliştir ve stajı kendin de yapmaya bak.
Üniversitedenin adı çok önemli sadece meslek olarak değil sana katacağı şeylerde de çok önemli bence.
2 yıllık universite universite sayılmıyor artik o eksidendi
Kurumsal firmalarda terfi ve ücret artırımı diplomaya bakar
Ayrıca 2 yıllık işçiliktir
Kötüye giderim orada çok çalışır başka yere yatay geçiş yaparım.
SORUYU YAZAN ARKADAŞ BENDE BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI YAZMAK İSTİYORUM AMA KARAR VEREMEDİM. ASLINDA SIRALAMAM GÜZEL YERLERE TUTAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. HACETTEPE, DOKUZ EYLÜL, EGE GİBİ.
İSTERSEN SENİNLE KONUŞALIM.
İNSTAGRAM:alisanyildiztr
İyi kötü bi ünide prıgramcılık oku
Orda iyi çalış temelleri al, o süre türkçe mat çalış
Mühendisliği oku iyi ünide
bence burda önemli olan üniversite imkanı onu araştır öyle tercih yapmanı öneririm.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?