YKS' de hangisi daha zor?

Alan yeterlilik sınavı kişinin kendi bilgisi ve ilgisine göre seçtiği alana göre olduğu için daha kolaydır. Ama bir yandan da zordur çünkü çoğu soru bilgi içeriyor. Tyt ise bilgiyi minimumda olsa bekliyor ama asıl önemli olan okuduğunu anlamak ve yorum. Bundan dolayı tyt nin daha zor olduğunu düşünmekteyim.
Ayt de edebiyatta öyle çok konu var ve de ezberlenecek şeyler... Yunus Emre den tut Nabi' ye sonra Şeyh Galip' e Gülşehri' ye... Bide her dönem de farkli farkli sanatçilar var bide eserleri... Ayt zor hele matematik kismini hesaba bile katmiyorum. :'((
Yarin ve Pazar gününden sonra ben de atlatacağim inşallah😊😊
Sağ ol
@krm12 tebrik edilesi bir başari👌👌
Görüş
1Görüş
AYT yani alan yeterlilik testi bizim alanımız yani kendi tercihimiz ile seçtiğimiz için bi tık daha çalışma isteğinin fazla olabileceğini düşünüyorum. Ancak AYT daha zor diyenler de oluyor bunun nedeni ise direkt bilgi sormaları. Eğer bilmiyorsan soru üzerinde fikir yürütme ihtimalimiz azalıyor.
TYT ise temel yeterlilik testi daha çok anlamaya dayalı temelden yani eğitim hayatın boyunca 9 ve 10. sınıfta gördüğün derslerden sorumlu tutarlar ancak bu sorumlu tuttukları konuları önceki yıllarda da görmüş oluruz bu yüzden temel bir sınav olarak adlandırılır.
Temel yeterlilik zor alan yeterliliktw zaten alanın yapamıyorsan zorlanıyorsan yanlış alan seçmişsin demek
Tabiki 9. ve 10. sınıf konuları daha basit oluyordur ama herkesin de yapabileceği anlayabilrceği dersler var birisi fiziği çok kolay anlar diğeri edebiyatta daha iyidir yani o yüzden alan derslerinde genelde daha başarıli olunuyor
Zaman yönetimi ve stresle baş edebildikten sonra ikisi de kolay
AYT DEĞİL AYT NANKÖR DEĞİL BİKERE ÇALIŞIRSAN ARTAR AMA TYT BELLİ Bİ SEİVEYEDEN SONRA ARTMIYOR TYT NETLERİM 2 SENEDİR 90 ARALIĞI ÖZELLİKLE TYT MAT ÇOK GICIK
Ayt çünkü çoookk konu var
Evet bence ayt zor çünkü sayısalım ve işlem ağırlıklı
Teşekkür ederiim❤😊
Kesinlikle Ayt
Yok yok daha zor
yks zor değil üniden sonra iş bulması sıkıntı :)
En İyi Görüşler