Merhaba. Çeşitli nedenlerden dolayı mezuna kalma durumu yaşadınız mı?
Hiç mezuna kaldınız mı?
Beğen
Paylaş
Takip Et
7 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Boşuna çok yıpratmayın kendinizi. Alıcağınız bir askeri maaş enfazlaa. Şurda 5-10 yıl sonra 150-200 milyon kişi olur suriyeliler sağolsun it eniği gibi eniklediklerinden ne ünüversitenin bir anlamı kalıcak 5-10 yıla türkiye sınırları içinde ne de bilginin.Çalışmak zorunda olan milyonlarca ünüversite okumuş insan yoldayken bir anlamı yok ünüversitenin. zaten yoksulluk sınırı 12000tl olmuş. Her ay yükseliyor da... mezun olduğunda askeri maaş 5000 tl yoksulluk sınırı 20.000tl. O da suriyelilerden sana o iş kalırsa. Seni alıcağına mühendis vs. yerine 3 tane suriyeli mühendis alır 2000tl vererek sömürür Yoksul olup günlük makarna yiyip git-gel-uyu-fakir beslen tatil yok, refah yok, huzur yok,ünüversite taksitleri çok...ÜNÜVERSİTE REFAH SEVİYESİNİ YÜKSELTİCEKSE OKUNMALI. Yoksa kültür vs. birleşmesi vs. vs. vs. saçmalıklarının yeri yok. Gidin ülke gezin orda kültür tanıyın.Ünüversite refahını arttırıcak bir şey yapmıyorsa ünüversitenin bir anlamı yoktur. Yani okuyup yoksul olucağınıza okumayıp zaman para ve emeğinizi gasp ettirmeyin işe yaramaz beton yuvası ünüversitelere ve sözde akademisyenlere.😪
Evet kaldım. Gerçekten psikolojik anlamda çok zor bir süreç ama sonucunu düşündüğünde ve kazanmak istediğin yeri kazandığında zorluğu hatırlamıyorsun, iyiki diyorsun.
normalde bu sene mezundum ama ösym sağolsun para ile formasyon dersi almayı kaldırınca okul 1 yıl uzadı inşallah seneye haziranda mezun olcam 7 dersim var sadece 2 ilk dönemden 5 tane de 2. dönem dersi ama ufak dersler 2 kredilik 3 kredilik
Evet kendi kendimi mezuna bıraktım. Neymiş daha yüksek puan alıp daha iyi yerlere gidecekmişim. Olmadı. Ama kendinden eminsen ve çalışıyorsan bunu sorun etmemelisin.
O ho hiç üniversiteyi kazandın mı diye sor 2017’de mevzun oldum 2019’da üniversite kazandım kazandığım üniversitede altı ay sonra geri döndüm ve mezuna kalmış gibi hayat yaşıyorum şu iki yıldır yani kısacası mezuna kalmak benim kalmak benim kaderim
Öyle deme. İnan sınava girerken "ben yapıcağım, başaracağım" modunda olmak netlerinin artmasında büyük etken oluyor. Güzel düşün. Umudunu kaybetme. Bende de vardı öyle düşünceler. Şu an üniversitedeyim. Sıkıntı yaşamadım. Olumsuz düşüncelerin zihnini meşgul etmesine izin vermemelisin.
Ya öyle zaten modumu yüksek tutarak giriyorum denemelere ama gerçeği de biliyorum ne bileyim ne olacapını bilirsin ama yine uğraşırsın ya o kafadayım cidden hani
Yani şimdi netlerini vs. bilmiyorum ama gerçekten objektif konuşuyorum. Ben sınavdan çıktığımda diyordum ki ben kesin mezuna kaldım. Kitapları çöpe atmak yok, sil baştan yapıcağım diyordum. Öyle olmadı. Ben son 3 ay çalışamadım. Kazanamıycam zaten diyerek girdim sınava. Yani senin düşüncelerin bende de vardı. Ama bunların çoğu kendini yormaktan başka işe yaramıyor. Sen bundan sonraki süreçte negatifliği üzerinden atıp doğru adımlarla ilerlemeye çalış lütfen.