Üniversite okurken YKS'ye hazırlanmak sandığımdan daha mı zor olur?

Mezuna kaldım, çok sıkıntılı bi ailem var, özellikle annem, baskılarıyla dedikleriyle yaptıklarıyla beni asla rahat bırakmadı, gece çalışayım dedim onda bile ya ışığı kapat bilmem ne asla susmadı, korkuyor, ben bırakıp gidicem kendi ayaklarımın üzerinde durucam onlara ve dayattıklarınaeyvallah etmeyeceğim diye, o istiyor ki ben yemek el işi öğreneyim onunla oturmalara gideyim beni beğensinler evleneyim. Ne olursa olsun hangi bölüm gelirse gelsin bu sene gideceğim, 3. Senemdi, 20 yaşındayım, zaten daha kalamam da, şu ana kadar intiharı da düşündüm ama hep güçlü kalmaya çalışıyorum. ona inat yaşayacağım. Bu evde bir şeyi başarmak çok ama çok zor, ilk sene de babam başka yere göndermem demişti o yüzden mezuna kaldım. Ama bu sene giriyorum, gittiğimde maddi destek de olmayabilirler, artık garsonluk temizlik, hem de sınava yeniden hazırlanmak. Biliyorum aşırı zor, gerekirse gittiğim bölümü okumam sadece kyk yı otel gibi kullanırım, sonra istediğim bölüme geçerim. Gerekirse 30 yaşıma geleyim, yine de okuyacağım. Eşinden ayrılmış kendine yeni bi hayat kuran kadınlar var cocuklariyla, bende kendi başına başka bi şehirde kendime hayat kurabilecegime inaniyorum. Biliyorum etrafta kötü, ama bu evde kalırsam da sonum ya hapis ya tımarhaneye olacak
Üniversite okurken YKS'ye hazırlanmak sandığımdan daha mı zor olur?